Skip to content

A GP1 összefoglalója

  • by

Nem voltunk gyorsak. Elfáradtunk a hatalmas idénynyitóban, amely ezúttal ténylegesen Grand Prix, azaz nagyverseny volt. Az Olimpici GP 2006 óta tartó történetének legnépesebb versenyén vehettünk részt, hiszen a nyolc versenyszámban összesen 758 indulót regisztrált a szervező Békessy Béla Vívóklub, amely a megszokott rutinnal szervezte, bonyolította a versenyt. Gratulálunk!

Ugyanígy szívből köszöntünk egy fiatalembert is, akinek hangját első ízben a hajdúhadházi versenyen hallhattátok: Lasztovicza Máté Olimpici-vívóból vált Olimpici-versenybíróvá, majd „felnőtt-versenybíróvá”, s most tanulóidejét tölti Vida János főbíró mellett. János bá idővel visszavonul, s szeretnénk a csapatban tudni egy fiatal, lelkes és lelkiismeretes DT-tagot. Máté pont ilyen, így hát üdvözöljük a csapatban!

Az Olimpici-idények során a hazai és a határainkon túli utánpótlás-korosztályok által is egyre kedveltebbé vált Olimpici GP versenyrendszere létszámában elérte azt a kritikus pontot, amely a jövőben valamilyen formában biztosan változások elé állítja annak szervezését.
Látjuk a kényes pontokat, s ígérjük, hogy a versenyzők és a kitűzött célok óvása mellett a szakmai szempontok figyelembevételével alaposan átgondoljuk, merre tovább. Ez ügyben kérjük türelmeteket, de biztos, hogy már a következő versenykiírásban is lesz látszata. Egy biztos: olyan versenyt mi sem tudunk nyújtani, amely minden egyes résztvevőnek megfelelő lenne; mindig voltak, s lesznek elégedetlenkedők, de a mi célunk továbbra is az, hogy az alapító Kulcsár Győző, s így az Olimpici Team ars poeticajában megfogalmazott értékekért kiálljunk, s a magyar párbajtőrvívás jövőjéért együtt dolgozzunk.

Magasban a fiúk kupája: a győztes Matvei Kozhevnikov, UKR

Szintén fontos hír, hogy a legfiatalabb vívókat új vándorserleg-pár alapításával szeretnénk motiválni. Hajdúhadházon adtuk át legelső alkalommal az újonnan alapított serlegeket: a törpici fiúk kupáját a magyar felnőtt férfi párbajtőr válogatott szponzorálta, míg a leányokét a meghirdetést követően másnap egyből jelentkező Semerédy Péter, akinek gyermekei is az Olimpici GP vívói. Péter öt éven át minden idényben 100000 Ft támogatás felajánlásával alapította meg a vándorserleget. Így büszkén kijelenthetjük, hogy a törpici vándorserleg alapítója a Semerédy család. Nagylelkűségük példaértékű!

A fiúk kupáját Somfai Péter adta át a férfi válogatott nevében

 

A család képviseletében Semerédy Alexandra adta át a leányok serlegét

 

Magasban a leányok kupája: a győztes Veronika Kravchuk, UKR

A versenyszámok dokumentációi, fotóalbumai elérhetők, ranglistaként egyelőre a végeredmény szolgál, de hamarosan elkészülnek, ahogy a GP2 versenykiírása is.

Két LuckyPi System PBT-bónt nem sikerült átadnunk:
A gyermek leány Jakobi Júlia, a PTE-PEAC vívója, valamint az újonc leány Marusenka Maryana belarusz versenyző nyert 10000 Ft-os utalványt.

Olimpici Team