Skip to content

Sikeres Universiade – Taipei 2017

  • by

XXIX. Summer Universiade – Taipei 2017
Taipei, 2017. aug. 19–30.
A kisolimpiának beillő világversenyen egyéni- és csapat versenyszámokban is pástra álltak a nemzetek egyetemista sportolói. A férfi párbajtőrözők erős csapattal – Berta Dániel, Cho Taeun Sándor, Bányai Zsombor, Siklósi Gergely – utaztak augusztus 16-án a Kínai Köztársaság tajvani fővárosába.
Augusztus 21-én a férfi párbajtőr egyéni versenyszám zajlott, a 98 fős mezőnyben Bányai Zsombor ezüstérmet szerzett.
Berta Dániel a legjobb 16 közé jutásért egyetlen tussal, kapott ki, így a 28. helyen végzett. Danihoz hasonlóan Siklósi is 15/14-re szenvedett vereséget, s a 31. helyen zárt, míg Cho Taeun Sándor a 67. helyet szerezte meg.

Női párbajtőr egyéniben 90 fős mezőnyben a hazai eredmények:
29. Mihály Kata, 41. Budai Dorina, 48. Szabó Laura, 52. Siklósi Enikő.
A női párbajtőrcsapat sajnos kiesett a nyolc közé jutásért, miután Hollandia csapatát előbb legyőzve, kikapott Svájc csapatától.

A férfi párbajtőrözők csapatversenye 21 nemzet, köztük a magyar egyetemista válogatott vívóival zajlott.

A párbajtőrcsapat: Siklósi Gergely, Bányai Zsombor, Berta Dániel és Cho Taeun Sándor | Fotó: MVSz

A csapat a rangsor negyedik helyéről vágott neki a küzdelmeknek. Ami tényleg az volt, hiszen a nyolcba jutásért a német csapat ellen hátrányból fordítottak a fináléban, s nyertek 45/44-re!
A négy közé kerülésért Hollandia ellen 35/28-ra nyert a csapat. Az elődöntőben az örök veszélyforrás, Korea csapatánál bizonyult jobbnak a magyar sereg: 25/19 arányban győzedelmeskedett a piros-fehér-zöld.
A döntőben Oroszország csapata ellen végig 3-4 találatos előny volt a magyar oldalon, a legvégén – csakúgy mint a németek ellen, megvalósult a taktikai fordítás, ezúttal sajnos az ellenfél oldalán. Hosszabbításban, egyetlen tussal volt jobb az ellenfél, ami így is egy nagyon értékes ezüstérmet jelentett az esélyesen a jövő magyar nagycsapatának nevezhető együttesnek.

Nehéz nap, fényes siker! | Fotó: pecsivivas.hu

.

Szinte minden fegyvernemben remek eredményeket hoztak a vívók az idei Univerisade versenyén:
Férfi kardban Szatmári András, női kardban Márton Anna, valamint női tőrben Kreiss Fanni egyéni aranyérmesek; Bányai Zsombor férfi párbajtőrben egyéni ezüstérmes, és a csapat is ezüstérmet szerzett. Az eredmények reménykeltő előjelei egy sikeres nyári olimpiának Tokióban. Érdemes megjegyezni a neveket!
Gratulálunk az éremszerzőknek!

Olimpici Team