Kategóriák
szabályzat, lebonyolítás vizuál

a három szín

Néhányan jeleztétek nekünk, hogy a “vétségek és azok büntetése” segédletünk nem elérhető az O. Magazinban. Orvosoltuk a problémát, a jpg-et meg lehet nézni, de nyomtatható is, és van ott egy cdr állomány is, aki CorelDraw-val szeretné szépen, színesben kinyomtatni magának.
Olimpici Team

Kategóriák
eredmények, ranglista

az első…

Az eredmények és fotóalbumok mellett már az idény első ranglistája is megtekinthető oldalunkon. A törpicik is ugyanabban a táblázatban kaptak természetesen helyet, a gyermek korcsoportok előtt. A ranglistát letöltés után ms excel programmal lehet megnézni, csakúgy mint eddig. Kérjük, hogy az egyesületek gyűjtsék össze versenyzőik hiányzó adatait, és a következő Olimpici versenyen azt artikulálják a DT asztalnál. A gyermekek edzői a csoprtfordulók jegyzőkönyveiből bekerülnek majd a már elérhető ranglistába, csak idő kérdése.

Jó felkészülést a Szolnok Kupára, melynek versenykiírása is hamarosan elérhető lesz!

Olimpici Team

Kategóriák
eredmények, ranglista vizuál

víz, víz, tiszta víz

Kedves Olimpicik és Törpicik,

a GP1 eredményei, valamint a verseny három napján készült fotói napi bontásban böngészhetők. Hasznos lehet továbbá, hogy a versenyzők mellett a szülők és edzők is elidőznek honlapunkon. Nekünk nagyon megnyugtató érzés volna, ha nem verseny közben tudakolnátok az aznapi lebonyolítást.., hanem mondjuk már verseny előtt tiszta volna. Sokkal jobb érzés ám! Valamint hamarosan közzéteszünk a magazinban egy kis magyarázatot arról, hogy miként is működik a vígaszág. Csakhogy azon a téren is tiszta víz kerüljön a pohárba.

Olimpici Team

Kategóriák
szabályzat, lebonyolítás versenybíró

a negyedik idény első versenyére

Kedves Olimpicik!

Az idei versenyévad első GP versenye e hétvégén lezajlott. Nagy örömmel töltötte el az Olimpici Team munkatársait – köztük jómagamat is – az a tény, hogy milyen sokan vettetek részt a versenyen és milyen sportszerűen zajlottak a mérkőzések. Örömmel konstatáltuk, hogy a korosztályok átszervezése nem okozott különösebb fennakadást – sem versenyzői, sem szervezői oldalon. A verseny során volt olyan időszak, amikor a versenybírói asztal (DT) négy versenyt bonyolított párhuzamosan, ami nem kis feladat. GRATULÁLOK hozzá! De természetes, hogy vannak javítani szükséges elemei is a GP-nek: a versenyek során a versenyzőn kívül a legfontosabb résztvevő a zsűri, aki levezényli a versenyt tusról tusra. Az elmúlt három esztendő során kialakítottunk egy stabil alapokon nyugvó zsűri kart, mely az Olimpici versenyeken bíráskodott. Meggyőződésem, hogy ezek a zsűrik megfelelő szakmai tudással vannak felvértezve, melyet zsűriképző programunkban illetve az évek során a pástok mellett sajátítottak el. Mégis azt kell mondanunk, hogy sokszor nem pontosan hajtják végre a tanultakat. Ezért Az Olimpici Team ebben az évadban különös hangsúlyt fektet mind a továbbképzésre, mind az új zsűrik még magasabb szinten történő képzésére.

