Skip to content

Nyári sikerek

  • by

Reméljük mindnyájatoknak szépen telik a nyár!
Nem is szeretnénk nagyon a pihenésbe közbeszúrni (sic!), de nem mehetünk el szó nélkül a nyár eddigi párbajtőrsikerei mellett, hiszen az eredmények harcosai újabb példaképek, akik segíthetik saját sikereitek megvalósítását is!

Berta Dániel az a pécsi fiú, aki Danka Sándor tanítványaként Olimpici-éveiben is remekül vívott: a 2006/2007-es idény összesítésében a gyermek korcsoportban ezüstérmesként végzett, majd az azt követő idényekben előbb újonc, majd serdülő korában szerzett a pontversenyben aranyérmet.

Berta Dániel, a PTE-PEAC párbajtőrözője

Azóta Dani számos versenyen remekelt, legutóbb a dél-Koreai Gwangju-ban a 28. Nyári Universiade férfi párbajtőr versenyszámában szerzett bronzérmet. Példaértékű teljesítmény, amely reméljük, indikátora Dani további sikereinek. Hajrá!

A legutóbbi teljesítmény pedig egy olyan fiatalemberhez köthető, aki igazából már „vén róka”, ami sem fizimiskáján, sem vívásán nem érzékelhető. Akinek kiváló vívókarrierjéről már biztos mindenki hallott, hiszen számtalan csodálatos eredmény köthető nevéhez, többek között tagja volt az athéni olimpián az ezüstérmet szerző csapatnak. Imre Géza legutóbb a Moszkvai Vívó Világbajnokság egyéni versenyében pedig egészen a döntőig menetelt, amit a világranglistát vezető francia Grumier ellen meg is nyert bravúros vívással!

A moszkvai VB döntősei között a legfényesebb érmet Imre Géza birtokolja!

S ha mindannyian még nem is ismeritek Gézát, néhányotok igen közelről, hiszen tanítványai vagytok, akikkel rendszeresen jártok az Olimpici GP fordulóira. Hát kell ennél remekebb mester? Egy hamisítatlan példakép.. s nem csak saját tanítványainak, ebben biztosak vagyunk!

Mester és tanítvány – örömmámorban

A kettős példaállítás itt egészen helyénvaló: Géza is tanítvány, akinek mesteréről, Dancsházy Nagy Tamásról azért is említést teszünk, mert az Olimpici mozgalomhoz hasonlóan pécsi származású, valamint az Olimpici GP egykori programigazgatójaként tevékeny is volt néhány évig munkánkban.

Remek mester, akinek tanítványai rendkívülien teljesítenek, így most Géza és Tamás mindketten megérdemlik őszinte, szívből jövő gratulációnkat!

Reméljük, hogy Olimpici versenyeinken találkozhattok velük a jövőben is, felnézhettek rájuk, hiszen teljesítményük mindnyájatok sportkarrierjében példamutató lehet.
Sok sikert kívánunk „dicsőségfalunk” újabb csillagainak, és persze az utánpótlás-korosztályok Olimpici vívóinak, akik erőt meríthetnek rendkívüli vívóink sikereiből!

Olimpici Team