Archívum: 2012. június

Méltón fejeztük be a hatodik Olimpici idényt

2012. június 23.

Bizony-bizony, elszaladt az idő. Az Országos Bajnokság amúgy is méltó befejezése az idénynek, és emellett azért csodálkozunk is, hogy ebből már hatot véghez vittünk. A tavalyihoz hasonlóan idén is kiemelt köszönet illeti az OB házigazdáját, a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesületet, és a verseny helyszínéül szolgáló városka, Bük vezetését. Elmondhatjuk, hogy sikerrel zajlott az Olimpici GP aktuális idényének végállomása, a Bükfürdő Kupa – és nem csak azért, mert a hat nap során 423 egyéni induló, és 82 csapat küzdött meg egymással. Azt gondoljuk, mindannyian megfelelőképp képviseltétek tudásotokat, klubbotok és mestereitek szellemiségét, ezáltal a vívás szellemiségét is, valamint az elemekkel szembeni szívósságotokról is tanúbizonyságot tettetek! Gratulálunk mindenkinek elért eredményeihez!
Serdülő vívóinknak pedig útravalóul azt kívánjuk, vigyék tovább az olimpicis éveik alatt elsajátított küzdeniakarást, tisztességet, fairplayt: legyetek továbbra is jó sportolók, kiváló vívók!
Végezetül pedig kérjük az egyesületeket, hogy ha még mindig van hiányzó adat versenyzőikről a ranglistában, akkor három napon belül e-mail címünkre megírni szíveskedjenek. Reméljük, mindannyian szépen hazaértetek, és csodás nyár vár rátok.

Az Olimpici edzőtáborral kapcsolatban hamarosan jelentkezünk a részletekkel; addig is böngésszétek oldalainkat, hiszen elérhető minden versenyeredmény, illetve  az 5-6. nap fotóalbumai is elkészültek.

Olimpici Team

Hírek a Bükfürdő Kupáról

2012. június 22.

Feltötöttük a harmadik-negyedik napok fotóalbumát, valamint az újonc csapatversenyek eredményeivel egészítettük ki az egyénieket.

egy pillanat az újonc leány csapatversenyről

A ranglistát is frissítettük.. a legfontosabb változás ezügyben a Tapolcán elmaradt és utólag Keszthelyen bepótolt Törpici fiú verseny. Az utólagos egyeztetések alapján az ott szerzett pontokat beszámítottuk a versenysorozat pontjai közé; annak ellenére, hogy vis major helyzet alakult ki a verseny elmaradásakor, illetve a hivatalos Olimpici DT nem is kapott meghívást a versenyre. Utóbbi miatt részletes versenyeredményeket nem is tudunk feltölteni, de a versenyen megjelentek megkapták pontszámaikat eredményük alapján.

Emellett örömködünk, hiszen Bük polgármesterével besétált ma olimpiai bajnokunk, Nagy Tímea, és együtt köszöntötték a mai versenyszámok résztvevőit: a 61 serdülő fiút és a 49 leányzót. Emellett a hőmérséklet is barátságosabb.

Végül egy videót ajánlunk: HUN-SUI – 2012, Legnano
A Legnano-ban zajlott EB-n a svájciakkal vívott találkozót tekinthetitek meg a FIE YouTube csatornáján. Mint tudjátok, férfi párbajtőrcsapatunk ezüstérmet szerzett Legnano-ban. Gratulálunk!

 

büki hősök

2012. június 21.

Véletlenül sem hűsök – már ami a napokat jellemezné itt Bükön, az Olimpici OB felénél. Ellenben hősök kis vívóink, akik a nagy hőség ellenére helyt állnak a versenyen. Nagyon fontos szerepe van a víznek(és nem a verseny utáni strandolási lehetőség által -melyért extra köszönet a szervezőknek és Büknek), hogy ne száradjanak ki a versenyzők. Ezért nyomatékosan kérjük a vívókat, de a szülőket és edzőket is, hogy az átlagosnál nagyobb figyelmet fordítsanak az ivásra: több folyadékot, elsősorban tiszta vizet diktáljanak magukba, ezzel elkerülhető lehet a rosszullét; szerencsére elvétve, de sajnos akadt ilyen. Tehát igyatok!

