Archívum: 2020. augusztus

Tájékoztató az OB résztvevői számára

2020. augusztus 31.

A tájékoztató letölthető itt.

Változott az OB versenykiírása!!!!

2020. augusztus 21.

Kérjük mindenki figyelmesen olvassa át, mert változtak a nevezési feltételek, továbbá “zárt kapus” verseny kerül megrendezésre!!!

A változott kiírás megtekinthető itt és a versenykiírásoknál!!

Különleges szabályokat fogadott el az MVSZ elnöksége a versenyekre, így a szeptember 15-20 közötti OB-ra is, mely így ZÁRT KAPUS versenyként rendezhető

2020. augusztus 19.

Az MVSZ legutóbbi elnökségi ülésén döntés született a versenyek rendezésének rendkívüli szabályairól, melynek értelmében minden verseny visszavonásig „zárt kapus” verseny, tehát a szeptember 15 – 20 -án megrendezésre kerülő Országos Bajnokság is.
A döntés teljes szövege letölthető itt.

Kiemelten fontos, hogy

Az általános védelmi intézkedéseknek megfelelően minden résztvevő személynek a védőtávolságot be kell tartani. Kötelező az orvosi maszk viselése a zárt terekben minden, a helyszínen jelen lévő személy számára, kivéve a páston versenyzők részére, a mérkőzés ideje alatt.

Minden megrendezésre kerülő verseny nézők nélkül megtartandó sportesemény. A helyszínen a verseny ideje alatt kizárólag a versenyzők, edzők, egészségügyi személyzet, bírók, valamint a közreműködő személyek tartózkodhatnak. Amennyiben a versenyző hozzátartozója/kísérője a helyszínen tartózkodik, úgy mind a versenyző, mind a versenyző klubja büntetéssel, akár kizárással is sújtható.

A nevezéshez kapcsolódó különleges szabályok:
„A versenyre a klub a lenti nyilatkozat elfogadását követően nevezheti versenyzőit:

A klubnak minden esetben nyilatkoznia kell arról, hogy az általa indított versenyzők egészségesek, valamint arról, hogy a versenyt megelőző két hétben nem tartózkodtak külföldön. Amennyiben valamely versenyző a versenyt megelőző két hétben külföldön tartózkodott, úgy köteles a klubja részére az egészségügyi előírásoknak megfelelően 2 db negatív tesztet bemutatni. Továbbiakban a klub felelőssége a versenyzők egészségügyi állapotának elsődleges ellenőrzése, a versenyző (kiskorú esetén gondviselő) erre irányuló nyilatkozatának beszerzése.”

Sportorvosi engedély

2020. augusztus 4.

Tisztelt Edzők/Vívók/Szülők!

Mindenki számára ismert, hogy a sporttörvény és értelemszerűen az MVSZ vonatkozó szabályzata szerint versenyezni csak sportorvosi engedély birtokában lehet. Több visszajelzés érkezett hozzánk, hogy problémás lehet ezen engedélyek beszerzése a szeptember 15-én kezdődő OB idejére. A Magyar Vívó Szövetséggel egyeztettünk és annak érdekében, hogy segítséget tudjunk nyújtani a zökkenőmentes versenyzéshez, arra kérjük azokat az egyesületeket ahol a versenyzőknek ez probléma lehet, jelezzék felénk az olimpicigp@gmail.com email címre, megjelölve az érintett vívókat.