Skip to content

…és még mindig Rio!

  • by

A magyar kerekesszékes vívók is már az Rio de Janeiró-i paralimpia helyszínére utaztak, hiszen a vívóversenyek szeptember 12–16-ig zajlanak.
A női versenyzők közül Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla és Hajmási Éva, a férfiak részéről Osváth Richárd és Mató Gyula harcolta ki a részvételt.

Kövessétek, szurkoljatok kerekesszékes vívóinknak is: a rio2016.com, és a paralympic.org oldalakat ajánljuk.

A riói olimpia vívóversenyeit a magyar épée bronzérme aranyozta be 2016. aug.14-én, amikor olimpiai bronzérmes lett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású magyar férfi párbajtőrcsapat.

A hazaiak a tábla  5. helyéről a legjobb négybe kerülésért az erős Korea csapatát verték 45/42 arányban. Így az elődöntőben a világelső francia válogatottal vívtak hatalmas csatában, győzelemesélyes pillanatokkal, ám végül a franciák 45/40 arányú  győzelme miatt a magyar csapat a helyosztóra készülhetett.

A bronzmeccsre Bockó Gábor helyére Somfai Péter állt be,  és ez a felállás is nyerőnek tűnt: a világbajnoki címvédő Ukrajna ellen 39/37 arányú győzelmet ért el a csapat. Részletes beszámoló olvasható az MVSz hírében.

Egy fantasztikus csapat: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter | Foto: FIE

Dancsházy-Nagy Tamás, a férfi párbajtőrválogatott vezetőedzője: “Boldogok és büszkék vagyunk. Az egyéni verseny utáni pillanattól kezdve csak a csapatversenyre konentráltunk. Elemeztünk, edzettünk, lábteniszeztünk, lazítottunk. És úgy érzem, hogy ezzel a bronzéremmel kihoztuk a maximumot ebből a mai versenyből. Bebizonyítottuk, hogy négyemberes válogatottunk van, bebizonyítottuk, hogy nincs koreai átok. A franciák jobbak voltak egy hajszálnyival, de utána az ukránok ellen ismét remekeltünk. Nagyszerű bronzérmet nyertünk!”

Remek érzés Imre Géza nyilatkozatát olvasni: “Na, újra tudok mosolyogni! Nem hiszem, hogy ennél többet ki lehetett volna hozni ebből a napból. Próbáltam minden tőlem telhetőt megtenni, egy ezüst- és egy bronzéremmel térhetek haza, és valamennyi csapattársam pástra lépett.” A többiek nyilatkozata az MVSz hírében.

A riói olimpiát összegeve: WeAre HUNBEL!EVABLE!