Skip to content

The show must go on

  • by

Akik a vívósportban mozognak, rég tudják, hogy  az év végi ünnepi hangulatot csak az fokozza igazán, hogy a Magyar Országos Bajnokságon szurkolhatunk barátoknak, klubtársaknak, vagy nagy izgalomban mi magunk is versenybe szállunk – akár profi versenyzőként, akár utánpótlás korosztályosként, vagy szabadidős vívóként a szabadidős és senior OB-n…

Mindenesetre jó volt látni, hogy megannyi egykori Olimpici Grand Prix-n nevelkedett vívó cseperedett profivá, akár vívóként szerepelt az OB versenyszámaiban, akár versenybíróként. Külön kiemelnénk a jelenleg még Olimpici színekben versenyző Gnám Tamarát, aki a nagyokat erősítve segítette magyar bajnoki ezüstéremhez az OMS-TATA női csapatát! Remek, remek, remek.. s micsoda példamutatás, micsoda komolyság ez! Van persze közeli példa, a klubtárs Esztergályos Patrik, akinek 2014-es sikermenetét senkinek sem kell bemutatnunk, (ha mégis: kadét EB csapat bronz, kadét VB egyéni arany, Nyári Ifjúsági Olimpia Játékok arany) s mégis arcpirító merészséget mutatva az élethez, mosolyogva, s szerényen állt a pást mellett versenybíróként is nem egy versenyen.

Gratulálunk szívből.. s persze az összes, Olimpici GP-ből kinövő eredményes vívónak ismételten, újra s újra.. de boldog új esztendőt persze nemcsak nekik kívánunk, hanem a jelenlegi Olimpici vívóknak, szüleiknek, edzőiknek is!

Hamarosan elkészülünk a GP3 Webulo Kupa versenykiírásával, addig is azonban tanulmányozható a versenyszámok beosztása, mely kicsit eltér az eddig megszokottaktól:

2015. február 06. péntek
gyermek fiú párbajtőr 10.00
gyermek leány párbajtőr 14.00

2015. február 07. szombat
újonc fiú párbajtőr 9.00
törpici fiú párbajtőr 11.00
újonc leány párbajtőr 15.00

2015. február 08. vasárnap
serdülő fiú párbajtőr 9.00
törpici leány párbajtőr 10.00
serdülő leány párbajtőr 13.00

Ezen felül fontos tudni, hogy:
érdemes a sportszellemnek megfelelően versenyezni, hiszen a szervezők minden versenynapon figyelik a kiemelkedően sportszerű cselekedeteket. Amennyiben tudomást szerzünk egy kimagaslóan sportszerű helyzetről, az esetben érintett versenyzőnek Fair Play-díjat adunk át.

Felhívás a kluboknak és leendő versenybíróknak:
Kérjük az egyesületeket, ha plusz versenybírókat tudnak biztosítani a gördülékeny lebonyolítás érdekében, jelezzék a rendezőknek.
Versenybírói vizsgára lehet jelentkezni, és 10–15 fő jelentkezése esetén az előzetes szabályismertetést és az elméleti, valamint a gyakorlati vizsgát megtartjuk.
Jelentkezni Halla Péternél lehet a peterhalla12‹at›gmail‹pont›com címen!

Olimpici Team