Skip to content

Mit jelent nekünk Szolnok

Az Olimpici KHA kuratóriumi elnökének gondolatait szeretnénk megosztani veletek a Szolnok Kupa kapcsán.

Már szinte szokásossá vált a magas szintű rendezés. Az Olajcsarnokban és a Véső utcai csarnokban összesen 437 induló volt, a közeli Karácsony és a rendkívüli időjárás ellenére.
A bíráskodás megfelelő volt, szinte észrevétlen. A bíróképzés is jól működött, a jelöltek jól felkészültek voltak, mindannyian oklevelet és sorszámozott igazolványt kaptak.
Az edző-konzultáción a kisterem tele volt, és a résztvevők aktívan szóltak hozzá, így Nedeczky György előadása a csuklószúrásról igen sikeres volt.

A Szolnoki Egyetem aulájában megrendezett újonc döntőt szombaton este Szolnok város Polgármestere, Szalay Ferenc országgyűlési képviselő nyitotta meg. Nagyívű beszédében arról is beszélt, – többek között B. Nagy Pál olimpiai bajnok jelenlétében, – hogy az eddigi sikeres rendezésekre való tekintettel, reméli a jövőben is rendezhet Szolnok Olimpicit. Az ilyen rendezés után persze ezt biztosan megígérhetjük.

A döntők után a győzteseknek, az összesen 16 (!) helyezettnek az érmeket és a díjakat Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok – gyermekei segítségével, – és Szász Emese aktuális világbajnoki ezüstérmes adta át. Köszönet érte, hiszen nem mindenkor érheti ekkora megtiszteltetés kis vívóinkat.
Külön öröm volt számunkra, hogy Szolnok város német testvérvárosából és Lengyelországból is szép számmal érkeztek vívók.

Szatmári Edinának és összefogott csapatának szeretnénk ezúttal is köszönetünket kifejezni. Az ilyen hozzáállásoktól olyan az Olimpici Gp., amilyennek szeretjük.

Mindemellett az egész Olimpici Team nevében kívánok boldog ünnepeket a hazai vívótársadalomnak!
Lukáts István