Kategóriák
egyéb hír&esemény

Olimpici e-mailcím

Kedves vívók, szülők, edzők!

Bizonyára többen is feliratkoztatok már az RSS-feed szolgáltatásra, mely e-mail értesítést küld, ha az oldalunkon új tartalom jelenik meg. Erre még bárki feliratkozhat, aki eddig nem tette meg; az Olimpici főoldalán, bal oldalt, a zöld mezőben található az RSS csatorna sávja.
Arra kérünk titeket, ha kapcsolatba szeretnétek velünk lépni, akkor ne az RSS-feed által küldött e-mailre válaszoljatok, mert az nem hozzánk érkezik be, hanem az oldal egykori informatikusához – az ő e-mailcímével aktiváltuk.
A rólunk menüpontban találjátok meg címünket.

Olimpici Team

Kategóriák
szabályzat, lebonyolítás

Matek 2.

Kedves közösség,

köszönjük észrevételeiteket. Mint ahogy több szülő is jelezte, illetve magunk is informálódtunk, az összes Olimpici korcsoport érintett az országos Bólyai matematikaversenyben, ahol hat évfolyamnak egyszerre tartják a verseny első fordulóját. Emellett csak összesen hárman jelezték, hogy problémás választani, matek -vagy vívóversenyre menjenek-e. Emellett azt is tudjuk, hogy a versenyre való jelentkezés határideje lejárt.. tehát választási lehetőség már nincs. Bárhogy is változtatunk a GP versenyszámainak sorrendjében, mindig lesznek érintett vívók a Bólyai verseny miatt.
Mindezek fényében úgy döntöttünk, hogy az Olimpici GP 1 derecskei versenykiírásán nem változtatunk, és a már megszokott módon,  a versenykiírásnak megfelelően rendezheti meg a versenyt a DHSE-PMD.
Javaslataitokat, megértéseteket köszönjük!

Olimpici Team

Kategóriák
szabályzat, lebonyolítás

Sport XXI. támogatás elosztásának elvei

Kedves közönségünk!
Mint az köztudott, az Olimpici versenyeken a sportolók által – így tehát egyben edzőik és egyesületük által – elért sikerek, eredmények alapján részesül minden vívóklub támogatásban. Az eddig változó, nem egységes támogatás rendszerét szeretnénk megregulázni. Alant olvasható egy tervezet, melyet azért teszünk közzé, hogy véleményezzétek, illetve egyfajta szavazás jelleggel megtudjuk az egyes sportvezetők, edzők véleményét.
Az elvet azért fontos mielőbb tisztázni és véglegesíteni, hogy még az első, tehát derecskei verseny előtt köztudott és tiszta legyen ez a rendszer. Íme az elvek:

1. Az Olimpici versenyeken szerzett összes pont összeadódik, majd az összes támogatás összegével elosztva lehet kiszámítani egy pont pénzbeli értékét.
2. Minden vívóklub minden versenyzője által szerzett összes pont összeadódik, így kialakul egy klubsorrend. A klubok által szerzett pontokat összeszorozva a fenti módon számított pontértékkel, megkapjuk az egyes klubok támogatásának összegét.
3. Minden olyan klub támogatásban részesül, amelynek a támogatási összege eléri az 50.000Ft-ot.
4. A pontszámításba a Törpici korosztály pontjai is beleszámítanak.
5. A Törpi korosztály pontjait 1-es, a Gyermek korosztályét 1,5-es, az Újonc korosztályét 2-es, a Serdülő korosztályét 2,5-es szorzóval számítjuk ki. Az OB eredményei 20%-al magasabb pontot kapnak.
6. A pontszámításba az OB. csapatversenyeinek eredményei is beleszámítanak(duplázva).

Tehát kezeket fel! Kérünk titeket, hogy keressétek fel fórumunkat, azon belül a “Sport XXI. támogatás elosztásási elv – vitafórum” témát (közvetlen link), és adjatok hangot véleményeteknek!
Közreműködéseteket köszönjük!

Olimpici Team

Kategóriák
szabályzat, lebonyolítás

Matek

Próbáljuk kimatekozni, hogy mi legyen a GP1 derecskei állomásának versenyszám-sorrendje. Mindezt azért, mert a gyermek korcsoport vívói közül néhányan jelezték, hogy a GP első napján, október 12-én, pénteken egy országos matematikaverseny zajlik, melyen több vívó is részt vesz, így nem tudnak egyidejűleg a pástokon is megmérettetni. A verseny házigazdái szerint is megvan arra a lehetőség, hogy a gyermek versenyszámokat megcseréljük a serdülő, vagy az újonc versenyszámokkal.
Előtte azonban szeretnénk felmérni, hogy ez hány fő versenyzőt érint, hiszen indokolatlanul a megszokott rendet nem óhajtjuk felborítani.

Kérjük azon vívókat(edzőiket, szüleiket), akik a matekverseny miatt nem tudnának eljönni versenyünkre, írjanak nekünk e-mailt szeptember 24-ig, és megfelelő létszám esetén megváltoztatjuk a versenykiírást.

Olimpici Team

Kategóriák
egyéb hír&esemény

Hetedik

Kedves vívók, edzők, szülők!

A 2012/2013-as versenyidénnyel az Olimpici Grad Prix hetedik versenyévadja veszi kezdetét. Hihetetlen, hiszen éppen csak, hogy belekezdtük. Mint bármi, mely újdonságokat hoz egy sportág életébe, a mi körversenyünk is hordozott néhány gyermekbetegséget, melyek nagy részét az idők során kinőttük, ennek ellenére mindig van, hogy újabb nehézségekkel kell megküzdenünk.
Ezzel nemcsak mi vagyunk így: nemcsak a mi fegyvernemünk, nemcsak a mi sportágunk küzd azért, hogy a legjobb körülményeket teremthesse meg sportolói számára. Mi igyekszünk továbbra is ezen munkálkodni.
Reméljük, hogy kardozó tehetségünk, Szilágyi Áron olimpiai győzelme újabb muníciót jelent nemcsak a kard, hanem általában a vívás utánpótlásának nehézségeihez. Hisszük, hogy az eddigi eredmények, így Áron aranya is sok-sok olyan vívót jelentenek majd a jövőben, akik az Olimpici szárnyain kerülhetnek közelebb világversenyek aranyérmeihez, és öregbíthetik tovább a hazai vívás hírnevét. Egyben megragadjuk az alkalmat: az Olimpici Team is szívből gratulál Áron sikeréhez!
Így idénykezdésként hirtelen ez jutott eszünkbe. A naptár alapján mi is frissítettük versenyeink listáját; valamint legelső, derecskei Grand Prinx-k versenykiírását is elérhetővé tettük.

Minden egyesületnek kívánunk sikeres idénykezdést, sok új vívópalántát! Találkozunk októberben, az idény első megmérettetésén!

Olimpici Team