Archívum: 2012. november

Guide to find

2012. november 30.

Hi all,

imagine, kid boys competition is loaded with 108, onehundred and eight fencers! Great! But because of the high number, we decided to run the competition with only one round instead of two.  Competition is running smooth, we truly wanted to share not only this, but the fact as well we find uneasy to find the sporthall.
If your navigation is a GPS device which is unable to find the address from the invitation (Széchenyi István körút 16.) try to input Széchenyi István körút 129. which is an address of the local GP(general doctor practice in this case) in front of the hall. And to draw a clear picture, have a look at the hall:

Széchenyi István Gimnázium Sportcsarnoka (Sporthall of SzéchenyiHighSchool)

So, novices and adolescents are warmly welcome on saturday and sunday at the site. Minis do not forget that your competition will run tomorrow at a diferent spot: Szolnoki MÁV SE Vívóterme, Véső úti Sporttelep (Fencing Hall in Sport Club of Véső út) 5000 Szolnok, Véső út 23.

Have a safe trip!

Olimpici Team

Szolnoki útmutató

2012. november 30.

Kedves olvasóink!
Képzeljétek, a GP2 Szolnok Kupa legelső versenyszámában hatttalmas létszámű mezőnyt fogadtunk ma reggel. A gyermek fiú verseny a maga 108, tehát száznyolc indulójával igen rendhagyó létszám. A DT rögtön össze is hívta az edzőket, hogy beleegyezésüket kérve a két csoportfordulót egyre redukálja – elkerülve azt, hogy az éjszakába nyúljék a mai versenynap.
A verseny fegyelmezetten zajlik, de híradásunk lényege mégis inkább az, hogy szeretnénk, ha a következő napokban is nagy létszámmal jelen lehessetek, ehhez pedig az kell, hogy könnyen idetaláljatok a szolnoki verseny új színhelyére. Nekünk sem ment könnyen, ezért kis útmutatást adunk:
Ha GPS segíti a tájékozódásotokat, és a kiírásban szereplő címet (Széchenyi István körút 16.) nem hajlandó mutatni, akkor próbáljátok meg a Széchenyi István körút 129-et, mely a szemben található orvosi rendelő címe. Valamint íme egy fotó:

a Széchenyi István Gimnázium Sportcsarnoka

Ez a szép, kupolás tetőkialakítású épület a sportcsarnok, ahol az újonc és serdülő versenyzőket várjuk szombaton és vasárnap. A törpicik ne feledjék, hogy az ő versenyüket szombaton a Véső úti Sporttelep Vívócsarnokában bonyolítjuk le hat páston. Várunk titeket, biztonságos és jó utazást kívánunk!
Olimpici Team

 

Ne tessenek szervezkedni

2012. november 21.

Kedves közönségünk,
való igaz, hogy a versenykiírások menüpontban nem aktualizáltuk a GP2 – Szolnok Kupa új helyszínét (már megtettük) – azonban a versenykiírás mindig a pontos információt tartalmazza. Ennek fényében hiába hívjátok az iskolát, ők – mint a termet bérbeadók, semmilyen érdemi információval nem szolgálnak.
Kétség esetén kérjük, írjatok e-mailt, vagy az aktuális verseny szervezőjével is felvehetitek a kapcsolatot.
Azt ellenben ne feledjétek, hogy az iskola tornacsarnokába szigorúan csak váltócipővel lehet belépni – természetesen ez nem jelenti azt, hogy a pástok között az épp vívók és a zsűrik mellett bárki is tartózkodhat.

Olimpici Team

ranking list

2012. november 19.

Hi there,

we worked out the new score system to our ranking list. It isn’t effect GP fencers, but clearly more accurate with the results. The new system is more clear according to other administrative systems of the hungarian life of fencing. Nothing to do with it, non-hungarian fencers gonna receive the points as before, and the next GPs will always set up according of the ranking list.
So the ranking list is ready, please have a look.

See You soon in Szolnok!

