Skip to content

Sikeresen visszatért az Olimpici Grand Prix Budapestre!

  • by

Sikeresen visszatért az Olimpici Grand Prix Budapestre!
Az elmúlt hét végén, a szokásos ritmusban, az Olimpici Párbajtőr Grand Prix hetedik évadának harmadik párbajtőrversenyével sikeresen visszatért Budapestre.
Törpici, gyermek, újonc és serdülő párbajtőrvívóink hét másik nemzet – Szlovénia, Szlovákia, Ukrajna, Románia, Szerbia, Horvátország és Itália – hasonló korú versenyzőivel mérték össze tudásukat a Vasas Fáy utcai Sportcsarnokában.
Az Olimpici történetében rekord létszámú nevező – 555 induló – igen nehéz feladat elé állította az utóbbi években létszámban és eredményekben sikert sikerre halmozó, GP rendezésben most debütáló Vasast. A 20 páston zajló verseny a rekord létszám ellenére „pörgős” volt. A lelátó, a kisterem is dugig volt vívókkal, edzőkkel – és mily’ nagy öröm! – szülőkkel, hozzátartozókkal, NÉZŐKKEL.
Német Árpád, Halla Péter és társaik kiválóan szervezték meg a vívás ünnepét. Még arra is volt gondjuk, hogy a stílusos díjakat, különdíjakat olyan kiválóságok adják át, mint pénteken Dr. Kulcsár Krisztián kétszeres Világbajnok, aktuális Magyar Bajnok, az Olimpici Kuratórium titkára, szombaton Nagy Tímea kétszeres Olimpiai Bajnok, hatszoros Világbajnok, az Olimpici nagykövetasszonya, és vasárnap Kulcsár Győző, a Nemzet Sportolója, négyszeres Olimpiai Bajnok, az Olimpici Közhasznú Alapítvány alapítója.
Számtalan autogram és számtalan közös fénykép bizonyítja, hogy vannak a magyar vívásnak példaképei, és van jövője. Talán bízhatunk abban, hogy fiatal vívóink részben az Olimpici versenyeken megszerezett tudásuknak, tapasztalatuknak, versenyrutinjuknak is köszönhetően, ezt a jövőt sikeressé fogják varázsolni! (A jelenlegi kadét és junior válogatottak az Olimpici versenyein nevelkedtek.) Mindannyian reméljük, hogy csak egy kis lépés Olimpici bajnokból olimpiai bajnokká válni…
Az igen sikeres verseny üde színfoltja volt, hogy Vercelliből – olasz színekben – Kulcsár Győző unokái is pástra léptek. Jó volt látni, ahogyan a Mester rajtuk tartotta a szemét.
Meglátogatta versenyünket a felnőtt válogatott mestere Udvarhelyi Gábor, és Dancsházy Nagy Tamás, az Olimpici kuratórium tagja. Külön beszélgetést sikerült folytatnom Ferjáncsik Domokossal, a kard szakág jeles képviselőjével, s talán ezért is, sikerül majd szorosabbra fonni az együttműködést.
Reméljük azt látták, azt láthatták, amit mindig is szeretnénk látni: családias légkört, magas szintű szakmai munkát, „Vasasos” szervezést!
Külön szeretnék köszönetet mondani Vida Jánosnak, az Olimpici GP-k főbírójának, Nedeczky Györgynek, az Olimpici GP-k supervisorának és Plazzeriano Gábor számítógépes főbírónak, valamint az Olimpici mozgalom által kiképzett zsűriknek a zökkenőmentes lebonyolításért, hiszen szombaton egyszerre négy, nagy létszámú versennyel is szembe kellett nézniük. Külön köszönjük a szülők gondoskodását, mellyel segítik gyermekeiket versenyeink forgatagában, és hogy betartják, betartatják e nemesi sport szabályait, mellyel a fairplay, a sportszerűség vezetheti sikerre vívóinkat – nemcsak a pástokon, de az életben is!

Lukáts István,
az Olimpici KHA kuratórium elnöke