Kategóriák

Három szín – sárga, piros, fekete

Bár csak ajánlani tudjuk Krzysztof Kieslowski “Három szín” trilógiáját, a mi színeinkre önkéntelenül esett a választás – hisz a mi három színünk a vívás versenyszabályzatában rögzített, és nem művészi szinten, hanem igen konkrétan jelentéshordozó színek.
Az Olimpici mozgalom – ismert céljain túl – kiemelt feladatának tekinti a vívás szabályainak megismertetését. Igazából már az Olimpici GP-t megelőzően, a Tenkes Kupák óta szervezünk versenybíró képzést -és továbbképzést Vida János és Regéczy Rita közreműködésével – Lukáts István, a PTE-PEAC technikai igazgatójának ötlete nyomán.
A 2008/2009-es idény Tenkes Kupájától kezdve pedig zsűrieink kézhez kapnak egy laminált összefoglaló ívet, melyen szerepelnek a “vétségek, és azok büntetése”. Röviden: a vívóteremben, verseny során potenciálisan elkövethető azon vétségeket tartalmazza, melyek “színkódjuk” alapján – adott körülmények között büntetéssel súlythatók a versenybírók által.
Szeretnénk, hogy ezek a szabályok mindenki előtt ismertek legyenek – hisz akkor megadjuk az esélyt egy olyan ideális körülménynek, melyben a lehető legkisebb mértékű a szabályszegés, eképp a büntetések száma is minimálisra csökkenhet egy verseny során.
Az Olimpici Grand Prix-k idején a “vétségek, és azok büntetése” egy A3-as méretű íven is kifüggesztetik, hogy az a versenyzők, edzők, szülők számára is megtekinthető – és megérthető legyen.

Emellett pedig a lenti két linken bárki szabadon letöltheti. Amit ajánlunk is szeretettel, valamint jó érzés lenne tudni, ha minden vívóteremben kikerülne a faliújságokra.
Ha ez megvan, s készül róla fotó is, ezen az oldalon mi büszkén hírdetjük majd, tsak tessék elküldeni az e-mailcímünkre! 

vétségek, és azok büntetése jpg képformátumban

vétségek, és azok büntetése cdr coreldraw formátumban (diginyomdák kedvelik)

az Olimpici Team nevében: plazi
2009’02.24.