Skip to content

Olimpici GP4. – Bük | összegzés + az idény végefelé

  • by

A Bükfürdő Kupa remek hangulatban, sportszerű, fordulatos küzdelmekkel zajlott a hétvége során. A Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesület nagyszerű, rutinos és összeszokott csapata profi módon helyt állt a verseny lebonyolításában, melyet ezúton is köszönünk nekik!
A Grand Prix három napja során összesen 504 nevezést regisztráltunk; pár ezer találatot sikeresen bevittek a versenyzők. Reméljük elégedettek akik sokat adtak és keveset kaptak, így az eredményhirdetéseknél büszkén megjelenhettek; és reméljük szorgalmasan dolgoznak, fejlődnek tovább, akiknek van még mit javítaniuk tusarányukon.

A verseny eredményei, a GP során készített fotókból álló albumaink már elérhetők, a ranglistákra néhány nap múlva érdemes visszanézni.
A hétvége során sikeres versenybírói vizsgát tett további 15 fő: Budai Emőke, Gömböcz Ákos, Halla Gergely, Horváth Máté, Hosszu Dániel, Kerekes Valdemár, Merk Ildikó, Sántha Máté, Szabó Dóra, Szabó Viktória, Tóth Kornél, Tóth Kristóf, Varga Benedek, Vigh Domonkos, Varga Virág. Gratulálunk!

 

Elkövetkező versenyeinkhez elöljáróban annyit, hogy a Csaba Kupán az edzők konzultáción vehetnek részt.

Egy fontos változás, hogy a GP5, és az azt követő valamennyi Olimpici GP-n a törpici korosztályú versenyzők is kizárólag érvényes sportorvosi igazolással nevezhetnek és vehetnek részt. Ezzel egy kormányrendeletben rögzített jogszabálynak tesz eleget mind a sportoló, mind a versenyek szervezője. Az eddigi eljárás: szülő és edző által is aláírt, egyesület által hitelesített felelősségvállalási nyilatkozat – minden fél javára – nem folytatható. Kérjük, ne bombázzatok minket levelekkel, hogy miért, és miért pont mostantól, a jogszabályt az MVSZ javaslatára be kell tartsuk, és be kell tartassuk.

Szintén nem érdemes levelet írnotok azzal kapcsolatban, hogy az OB időpontját változtassuk meg, mert egyrészt azt a versenynaptárra való tekintettel határozták meg a szezon elején, megváltoztatása nem az Olimpici KHA hatásköre, és közeledve az idény végéhez, nincs is mód rá. A rendező egyesület is már elkezdte a szervezést. Azt tudjuk javasolni, mint előző években: akinek a verseny fontos, versenyezzen, akinek a ballagás, az ballagjon.
Ám nagyon reméljük, hogy a jövőben gondosabb egyeztetéssel határozzák meg az időpontot. Abban biztosak vagyunk, hogy mivel ez egy iskolaérzékeny időszak országosan eltérő dátumokkal, minden egyes versenyzőnek és családjának megfelelő időpont csak egy messzi-messzi galaxisban létezik, vagy még ott sem.

Olimpici Team