Skip to content

Aranykulcs az idényzáráshoz – itt Rio2016!

  • by

Az Országos Bajnokság után a 2015/2016-os idény lezárását eddig húztuk: vártuk az aranyat a brazíliai Rio de Janeiro-ban rendezett XXXI. nyári olimpiai játékokról! Igényünknek Szász Emese gyorsan, boldogan, megérdemelten, profin, remek vívással tett eleget. A részletek előtt azonban rövid OB-összefoglaló.

Az Országos Bajnokság versenyeredményeit reméljük már minden érdeklődő végignézte a GP-eredmények között. Minden napról készült fotóalbum (Fb-on is)… Jelöljétek rajta egymást, magatokat, osszátok meg a legszebb pillanatokat barátaitokkal! Az Sz-L Bau Balaton Vívóklub rendezése dicséretet érdemel, hiszen a rekordlétszámokkal, de gördülékenyen zajlottak a versenynapok. Az OB során a tavalyi 594 egyéni nevezőnél is többen, 629-en álltatok pástra, valamint a tavalyi 109 helyett 114 csapatba verbulálódva a mezőny 414 vívója harcolt klubjának jobb eredményéért. Nagyszerűek voltatok, és ez rajtatok kívül köszönhető edzőiteknek és családtagjaitoknak is! Gratulálunk a remek eredményekhez!
Reméljük a pihenés édes volt, és hamarosan elkezdődik a felkészülés a következő idényre. Elköszönő serdülőinknek szép sikereket a kadét korosztályban. A következő idény időpontjairól hamarosan hírt adunk! Reméljük, hogy az Olimpici elmúlt egy évtizede nem volt hasztalan, és az OB-n ugyan ha hatalmas ünnepséggel nem is, kis gesztusokkal jutalmaztuk, elismertük mindazokat, akik hozzátettek ehhez a történethez!

.
#Rio2016

Az olimpia alaphangulának felelőse két aranyos versenyző: Hosszú Katinka úszó mellett Szász Emese párbajtőröző.
Nehéz könnyedén összefoglalni Emese éremszerzését, napját, vívását, az érzéseket.. hiszen annyira felemelő volt látni, ahogy hatalmas alázattal, profi módon, Kulcsár Győző mesterrel ezt a napot úgy tették oda, hogy abban benne van mindannyiunk vágya a győzelemre, az elismertségre, álmaink beteljesítésére.. Emese hosszú utat járt be, hogy álmát valóra válthassa, ezzel pedig tudjuk, hogy sokatoknak ad erőt, példát saját céljaitok elérésében.
Az olimpia nyitónapján Szász Emese olimpiai aranyérmet nyert, amiért szívből jövő gratulációnkat küldjük neki és mesterének Kulcsár Győzőnek, valamint a válogatott edző Kovács Ivánnak. Itt van tehát az első arany, itt ez a csodálatos, fantasztikus arany.. micsoda vívás, micsoda remek vívás… micsoda élmény ez!

A négyszeres olimpiai bajnos mester Kulcsár Győző és Szász Emese|Fotó: MTI

Igencsak ajánlott és érdemes felidézni a döntő pillanatait az M4Sport videóján!
Íme az eredményhirdetés
Számtalan további videó az M4Sport oldalán.
A FIE Facebook-oldalának fotóalbuma az elődöntőkről, döntőről és eredményhirdetésről.

Sokféle olvasnivaló, riport található különböző hírportálok Rio2016-szekcióiban, íme egy válogatás:

Az index.hu elemzős írása.
A FIE angol nyelvű cikke külföldi barátoknak küldhető.
Az MNO cikkében a kétszeres olimpikon Nagy Titi nyilatkozik Emese sikeréről…
A Nemzeti Sport színeséből néhány érdekesség a két aranylányról…

.

vívás további időbeosztása az olimpián:
(A kezdési időpontok a helyi időt jelzik, azokhoz 5, azaz öt órát hozzáadva kiderül a hazai időpont.)
aug. 8. 9.00 női kard egyéni: Márton Anna
aug. 9. 9.00 férfi pbt. egyéni: Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András
aug. 10. 8.30 női tőr egyéni: Knapek Edina, Mohamed Aida
aug. 10. 13:15 férfi kard egyéni: Szilágyi Áron, Decsi Tamás
aug. 14. 9.00 férfi pbt. csapat: Imre Géza, Boczkó Gábor, Rédli András, Somfai Péter

A FIE hivatalos eredményközlő oldala.
Az M4Sport élő közvetítése az olimpiáról.

Olimpici Team