Skip to content

Az első Inter-Európai Olimpici Csapat GP

  • by

together

Örömmel jelentjük, hogy a már beharangozott összefogás szlovén partnereinkkel meghozta az Olimpici-mozgalom első határokon átívelő sikerét! Természetesen a versenyt még nem könyvelhetjük el sikerként, pusztán azt, hogy egyáltalán létrejöhetett egy ilyen partnerség a két ország között. Ez sokat jelent.

A verseny kiírása elérhető magyar és angol nyelven itt a honlapon. Erre a versenyre első blikkre egy Olimpici-válogatottat hoztunk volna létre; azonban nem szeretnénk, hogy az egyes klubok saját, erős csapataiból kiemelve vívókat, azok erejét csökkentsük, létrehozva egyetlen magyar csapatot minden korcsoportban. Inkább megadjuk az esélyt, hogy az egyesületek állítsák össze saját csapataikat, elképzelésük szerint. De kedvükre össze is foghatnak, indíthatnak közösen is csapatokat. Kérjük az egyesületeket, a nevezésüket saját klubjuk részéről, önállóan tegyék meg a kiírásban leírtak szerint – minél hamarabb, hogy ezzel is segíthessük a Szlovének szervezőmunkáját. Nagy segítség – ha még ugyan nincs is meg a konkrét csapat – hogy e-mailben jelzik a klubok, indítanak-e, és mennyi csapatot, mely korcsoportokban. A korcsoportok összeállításánál ajánlott a körültekintő munka! Az eddigi rendtől eltérő a korcsoportok beosztása, és megvan rá az esély, hogy a következő idénytől ez alapján áll össze a hazai Olimpici GP is.

 Az Olimpici Team továbbra is arra törekszik, hogy megtalálja az Olimpici ranglista élmezőnyében végző – és a maribori csapatversenyen résztvevő vívók támogatásának módját, ennek mikéntje azonban még nem tisztázott. A lényeg, hogy Mariborban verseny lesz az OB után egy héttel. Kérjük az egyesületeket, próbáljanak részt venni rajta erejükhöz mérten.

Olimpici Team