Skip to content

Csapatversenyek nevezése – változás!

  • by

Kedves vívók, tisztelt vívószakosztályok!
A 2016/2017-es idény Gyermek – Újonc – Serdülő PÁRBAJTŐR MAGYAR BAJNOKSÁG versenykiírásában az szerepel, hogy „Egy egyesület versenyszámonként bármennyi csapatot indíthat.” Ellenben a Magyar Vívó Szövetség szabályai szerint egy egyesület kizárólag két csapatot indíthat, csak úgy, mint az előző idényben.
Az Olimpici mozgalom részéről nagyon szeretnénk, ha ez másképp lehetne, és a lehető legtöbb vívó átélhetné a csapatversenyzés semmihez sem fogható élményét és hasznát.
De a szabályokat be kell tartanunk, így a gyermek, újonc és serdülő korcsoportokban a szabály szerint eljárva egyesületenként két csapat nevezését tudjuk fogadni.
Mivel a törpici korcsoport „nem hivatalos korosztály”, így arra a fenti szabály nem vonatkozik, így a legfiatalabbak esetében bármennyi csapatot nevezhetnek az egyesületek. A törpicik a csapatverseny során is négy találatra vívják asszóikat, így a találkozók 36 találat elérésével, vagy az idő lejártával fejeződnek be.

A csapatok nevezését még az egyéni versenyszámok napján kötelező megtenni, mivel a pontszámítás miatt a csapatversenyek reggelén a DT-nek új nevezést már nem áll módjában fogadni. Kérjük az edzőket, csapatvezetőket, erre figyeljenek!

Olimpici Team