Emellett továbbra is fő szempontként lebeg szemünk előtt a versenyzők biztonsága, a szülők és szurkolók érthető informálása, és a nemzetközi szinten elvárt trendekhez történő igazodás. Ezért megkezdtük egy új típusú zsűriképzés és továbbképzés alapköveit lerakni, melynek első lépéseivel hamarosan találkoztok. Természetesen a legfontosabb továbbra is a versenyzők biztonsága. Ezért a sisakok ellenőrzés mellett a zsűrik különös figyelmet fordítanak a versenyzők szabályos felszerelésének ellenőrzésére a jövőben. Felkértem a versenyt lebonyolító főzsűrit, hogy kiemelt fontossággal kezelje a jövőben ezt a kérdést, és szigorúan, a szabályok szerint járjon el a versenyzők felszerelésével kapcsolatban. Kérjük, hogy Ti is érezzétek át ennek fontosságát, és a versenyeinkre a szabályok szerint leírt vívóöltözetben gyertek és versenyezzetek.

Bízom benne, hogy a fent említett intézkedéseink még élvezetesebbé teszik számotokra a versenyeinken történő részvételt és szurkolást. Jó felkészülést és versenyzést kívánok a még előttünk álló GP versenyeinkhez.

Üdvözlettel:

Dancsházy – Nagy Tamás

Olimpici Team programigazgató

Kategóriák
english

Viva Minies!

The Invitation Letter of the 1st GP has changed! In contrast of our previous news about the competiton of the very youngest fencers, the premiere of the 1st Törpici – let’s call Mini in english – is going to be held in Debrecen at the gp1. And we just would like to repeat the fact that competition for Minies related with Olimpici GP is going to be organized many times in a season. Beside of GP1, Szolnok cup GP2 is for sure going to be competition for the smallest fencers 🙂 …
The formula of Minies’ competition is the very same to kids category.

We wish undiminished preparation: The Olimpici Team

Kategóriák
szabályzat, lebonyolítás Törpici

Törpicik hajrá!

Figyelem!

Változott a GP1 versenykiírása! Leginkább abban, hogy az előzetes Törpici hírekkel ellentétben a legfiatalabb korosztály versenye nem a gp2 idején Szolnokon, hanem már az első GP során, Debrecenben debütál. Reméljük, hogy a legfiatalabbak is szép számmal részt vesznek a megmérettetésen. Valamint felhívjuk a figyelmet arra, hogy a Törpici korosztály Olimpici GP-hez kötődő versenyét TÖBB alkalommal is megrendezzük. Az eddigi biztos versenyek a GP1 mellett a GP2 Szolnok kupa, valamint a GP OB – Magyar Bajnokság. A törpici versenyek lebonyolítási módja megegyezik a gyermek korcsoport versenyeinek formulájával.

További töretlen felkészülést kíván: az Olimpici Team

Kategóriák
egyéb hír&esemény

Törökezüst

Az Olimpici Team szívből gratulál az Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter összeállítású párbajtőr csapat antalyai szerepléséhez!

A válogatott a törökországi VB-n az első helyért viaskodott, ahol a szoros találkozóban nem sokon múlt, hogy győztesként a dobogó legfelső fokára állhassanak. Az olimpiai bajnok francia csapat végül 45-41 arányban bizonyult jobbnak, így vívóink ezüstöt hoztak el a megmérettetésről.

Kategóriák
egyéb hír&esemény

Gyászol a hazai vívótársadalom

Miközben vívóink örömet próbáltak nekünk összevívni a törökországi VB-n, a férfi párbajtőrözők fekete karszalagot tűztek Antalyában, mert idehaza a hétvége csöppet sem volt örömteli: két nagy emberrel lett kevesebb a magyar vívóélet.
Mint arról már minden bizonnyal mindenki értesült, Gaál Csaba pécsi mesteredző, és Kolczonay Ernő olimpikon párbajtőrözőnk is itt hagyta e földi létet.
Megragadhatatlan, mekkora űrt, mennyi tanítványt, és jóbarátot, tisztelőt hagytak maguk mögött.

