Leipzig 2017 Felnőtt Vívó Világbajnokság

Leipzig, 2017. július 19–26.
Ugyan a nyárba érkezvén a félteke legtöbb vívóklubjában enyhül az aktivitás, a legprofibbak nem pihenhetnek: az év legfontosabb versenye, a Felnőtt Vívó Világbajnokság a nyár eseménye. A magyar vívóválogatott egy arany-, egy ezüst- és egy bronzéremmel az éretmáblázat negyedik helyén végzett a lipcsei VB-n. Az Olimpici Team Gratulálunk minden résztvevőnek!
A nyitónapon férfi kard egyéniben Szatmári András nyert aranyérmet, a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású férfi kardcsapat pedig ezüstérmet szerzett. A férfi párbajtőrözők egyéni versenyében Rédli András bronzérmet nyert, a 210 fős mezőnyben a párbajtőrkeret további tagjai – Bányai Zsombor a 25., Somfai Péter a 45., Siklósi Gergely a 71. helyen végzett.

Észt, olasz, magyar és német párbajtőröző a VB dobogóján

Helytállt a Bányai Zsombor, Rédli András, Siklósi Gergely, Somfai Péter összeállítású férfi párbajtőrcsapat is, amely a negyedik helyen végzett 37 nemzet csapata közül, miután a negyeddöntőben hihetetlenül izgalmas végjátékban győzte le az észteket, viszont kikapott Svájctól, majd Oroszországtól.

Siklósi, Somfai, Bányai, Rédli – Vajon ők-e a jövő férfi pbt csapata?

A magyar női versenyzők közül Szász-Kovács Emese ezúttal kikapott a nyolcbajutásért, így a 9. helyen végzett.

A szakági edző Kovács Iván és Szász-Kovács emese a VB-n.

Az első felnőtt VB-n résztvevő Várnai Vivien szépen teljesített, a 15. helyen zárt, Mihály Kata a 66., Budai Dorina a 118. helyezett a 136 fős mezőnyben.

Vivien és edzője, Dancsházy-Nagy Tamás a VB-n.

A Szász-Kovács Emese, Várnai Vivien, Budai Dorina és Mihály Kata alkotta csapatnak a 13. helyezést sikerült megszereznie.

Minden további részlet olvasható az MVSz vonatkozó híreiben.
Hamarosan tisztul a versenynaptár, az Olimpici GP időpontjaival hamarosan jelentkezünk.. további szép nyarat!

Olimpici Team