A Bükfürdő Kupa nemes vasi díjai

Szívből tudatjuk veletek, hogy az első két nap fotóalbumai már elkészültek, és a ranglista is frissített a befejezett versenyekkel.. valamint a versenyek részletes eredményeit is böngészhetitek. Ha valamelyik hiányzik, nézzétek meg a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület weboldalán az online versenyeredményeket, ahol az eredményeket valós időben, azonnal frissíti a DT helyi-erő-csapata.
Az eddigi helyezetteknek szívből gratulálunk!

Olimpici Team

Bük – az első két nap

2012. június 20.

Az OB szervezői idén is kitesznek magukért. Online követhető a verseny napközben, és az Olimpici oldalt is naprakészen tartjuk az elérhetővé váló eredményekkel. A gyermek korcsoportban a fiú és leány versenyek eredményei már megtekinthetők, a csapatverseny eredményeivel együtt; valamint a ranglista is már tartalmazza az OB eredményeit. A törpici fiúk versenyeredményeihez is csak a szerdai csapatverseny eredményei jönnek. Hamarosan a fotóalbumok is érkeznek!
Várjuk szeretettel a további napok versenyszámainak résztvevőit!

Olimpici Team

Kezdődik az Országos Bajnokság!

2012. június 18.

Olimpici vívóink, edzők, szülők!

Ma kezdetét veszi az Olimpici Grand Prix Országos Bajnokság, a sorban a hatodik. Minden versenyzőnknek eredményes és tisztességes versenyzést kívánunk! A szervező egyesület, a Szombathelyi Vívóakadémia honlapján online követhető a verseny. Nézzenek oda!

Olimpici Team

Galli Zsolt levele

2012. június 15.

Tisztelt Kollégák!
Bizalmatokból az elmúlt években én képviseltem a vidéki egyesületek érdekeit a Magyar VívóSzövetség Elnökségében. Mint bizonyára tudjátok az Elnökség lemondott. Június 30-án Tisztújító Közgyűlés lesz.
Kötelességemnek tartom, hogy rövid tájékoztatást adjak tevékenységemről, illetve jelöltet kell állítanunk a Közgyűlés elé, akit az új ciklusban megbízunk a vidék vívásának képviseletével.
Beszámolóm megtartására két lehetőséget látok, az Olimpici OB-n, kedden (19-én) a verseny után,kb. 16.00-kor, a verseny színhelyén, illetve 30-án a Közgyűlés előtt egy órával, 11.00-kor a Szövetségi iroda melletti tárgyalóban.
Szeretettel várok mindenkit!
Üdvözlettel: Galli Zsolt

there was a dance

2012. június 1.

It wasn’t danced in pair, and it wasn’t a joint decision. The Inter-European Olimpici GP in this season is not going to be happen, because of the single, arbitrary decision of our Sloven partner club. More simple: they canceled the competition.
We hope that it’s not a huge disappointment, and we promise that we gonna try to arrange something similar with other partners!
Fencers, have a great summer, and a good preparation period for the next season, all of you is very welcome at our Olimpici GPs!

Olimpici Team

 

volt egy tánc

2012. június 1.

Nem páros tánc volt, és nem is közös döntés: az Inter-Európai Olimpici GP a szlovén partner egyoldalú és önkényes döntésének okán idén nem tartatik meg. Pontosabban: a verseny elmarad!
Ellenben kérjük, hogy a büki OB-re készüljetek! Az edzők is, kifejezetten azok a kollégák, akik az idény során kevésbé voltak arra kapacitálhatóak, hogy versenyzőik születési évszámát és a tanítványok edzőinek nevét megosszák velünk. Kérünk titeket, ezt az OB során pótoljátok, mert szükségünk van az adatokra. Köszönjük!

Olimpici Team