Skip to content

Ünnepnap, ünnepnap!

  • by

Nem egy, nem kettő!

Legelőször egy elmaradt köszöntéssel tartozunk! Az Olimpici versenyek egyik elmaradhatatlan személyisége, a mindig derűs és humoros, mosolygós „felügyelő”, Nedeczky György még februárban ünnepelte kerek évfordulóját… így születésnapján az Olimpici Team is köszönti, és javasolja, hogy a hetvenből nyugodtan tagadjon le legalább tizenegyet!

Gyuri bá' egy tipikus versenyindító eligazításon..

A korábbi BEK-győztes párbajtőröző, a BVSC mesteredzője az Olimpici-versenysorozat állomásain a versenybírók eligazítója, aki a szabályok jó ismerője és tanítója, több évtizedes versenybírói múlttal. Szóval kedves Nedü mester, sok boldogságot!

European Cadet and Junior Championships 2017
Plovdiv (Bulgaria)

Muhari Eszter, az Olimpici versenyek sikeres, jelenleg serdülő korosztályú párbajtőrözője megszerezte élete első, de nagy eséllyel nem utolsó Európa-bajnoki érmét! A plovdivi kadét Európa-bajnokságon március 2-án László István tanítványa egész nap remek vívással haladt egyre csak előre a táblán. A döntőt a lengyel Brych ellen vívta, aki mellé odaszegődött a szerencse, de Eszternek így is egy csodálatos ezüstérem lett a jutalma!

Fotó: A. Bizzi

A tehetséges és sokra hivatott kadét női négyes Európa húsz nemzete között szerzett aranyérmet! A Muhari Eszter, Gnám Tamara, Kazár Dóra és Petri Renáta alkotta négyes az Olimpici dobogóiról ismerős tehetségek, akik azóta még jobban vívnak, pl. Petri Renáta tavaly kadét VB-érmes, Gnám Tamara junior világkupa ezüstérmes, Kazár és Petri pedig európai körversenyt is nyert idén csapatával.

Közös munka, közös siker – Aranyos egy csapat!

A négy leány ezúttal kétséget nem hagyó módon egyszerűen letolta az eléjük kerülő ellenfeleket a pástról:
Fehéroroszország ellen 45/17, Oroszország ellen 45/24, Olaszország ellen 45/33, végül a döntöben Nagy-Britannia ellen 45/35 arányban, tehát végig fölényesen nyertek a leányok. Jelen pillanatban ők Európa legjobbjai!
A döntő mérkőzés:

Gratuláció a válogatott edző Partali Csaba, valamint az edzők Partali Csaba, Galli Zsolt, László István részére!