_

Gaál Csaba 1941-ben született, 1964-ben végezte el a TF szakedzői szakát. Pécsre kerülése előtt edzősködött Kaposváron, majd a főváros több klubjában: az OSC-ben, a Honvédban, a Petőfiben, a TF-en. Tőrözött és kardozott Kaposváron és az OSC-ben. Előbbi helyen többször tanította a színészeket a vívás színpadias elsajátítására.
Gaál Csaba

Eközben nagy érzékkel a vívás papírra vetésében is megmutatta jó kezét. Számos könyvben az ő ábrái illusztrálják az elméletet – többek között a világhírű, Vass Imre – féle 1965-ös, számtalan nyelven megjelent Párbajtőrvívás című szakkönyvben.
Gaál Csaba illusztrációja a Vass könyvben

Nyílt titok, hogy sokat tett a kard találatjelzők kifejlesztéséért, azonban támogatás híján ötleteit igazságtalan módon másutt, és mások használták fel. De Csaba kedvét ez nem szegte ezirányú munkájában: szinte az összes hazai vívóterem találatjelzője átment a kezén, legtöbbje nem is pusztán javítás végett: ő maga alkotta meg azok jelentős részét. Negyven év edzői tevékenysége során több száz tanítványnak adta át a kitartás és becsület velejét a fegyver által. Szerény természete, finom humora is csak építette tekintélyét, melyet a PTE-PEAC aranygyűrűvel ismert el 2007-ben. A pécsi Sport utcai vívóterem bezárásával az új helyszínre is az ő találatjelzői kerültek. Az új vívótermet 2008 tavaszán – nem sokkal birtokbavételét követően – Gaál Csaba vívóteremmé avatták a pécsi vívók, egykori tanítványa, Szili Katalinnal az élen.
(a teremavató pillanatai)

Csababá mindig is nagy érzékkel forgatta a technikai eszközöket:

Gaál Csaba kamerával

ezen a lenti, régi felvételen még 8mm-es kamerával dolgozott, tanítványait vette filmre, ám a filmrészlet végén ő is látható.

Betegsége a nyár során gyengítette le; Csaba bácsi egy nappal negyvenedik házassági évfordulójuk előtt hagyta hátra feleségét, tanítványait. Pótolhatatlan ember ő, akit mindenki szeretett. Talán most egy égi pástról lábat lóbálva filmez fentről, Szőllősi Bálint és Füzy Bandi bá’ társaságában… nagyon hiányzik nekünk, Csaba bácsi!

A PTE-PEAC és a Pécs Város Vívósportjáért Alapítvány saját halottjának tekinti. Szerettei és tisztelői 2009. október 22-én, 14 órakor róhatják le kegyeletüket a Pécsi Központi Temetőben.

_

Kolczonay Ernő 1953-ban született. Úszással kezdte a sportot 1964-ben, majd vált öttusázóvá a Budapesti Honvédnál, végül öt évre rá elkötelezte magát a vívásban.
Kolczonay Ernő

Világbajnokságokon 1979-ben 2; 1982-ben 3; csapattal aranyérmes. 1980-ban Moszkvában egyéni olimpiai ezüstérmes, 1992-ben Barcelonában csapat ezüstérmes. Edzőként a Budapesti Honvédban dolgozott, majd a görög válogatott munkáját segítette. Vívás iránti elkötelezettsége a Fless Vívóiskola megalapításában öltött testet.
Betegségéről ő maga nyilatkozik az alábbi videóban:

Kolczonay Ernő csupán 56 éves volt. Utolsó útjára 2009. október 21-én, szerdán 14 órakor kísérik a fővárosi Farkasréti temetőben.

Az Olimpici Team minden tagja őszinte részvéttel viseltet mindkettejük elvesztéséért és tiszteletéért.

Kategóriák
egyéb hír&esemény

annyi

változott a debreceni versenykiírásban, hogy a GP szombati napján délután nem Nedeczky György, hanem Kőrösi László tart edzőtovábbképző szemináriumot a tisztelt edzőkollégák részére.
Olimpici Team