Skip to content

eppicit változnak a törpicik

Kedves Törpikéink, edzők és szülők!

Versenysorozatunk kezdete óta mindig kérdés és feladat a gyermek korosztálynál is fiatalabb versenyzők részvétele az Olimpici programban. A 2009/2010-es idénytől eddigi korcsoportjaink mellett a legkisebbek is megmérettethetik magukat a Törpici névre keresztelt, különálló – ám az Olimpici égisze alatt működő rendszerben. Sok vita tárgya, hogy az igen fiatalok versenykörülményei mennyiben térjenek el a megszokottól: hogy az testi fejlődésüket a legkevésbé befolyásolja negatívan, ám ne is rugaszkodjon el a későbbi versenyrutin-formáktól. A legkisebbekkel nyilván nem kísérletezni óhajtunk, hanem megtalálni a versenyzés számukra legmegfelelőbb rendszerét.
Az idény első GP-je alatt egy szakmai megbeszélés zajlott, eredményeképpen az Olimpici Team a következő változtatásokat vezeti be a Törpici versenyeken:
* A csoportfordulók során arra törekszünk, hogy több, ám KISEBB LÉTSZÁMÚ CSOPORTOKban vívhassanak.
* A csoportfordulók mérkőzéseit az eddig öt találat helyett NÉGY TALÁLATRA vívják; a mérkőzések hossza pedig nem három, hanem KÉT PERC lesz.

A törpik kizárólag kisebb méretű pengével való versenyzését a következő idénytől tervezzük bevezetni, ám a fenti két változtatás már a Szolnok Kupán életbe lép.

Reméljük a változások elfogadásra lelnek, és ti is ésszerűnek tartjátok azokat. Mindenkinek kellemes felkészülést, találkozunk Szolnokon!

Olimpici Team