Skip to content

Kedves Olimpicik!

Lezárult a negyedik versenyévadunk. Pár sorban szeretném nektek összefoglalni eredményeinket, további terveinket.

A 2009/2010 szezont egy igen fontos lépés fémjelzi: bevezettük a Törpici korosztályt. Bevezetése sikeresen zajlott, pozitívumként könyvelhető el, hogy a tervezetnél több kis vívó állt fel a pástokra, mely nagy örömmel töltött el minket.
Ebben az évben is nagyon jó volt látni, hogy az Olimpici GP-ket rendező szakosztályok milyen odaadással igyekeztek megőrizni az eddig megszokott színvonalat ebben a nehéz gazdasági környezetben, sőt esetenként igyekeztek túllicitálni is egymást. Mit új belépő, Szombathely egy ragyogó GP rendezéssel köszöntött be hozzánk, illetve Békéscsaba két szakosztálya is példaértékű együttműködés keretében bonyolította le versenyünket. Ezúton szeretném megköszönni a rendező kluboknak, szakosztályoknak kiemelkedő munkájukat és a következő versenyévadban is sok sikert, kitartást és további remek ötleteket kívánok nekik!
Ebben az évadban is folytattuk az edzők számára az a szakmai konzultáció-sorozatot, melyet továbbra is nagy érdeklődés övez. Itt szeretném nyilvánosan is megköszönni Nedeczky György mesteredző szervezőmunkáját!
Vannak pontjai programunknak, melyeket a jövőben módosítani, javítani kell. Az általatok kitöltött kérdőívek – amit ezúton is megköszönök – fontos támpontot nyújt a fejlődés irányainak meghatározásában.
Továbbra is ilyen a zsűriképzés! Tovább kell folytatnunk, és nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk a meglévő Olimpici zsűrik képzésére és új jelöltek beiskolázására. Fontos számunkra, hogy egy új, jól képzett, szisztematikusan a nemzetközi elvárásoknak is eleget tevő generáció nőjön fel a versenyzőkkel együtt. Ebben komoly lépéseket tervezünk tenni. A törpici korosztály Magyar Bajnokságba történő integrációját is felül fogjuk vizsgálni és módosítani, hogy a lebonyolítás zökkenőmentesen legyen.
A következő idénytől az edzői konzultációk gyakorlata is meg fog változni. Az elméleti munkát gyakorlatiba átforduló alkalmak váltják fel.

Összegezve úgy gondolom, hogy egy újabb sikeres évet tudhatunk magunk mögött. Mind a versenyzőknek, mind pedig nekünk, rendezőknek az elmúlt évad sikereiből erőt kell merítenünk, a tapasztalatokból pedig tanulnunk kell! „Játszva tanulni!”

Ezúton szeretném megköszönni minden versenyzőnek, szülőnek és edzőnek, hogy részt vesz programunkban, bízunk benne, hogy eredményekben és élményekben gazdagon tehetjük le most a pengét… A következő versenyidőszakra kívánok jó felkészülést és sok sikert!

Sporttársi Üdvözlettel:
Dancsházy – Nagy Tamás
programigazgató, Olimpici Team