Skip to content

a negyedik idény első versenyére

Kedves Olimpicik!

Az idei versenyévad első GP versenye e hétvégén lezajlott. Nagy örömmel töltötte el az Olimpici Team munkatársait – köztük jómagamat is – az a tény, hogy milyen sokan vettetek részt a versenyen és milyen sportszerűen zajlottak a mérkőzések. Örömmel konstatáltuk, hogy a korosztályok átszervezése nem okozott különösebb fennakadást – sem versenyzői, sem szervezői oldalon. A verseny során volt olyan időszak, amikor a versenybírói asztal (DT) négy versenyt bonyolított párhuzamosan, ami nem kis feladat. GRATULÁLOK hozzá! De természetes, hogy vannak javítani szükséges elemei is a GP-nek: a versenyek során a versenyzőn kívül a legfontosabb résztvevő a zsűri, aki levezényli a versenyt tusról tusra. Az elmúlt három esztendő során kialakítottunk egy stabil alapokon nyugvó zsűri kart, mely az Olimpici versenyeken bíráskodott. Meggyőződésem, hogy ezek a zsűrik megfelelő szakmai tudással vannak felvértezve, melyet zsűriképző programunkban illetve az évek során a pástok mellett sajátítottak el. Mégis azt kell mondanunk, hogy sokszor nem pontosan hajtják végre a tanultakat. Ezért Az Olimpici Team ebben az évadban különös hangsúlyt fektet mind a továbbképzésre, mind az új zsűrik még magasabb szinten történő képzésére.

Emellett továbbra is fő szempontként lebeg szemünk előtt a versenyzők biztonsága, a szülők és szurkolók érthető informálása, és a nemzetközi szinten elvárt trendekhez történő igazodás. Ezért megkezdtük egy új típusú zsűriképzés és továbbképzés alapköveit lerakni, melynek első lépéseivel hamarosan találkoztok. Természetesen a legfontosabb továbbra is a versenyzők biztonsága. Ezért a sisakok ellenőrzés mellett a zsűrik különös figyelmet fordítanak a versenyzők szabályos felszerelésének ellenőrzésére a jövőben. Felkértem a versenyt lebonyolító főzsűrit, hogy kiemelt fontossággal kezelje a jövőben ezt a kérdést, és szigorúan, a szabályok szerint járjon el a versenyzők felszerelésével kapcsolatban. Kérjük, hogy Ti is érezzétek át ennek fontosságát, és a versenyeinkre a szabályok szerint leírt vívóöltözetben gyertek és versenyezzetek.

Bízom benne, hogy a fent említett intézkedéseink még élvezetesebbé teszik számotokra a versenyeinken történő részvételt és szurkolást. Jó felkészülést és versenyzést kívánok a még előttünk álló GP versenyeinkhez.

Üdvözlettel:

Dancsházy – Nagy Tamás

Olimpici Team programigazgató