Skip to content

Kulcsár Krisztián a Magyar Olimpiai Bizottság új elnöke

  • by

A hazai vívósportot nagy mélységeiben nem ismerők is hallottak már Kulcsár Krisztiánról, hiszen olimpiai (1992, 2004) csapat ezüstérmes, Európa-bajnoki csapat ezüst és bronzérmes, egyéni világbajnok párbajtőröző, aki 2014-től a Nemzetközi Vívószövetség sport- igazgatója.
A MOB tisztújító közgyűlésén a kormány a magyar sport jövőjéért folytatott munkát a most megválasztott tisztségviselőkkel képzeli el. A tisztújító szavazás során az első fordulóban 83, majd a másodikban 108 szavazat érkezett Kulcsár Krisztiánra a bizottság tagjaitól.
A vívósportban elért sikerekért, és a sportért tenni akaró orientációjában az olimpikon nagybácsi, Kulcsár Győző önkéntelenül is példaértékű sportpályát mutatott Krisztiánnak.. akárhogy is, de hatalmas szó s nagy öröm, hogy ezúttal a Magyar Olimpiai Bizottság élére vívó kerül.


Ahogy Kulcsár Krisztián záróbeszédében elhangzott: „Mindannyian számíthattok rám” – kedves Krisztián, az Olimpici Team és teljes közösségünk nevében szívből gratulálunk, és igen, számítunk rád!
Hajrá a magyar vívósportnak!
Részletek pl. az origo cikkében, s ugyanitt Krisztián nyilatkozata is olvasható.

Olimpici Team