Archívum: 2011. szeptember

némi diszkont a gyermek korcsoportnak!

2011. szeptember 27.

Kedves Gyerekek,

múltkori mesés hírünket(amit nem érdemes keresni, mert hipp-hopp le kellett szednünk) kissé eláztatta a kemény valóság, és végülis egy hetes huza-vona után az derült ki, hogy a gyermek korcsoport versenyzőinek is be kell mutatniuk a license-t az Olimpici GP 2011-re eső két versenyén. A némi diszkont tehát szó szerint értendő: csökkentett áron, 3000 ft-ért tudjátok  kiváltani, akik eddig törpici korcsoportban versenyeztetek, és ettől a versenyidénytől már a gyermek korcsoport versenyzői vagytok.

Bocs a hitegetésért, segítő szándékunk megvolt. Reméljük, némiképp ez is valami.

Olimpici Team

Megváltozott a KHA számlaszáma

2011. szeptember 27.

Feleink!

Köszönjük mindazt a szellemi és anyagi támogatást, melyet 2006 óta kaptunk! Ezzel kapcsolatban közzétesszük, hogy mind a szellemi, mind az anyagi támogatásoknak a továbbiakban is nagyon örülünk, hiszen ez nagyban hozzájárul az Olimpici Közhasznú Alapítvány gördülékeny működéséhez.

Tájékoztatunk, hogy számlaszámunk megváltozott, ezért anyagi természetű támogatás esetén kérünk minden kedves támogatót, hogy azt ellenőrizze! Az új számlaszámunk: OTP Bank 11731001-20147930. Ezt természetesen átírtuk a “rólunk” menüpontban is, ahol a számlaszám mindig elérhető.

Köszönjük a figyelmet, találkozunk Derecskén!
Olimpici Team

We invite You

2011. szeptember 24.

Hi all,

finally the invitation letter of our first GP in this season is available. Pretty much everything stays same, but for the smaller knights there are some rules changed! Check it out!

Let’s meet in Derecske!

Olimpici Team

Dereng-e?

2011. szeptember 23.

Huhh,

majd elfeledtük közölni, hogy az idény első megmérettetésének versenykiírása elérhető már oldalunkon! Még két hét, készüljetek!

Olimpici Team

photo ID for coaches

2011. szeptember 20.

From this season we introduce the “neat arena” at our GPs, which means that normally the competitors of the actual event, but nobody else can stay beside the pistes. The piste area at most event will be fenced by a light cordon, and there will be a dedicated gate, where fencers can go in, and come out.

Of course, we have to allow coaches to stay closer to assaults of their competitors, and for this purpose we designed a photoID for coaches. It means only coaches with ID can get access within the arena. We are sorry to let coaches know a bit late, but please, if you are a coach from abroad, send us a photo of yourself, preferably a face picture, at around size of 500kb(max.).

At the very first time we will be flexible with non-local coaches, but if you are quick enought, the IDs gonna be ready for the first GP. Our address is still olimpicigp at gmail dot com.

Thank You for your co-operation!

Olimpici Team

ps: invitation will be available very soon!

Some changes for minies

2011. szeptember 13.

Dear all,

we complete our plan of changes for our younger generation of fencers from the season of 2011/2012. After reducing number of hits and time in the last season, from now changes reached the weapon.
Please, if you are a minie fencer, be sure you hold an epée with BLADE SIZE ZERO, with a REDUCED BELL SIZE.
Please, understand those new rules! We hope that every single “petite knight” going to gain with this new minies-setup!

Olimpici Team

Törpici szabályok

2011. szeptember 13.

Kedves vívók, edzők, szülők!

A tavalyi idény során több alkalommal is hírt adtunk arról, hogy a legkisebb korosztályban a törpicik érdekében – szakmai egyeztetést követően – több változtatást is eszközölünk. Az akkor bevezetettek – a találatok számát és a vívóidőt csökkentettük – mellett ígértük azt is, hogy a 2011/2012-es idényben már a fegyverrel szembeni elvárásokat is a törpik életkori sajtosságaihoz igazítjük.
Az idei idénytől a törpici versenyeken kizárólag NULLÁS PENGÉVEL, és KIS méretű KOSÁRral szerelt párbajtőrökkel állhatnak pástra a versenyzők.  Az asszókat továbbra is négy találatra, két perc vívóidővel vívják a legkisebbek.
Kérjük, hogy ezt a hírt oszátok meg egymással – mert a páston már késő lesz! Azt tudjuk, hogy nincs egyöntetű pozitív vélemény a törpik versenyével kapcsolatban, mi azonban hisszük, hogy ezek a döntések igenis a “kisemberek” javát szolgálják; és reméljük, hogy az itt szerzett versenytapasztalatot mindennyian kamatoztatni tudják a nagyobb korcsoportokban.

Olimpici Team

Szemüveget az edzőknek?

2011. szeptember 12.

Kedves kollégák,
lehet h szükség lesz rá, mert tanítványaitokat versenyeinken csak a lelátóról követhetitek figyelemmel, amennyiben nem küldtök magatokról egy fotót – mint ahogy azt előző hírünkben, illetve az MVSZ honlapján is jeleztük, kértük.
A mai napig csupán három edző küldött fotót. Kérünk titeket, ébredjetek, az idény elkezdődött!

Olimpici Team

Edzők figyelem!

2011. szeptember 8.

Egyesületek, tisztelt edzőkollégák!

Ettől az idénytől a versenyek helyszínszabályzatát illetően változást vezetünk be – nem lesz idegen, mert korábbi versenyeken már alkalmaztuk, illetve nemzetközi porondon is találkozhatunk ezzel a gyakorlattal.

Arról van szó, hogy a verseny menetéhez, a páston zajló eseményekhez még optimálisabb feltételeket kívánuk biztosítani. A pástok körüli/közötti nyüzsgés nemcsak a vívók küzdelmeit és a versenybírók munkáját nehezíti, de az ott tartózkodók testi épségéért sem óhajtunk felelősséget vállalni.
Minden versenyállomáson a szervezők elkerítik a küzdőteret, ahol a pástok helyezkednek el. Erre a területre kijelölt helyen lehet bejutni, kizárólag az adott versenyszámban vívó versenyzők, és azok edzői számára. Azt gondoljuk, hogy ez indokolt, és érthető elgondolás, mellyel a versenyek színvonala, és a vívók teljesítménye is jobbá válhat.

A versenyzők edzői kizárólag az erre a célra kiállított fényképes igazolvánnyal léphetnek be a küzdőtérre. Ezek elkészítését mi intézzük, az Sz-L Bau Balaton Vívóklub közreműködésével.
Edzőkollegák, kérjük küldjetek részünkre egy jó felbontású, de 500kb-nál nem nagyobb méretű fotót csatolmányban, az elektronikus levél tárgyában pedig neveteket, klubotokat írjátok. A határidő szeptember 15-e. Figyelem: ha nincs fotónk, nincs igazolvány, ha nincs igazolvány, akkor marad a lelátó, vagy a kordonon kívüli terület. Betartjuk.

E-mail címünket a “rólunk” menüpontban találjátok!

Olimpici Team