Skip to content

VB, OB, idényzárás? – képes beszámoló

  • by

Lipcsében elkezdődtt 119 ország közel ezer versenyzőjével a vívó világbajnokság, így az Olimpici társadalom minden tagja nevében kíván az Olimpici Team sok sikert a hazai versenyzőknek!
S ekképp itt a visszatekintés ideje is a 2016/17-es idény utolsó pillanataira. Az Olimpici Grand Prix versenyrendszer szervezői büszkék a partner-szakosztályokra, akik jól szervezett versenyekkel segítették az idei megmérettetések hajráját.
Elsőként jó szót érdemel az AVA, hiszen a GP5-ről nem készült kölön összefoglaló, az idén azt röviddel követő Országos Bajnokság miatt. A Csaba Kupa szép létszámmal, gond nélkül zajlott, összesen 642 regisztrált versenyző küzdött a pontokért.

Az országos bajnokság hat napon át tartó küzdelmeiben a törpici(U10), a gyermek(U11–12), az újonc(U13) és a serdülő(U14) korcsoportok versengtek, az egyéni versenyeken összesen 691 induló állt pástra, a csapatversenyeken összesen 120 csapat nevezett, amelyekben 432 versenyző vívott.

Több szuper dolgot érdemes kiemelni az OB kapcsán, azon túl, hogy az SzL-BAU BALATON idén is jelesre szervezte a bajnokságot. Sajnos a csarnok képességei nem változtak, sosem lesz képes a teljes küzdőteret és lelátót 22 Celsius fokosra hűteni, mint ahogy az kívánnánk.. de valahogy csak kibírjuk mindig.
A szervezők mellett nagy köszönet jár az idei OB versenybírói stábjának is, hiszen a legtöbben 4-5 napon át is bíráskodtak. Köszönjük!

S további fotókkal lehet illusztrálni a két jelenséget, amely végigkísérte az utánpótlásbajnokság napjait:
A díjátadók: példaképeink, akik edzőként, sportolóként, vagy épp mindkét szerepben példával járnak az ifjabb generációk előtt…

… például a verseny háziasszonya, Eitner Kinga, akitől a versenyszámok „hagyományos” díjait vehették át a negyeddöntőbe jutott versenyzők.


…vagy mindenki kedvence, a szerény és mosolygós Imre Géza olimpikon, aki épp Puskás Gábor edzőnek ad át különdíjat.. tanítványa, Monostori Barna a törpici verseny döntőjében a bajnokság legkomolyabb mérkőzését vívta Pelle Domonkossal. Bánhatja, aki nem látta, mert ilyen tudatos, komoly asszót ritkán látni ily’ fiatal versenyzőktől. Sikeres jövőt kívánunk Barnának és mesterének is!

Imre Géza több napon át volt a különdíjak átadója – a díjazottak nagy örömére.


S ha még nem tűnt volna fel, melyik szín dominál szinte minden fotón: továbbra is igen sikeres a VASAS SC; nem is volt olyan díjátadó, ahol ne állhatott volna dobogóra a kék-piros klub versenyzői közül valaki.. de nem ám csak valaki.. hanem érdemes emlékezni arra is, hogy a verseny napjai során a legszebb teljesítményt egy nevéhez méltóan is szép jelenség testesítette meg! Hiszen ki az, aki a bajnokság mindegyik napján a dobogóra állhatott?
Bizony, a VASAS SC versenyzője, Balogh Bella! Bella, akinek nemcsak a neve, fizimiskája, de vívóteljesítménye is magáért beszél! Halla Gergő tanítványa aranyérmet szerzett a gyermek leány egyéni- és csapatversenyben; bronzérmes lett az újonc egyéniben és csapatban, bronzérmet nyert a serdülő egyéni versenyben, s csapatban pedig aranyat!
Ilyen még talán nem is volt az Olimpici GP történetében! Ki más is lehetett volna az év felfedezettje.. Bella 1940 pontot vívott össze az idényben, a fiúknál ugyanezt, bár 1780 ponttal Tusjak Adrián érte el, edzője Pusztai Péter.


Az örömködésből persze jutott más kluboknak is, itt épp A DVE edzője Patócs Béla ünnepel törpéivel egy csapatarany okán.


Velünk volt még díjátadóként Mincza Ildikó is…

… valamint Kulcsár Krisztián, aki a fotón épp gyermekének adja át az újonc fiú mezőnyben szerzett bronzérmét.

S persze még néhány további fotót megérdemel Bella.. amint díjakat vesz át a bajnokság egy-egy napján..


.. s végül Bella mestere, amint különdíjat kap a bajnokság háziasszonyától.

Kellemes nyarat kívánunk mindenkinek – már amennyi maradt belőle –, hiszen előttünk egy izgalmas hét a Lipcsei Vívó Világbajnokság eseményeivel. Az eredmények online követhetők..

Majd hamarosan kezdődnek az edzőtáborok és toborzások, szeptemberben Fencing Flash Mob, aztán reméljük, hamarosan kiderülnek a következő idény időpontjai is.
Reméljük, minden fontos belefért ebbe a rendhagyóan VB-hez igazított, kései idényzáróba. Ha nem, hát azt már az elkövetkező idényre hagyjuk! Viszlát, és naptej legyen nálatok!

Olimpici Team