Skip to content

Ha felnőnek az Olimpicik…

  • by

A Héraklész Junior Világkupa volt 2010 első nagy, hazai vívóeseménye, mely az elmúlt héten zajlott le. Az Olimpici Team nagy örömére ismerősöket köszönthettünk a férfi párbajtőr verseny döntőjében: a 186 induló közül Bernát Barna és Böjte Szabolcs vívhatott az aranyért.

A két versenyző neve azoknak is ismerősen csenghet, akik a kezdetektől nyomon követik az Olimpici Programját. Barna és Szabolcs nemcsak, hogy versenyeztek programunkban, hanem eredményesen küzdöttek a ranglista cím megszerzéséért, melyet a 2006/2007-es idény pontversenyén akkor, 2007 tavaszán Barna tudhatott magáénak.

Az év első nagy nemzetközi megmérettetésén az élet kicsit megismételte önmagát, bár itt már komolyabb tétért, élesben, a döntőt vívva találkoztak a Világkupa győztesnek járó bajnoki címért való küzdelemben. Nagyon büszkék vagyunk mind Barna bajnoki címére, mind Szabolcs ezüstérmére, hiszen mindketten Olimpici-vívók voltak!

fotó:http://www.hunfencing.hu

Azokat a pástokat koptatták még néhány éve, melyeken a mostani Olimpici korosztályok gyűrik egymást. Ez, kedves Olimpicisták, azt bizonyítja, hogy érdemes küzdenetek, mert belőletek is bajnok válhat!
Érdemes megemlítenünk, hogy Szabolcs edzője ismét Plásztán Attila; valamint Barna edzője jelenleg Dancsházy Nagy Tamás. Mindkét edző nevéhez több Olimpici vívó sikere fűződik – nyilvánvaló, hogy a fiúk sikere egyben az ő sikerük is! Gratulálunk!

Emellett ismételten gratulálunk Barna és Szabolcs teljesítményéhez, és reméljük ők is büszkék, hogy részben a mi programunkon edződhettek hozzá a kihívásokhoz. Hajrá fiúk, így tovább!

Hajrá Olimpici!

Olimpici Team

És néhány PS gondolat..

azokról is, akik „frissen végzett” Olimpicik..

Ezesetben is nagyon büszkék vagyunk rájuk. Anélkül, hogy a karácsony előtti Országos Bajnokság eredményeit taglalnánk, úgy gondoljuk, említésre méltó tény az is, hogy az Olimpici serdülő korosztályt épp csak elhagyó, kadét vívók már eredményesen megállják helyüket a tapasztaltabbak között, például a felnőttek egyik fontos hazai megmérettetésén.

Bizonyára többen láttátok a Nemzeti Sportban az OB-ról készült összeállítást, és abban Tóth Hajnalkáról és Gonda Borbáláról megjelent portrét.  A BVSC sportolóiként a női csapatversenyen kiélezett küzdelmet folytattak az első helyért a VASAS-I. csapatával. A jelenleg serdülő korosztályú Bori kiemelkedő teljesítménnyel vett részt csapata munkájában, és járult hozzá a BVSC országos csapatbajnoki címéhez. Neki és edzőjének, Andrásfi Tibornak is gratulálunk! Sikerük -úgy érezzük – részben Olimpici-siker is!

Olimpici Team

TóthHajni-GondaBori

fotó: Veres Viktor, Nemzeti Sport