Archívum: 2013. március

Az Olimpici hírnevét aranyozták be

2013. március 28.

Nem sokat cifrázzuk és kommentáljuk, a szülői levél, melyet a napokban kaptunk, mindent elárul! Mi csak azt kérjük olvasóinktól, járja át őket is a büszkeség, ahogy minket átjár! Köszönet a törpiknek, szüleiknek, edzőiknek.. és hát, tényleg.. szívből gratulálunk!
“Örömmel hozom tudomásukra, hogy 3 “törpici” párbajtőröző, akik az Olimpici GP-n bontogatják szárnyaikat, ott szerezték első versenytapasztalataikat és első érmeiket párbajtőrben, elindult, hogy megmérettesse magát más országok vívói között a Challenge Wratislavia nemzetközi gyermek vívóversenyen.
A 109 fős mezőny fehérorosz, cseh, német, lengyel, orosz, török és ukrán versenyzőkből, valamint 3 magyar fiúból állt. Mindhárom “olimpicis” fiú bevívta magát a legjobb 8 közé:
Mihály Andor (Törekvés) a 2. helyen, Osman Maruan (MTK) az 5. helyen végzett, Sztankovics György (Törekvés) pedig a 8. helyet szerezte meg.
Reméljük, hogy a jó szerepléssel az Olimpici GP  hírnevét is öregbítettük; és ezúton is köszönjük, hogy edzőik áldásos tevékenysége mellett egy ilyen remek versenysorozat is segíti gyermekeink felkészülését, hogy ők is a siker útjára lépjenek és sok-sok éremmel örvendeztethessenek meg mindannyiunkat, akik a vívást és a sportot kedvelik.
Üdvözlettel: Udvarhelyi Silvia” /Osman Maruan édesanyja/

 

Olimpici Team

edz-ők

2013. március 9.

Két olyan edző munkáját szeretnénk megvilágításba helyezni, akik Olimpici versenyeinken rendszeresen örülhettek a megérdemelt sikernek a dobogóról lelépő tanítványaikkal együtt.
Csiszár Ferenc a Szatmárnémeti SK edzője, aki két éve “érdemes edző” kitüntetést vehetett át.

Csiszár és Tătăran

Simona Deac, Adrian Pop, Fekete Attila, Nyisztor Sándor, Árkosi Bertalan, Tardi Ottó, Amalia Tătăran, Veres Gréta – néhány név Csiszár egykori és jelenlegi tanítványai közül – bizony több is ismerős lehet az Olimpici GP-k egyes állomásairól. Tătăran több idényen keresztül volt erős ellenfél versenyeinken – aki a nemrég végetért Junior EB-n ezüstérmet szerzett.

Többet láthatjuk versenyeinken a Vasas SC edzőjét, Halla Pétert, aki szakosztályával vállalta az Olimpici fővárosi visszatérését, és váltak a GP3 házigazdáivá. A kitüntetést azonban a sport-utánpótlás nevelés területén végzett szorgalmáért kapta, és vehette át a MOL Tehetséggondozásért Díjat (Részletek az MVSZ oldalán). Tanítványai az Olimpici versenyek mellett világversenyeken is érnek el dobogós helyezéseket .

Halla Péter

Legutóbb a kadét EB csapatában izgulhatott tanítványaiért, akik közül Bányai Zsombor aranyérmes volt egyéniben. Fiatalabb tanítványa, Nagy Dávid pedig több korcsoportban is az élmezőnyben áll az Olimpici ranglistáin.

Mindkét edző Olimpici-edző, szívből gratulálunk nekik elért sikereikért!

Olimpici Team

Aranyból arany!

2013. március 1.

E heti találós kérdésünk így hangzik: Mivé válik az Olimpici Grand Prix küzdelmei során megszerzett aranyérem?
A válasz igen egyszerű! Ugyanúgy arany marad, hiszen ha rátekintünk erre a fotóra, azt találjuk, hogy a kadét fiatalemberekben az a közös, hogy nem is olyan rég bizony mindannyian koptatták az Olimpici versenyek dobogóját.

Siklósi Gergely, Tóth Gergely, Bányai Zsombor, Buta Levente

S van még egy közös a srácokban: Ma megnyerték a Budapesten zajló Kadét Európa-bajnokság férfi párbajtőr csapatversenyét! Remek egyéni eredményeik miatt a csapatrangsorban elsőként sorolták őket, ezt a pozíciót tartották remek vívással egész nap: Ausztria (45-32), Németország (43-25), majd Oroszország (45-32) legyőzése után a döntőben fantasztikus módon győzedelmeskedtek az olasz válogatottal szemben (45-26). Ez az Európa-bajnoki cím a srácok, edzőik, szüleik munkáját dícséri, de emellett az arany fényéből kicsi azért az Olimpici világára is vetül. Nagyon büszkék vagyunk rátok, így tovább!