Kategóriák
Törpici

Szabályváltozás a legkisebb korcsoportban

Az MVSz 2016. szeptemberi, 10/2016/8 számú Elnökségi Határozata értelmében a gyermek korcsoport alatti korcsoportoknak (tehát a törpiciknek) is előírás a versenyengedély megléte: a gyermek alatti korosztályok éves versenyzési engedélyének díja 3000 Ft, a féléves 1500 Ft.
Emellett az edzőknek, vagy a szakosztályoknál a nevezésekért felelős vezetőknek a törpici versenyzőket a többi korcsoporthoz hasonlóan az MVSz információs rendszere segítségével nevezhetik a versenyekre online feljelentkezéssel.
Amennyiben a kis vívók szülei előtt kevésbé tiszta, hogy mindezek mit is jelentenek pontosan, vagy részletesebben, kérjük, kérdezzék gyermekük edzőjét.

Figyelem!

Fenti hír végett ismét változott az Olimpici GP1 versenykiírása.. mivel az érintett törpici korosztály versenyének formulája a gyermek korosztályéhoz igazodott, miután az MVSz 2016. szeptemberi, 10/2016/8 számú Elnökségi Határozata értelmében a gyermek korcsoport alatti korcsoportoknak (tehát a törpiciknek) is előírás a versenyengedély kiváltása.
Ezért az egyes versenyállomásokat szervezők úgy látták, az a legsportszerűbb – ha a legkisebbeknek is már kötelező az engedély kiváltása – hogy vívjanak legalább ugyanannyit, ugyanolyan rendszerben, mint picivel idősebb társaik.
Olimpici Team

Kategóriák
Olimpia

Rio Paralimpia 2016 összefoglaló + kitüntetések

Összefoglalásképp a riói paralimpiai játékok magyar vívósikereiről.
2016 szeptember 12.
A riói paralimpia kerekesszékes vívóversenyei magyar sikert hozva indultak el: férfi kard egyéni A kategóriában Osváth Richárd ezüstérmet szerzett.

2016 szeptember 13.
Krajnyák Zsuzsa a negyedik, Veres Amarilla az ötödik helyen végzett női párbajtőr egyéniben a riói paralimpia kerekesszékes vívóversenyeinek második napján.

2016 szeptember 14.
Osváth Richárd férfi tőrben is második lett, megszerezve ezzel saját, és a magyar vívóküldöttség második ezüstérmét. Krajnyák Zsuzsa bronzérmet szerzett női tőr egyéni A kategóriában. Hajmási Éva ugyanitt nyolcadik,  B kategóriában Dani Gyöngyi hatodik helyen végzett.

2016 szeptember 16.
A Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsa, Veres Amarilla összeállítású női párbajtőrcsapat bronzérmet nyert.

2016 szeptember 17.
A Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna összeállítású női tőrcsapat ezüstérmet szerzett.

A Szekeres Pál által vezetettt delegáció tehát remek, kimagasló eredménnyel zárta a Rio de Janeiró-i paralimpiát.
Gratuláció jár versenyzőknek és edzőiknek!

Emellett érdemes tudni arról is, hogy az olimpiai játékokon sikeres sportolókat és edzőket Magyarország első emberei köszöntötték, s jutalmazták őket sikereik elismeréseképpen.

Fotó: hunfencing.hu

Akikre egy nemzet büszke, a vívósport legjobbjai:
Dani Gyöngyi, Veres Amarilla, Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Boczkó Gábor, Imre Géza, Somfai Péter, Szilágyi Áron, Rédli András, Osváth Richárd és Szász Emese.

A díjazottaknak átadott állami kitüntetésekről bővebben a Magyar Vívó Szövetség híréből kiderül minden részlet.

Olimpici Team

Kategóriák
Tatai Edzőtábor

Párbajtőr Sport XXI. edzőtábor időpontok a 2016/2017-es idényben

A tervezett időpontok/helyszínek. A közzétettek irányadóak, ám változás bármelyikben előfordulhat.

2016. október 15–16. Budapest
2016. november 19–20. Tata
2017. január 21–22. Tata
2017. március 4–5. Budapest
2017. április 18–19. Budapest
2017. június 10–11. Tata

Az aktuális időpontok előtt néhány héttel aktuális hírt adunk az adott táborról!
Olimpici Team

Kategóriák
Olimpia

…és még mindig Rio!

A magyar kerekesszékes vívók is már az Rio de Janeiró-i paralimpia helyszínére utaztak, hiszen a vívóversenyek szeptember 12–16-ig zajlanak.
A női versenyzők közül Dani Gyöngyi, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla és Hajmási Éva, a férfiak részéről Osváth Richárd és Mató Gyula harcolta ki a részvételt.

Kövessétek, szurkoljatok kerekesszékes vívóinknak is: a rio2016.com, és a paralympic.org oldalakat ajánljuk.

A riói olimpia vívóversenyeit a magyar épée bronzérme aranyozta be 2016. aug.14-én, amikor olimpiai bronzérmes lett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású magyar férfi párbajtőrcsapat.

A hazaiak a tábla  5. helyéről a legjobb négybe kerülésért az erős Korea csapatát verték 45/42 arányban. Így az elődöntőben a világelső francia válogatottal vívtak hatalmas csatában, győzelemesélyes pillanatokkal, ám végül a franciák 45/40 arányú  győzelme miatt a magyar csapat a helyosztóra készülhetett.

A bronzmeccsre Bockó Gábor helyére Somfai Péter állt be,  és ez a felállás is nyerőnek tűnt: a világbajnoki címvédő Ukrajna ellen 39/37 arányú győzelmet ért el a csapat. Részletes beszámoló olvasható az MVSz hírében.

Egy fantasztikus csapat: Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter | Foto: FIE

Dancsházy-Nagy Tamás, a férfi párbajtőrválogatott vezetőedzője: “Boldogok és büszkék vagyunk. Az egyéni verseny utáni pillanattól kezdve csak a csapatversenyre konentráltunk. Elemeztünk, edzettünk, lábteniszeztünk, lazítottunk. És úgy érzem, hogy ezzel a bronzéremmel kihoztuk a maximumot ebből a mai versenyből. Bebizonyítottuk, hogy négyemberes válogatottunk van, bebizonyítottuk, hogy nincs koreai átok. A franciák jobbak voltak egy hajszálnyival, de utána az ukránok ellen ismét remekeltünk. Nagyszerű bronzérmet nyertünk!”

Remek érzés Imre Géza nyilatkozatát olvasni: “Na, újra tudok mosolyogni! Nem hiszem, hogy ennél többet ki lehetett volna hozni ebből a napból. Próbáltam minden tőlem telhetőt megtenni, egy ezüst- és egy bronzéremmel térhetek haza, és valamennyi csapattársam pástra lépett.” A többiek nyilatkozata az MVSz hírében.

A riói olimpiát összegeve: WeAre HUNBEL!EVABLE!