Olimpici Team

Ranglista

2012. november 19.

Kedves vívók, edzők, szülők!
Közeledik az idény második Grand Prix-je, ezért időszerű volt, hogy végre döntés szülessen a ranglistapontokkal kapcsolatban. Az új pontszámok kialakításakor az MVSZ által frissített, új alappontokat vettük alapul, hiszen az jobban tükrözi a versenyzők teljesítményét. Ezeket a pontszámokat használjuk a törpici korcsoport versenyéhez. A többi korosztálynál azokat a szorzókat használjuk, melyekről már olvashattatok a Sport XXI támogatás kapcsán (gyermek x1,5 újonc x2 serdülő x2,5). Ezekkel a pontokkal egyszerűbb lesz számolni a támogatást idény végén, tehát segíti a munkánkat.
Az elkészült és feltöltött ranglistában a versenyek oszlopaitól jobbra minden korosztály táblázatánál megtalálható az adott korcsoportnak adható pontszám-rendszer.
A versenyeken elért eredményeket ettől az idénytől tehát ezekkel a pontokkal díjazzuk. További változás még, hogy a 64. helyezésig adunk pontszámot, a többieknél nullát rögzítünk, mely jelölni fogja, hogy az illető részt vett az adott versenyen, de pontot nem szerzett.

Továbbra is kérjük, hogy segítsétek a születési év -és edzőadatok kitöltését, valamint hibás név vagy pontszám esetén is szóljatok – akár e-mailben, akár személyesen a versenyeken.

Olimpici Team

Emlékezünk

2012. november 2.

Kedves versenyzőink, edzők, szülők!
Tájékoztatunk titeket, hogy a Szolnok Kupa versenykiírást elkészítettük!

Ezekben a napokban saját szeretteinken kívül emlékezzünk meg a magyar vívás nagyszerű hőseiről is, akik már nincsenek velünk! Nem sorolunk neveket, hisz’ biztos nem lenne teljes a lista; pár percre gondojunk legalább azokra, akiket ismertünk és szerettünk közülük!

Olimpici Team

Changes and invitation

2012. november 2.

Dear fencers,

the invitation of GP2 is uploaded, so it can be printed out, and understood well. Please note that everybody has to respect the dates in the age-groups. Minis titled to compete only in their own age group, kids and novices always can try on the next days among more experienced fencers.

As You know the formula of our competitons are irregular, so it’s better to talk it throght with your parents and coaches – in this case as a fencer You will feel more confortable during the day, as you always know what’s next, and how you have to fence, according to the next stage of your competition. In this case you can manage your energy and routine of the day of your challange day!
Please note that in Szolnok now we will have a new location, and minies will compete in a dedicated hall, separated from other age gorups. This is only because of the space for pistes.

We hope all You have a great time for trainig for the next GP. so let’s meet in Szolnok!

PS: check out the photoalbums of GP1! Ranking lists are coming later, we had to discuss its new system of scores before upload them.

Sport XXI szorzók

2012. november 2.

A Sport XXI támogatás elosztásáról, és a pontszámításról néhány bejegyzéssel ezelőtt már hírt adtunk. Hatalmas sorok alakultak ki, hogy hozzászólhasson mindenki a fórumban, köszönjük a sok véleményt, végülis a nem-kommunikáció is egyfajta közlés. Azért tudatjuk a változást, mely az 5-6. pontot érinti. Az előző Sport XXI-es hírben is javítottuk, de íme a két pont:
5. A Törpi korosztály pontjait 1-es, a Gyermek korosztályét 1,5-es, az Újonc korosztályét 2-es, a Serdülő korosztályét 2,5-es szorzóval számítjuk ki. Az OB eredményei 20%-al magasabb pontot kapnak.
6. A pontszámításba az OB. csapatversenyeinek eredményei is beleszámítanak(duplázva).

Emellett felhívjuk figyelmeteket, hogy a Szolnok Kupa versenykiírása hamarosan felkerül.