Skip to content

Véglegesítettük a GP2 versenykiírását

Kedves versenyzőink, edzők szülők!
mint arról korábban hírt adtunk, változások várhatók a lebonyolítás tekintetében, hogy továbbra is színvonalas, izgalmas versenyeket rendezhessünk az utánpótlás korcsoportoknak népes mezőnyőkkel, sokféle hazai és külföldi vívóval, akikkel sokat vívhatnak, miközben sokat tanulhatnak és tapasztalhatnak, átéthetik a győzelem és a kudarc élményét is.. barátságokat köthetnek egymással, és beletanuljanak a versenyzés rejtelmeibe, hogy felnőve ne akadályozza őket a sok nüansznyi részlet, amely ha nincs a helyén, kudarchoz is vezethet nemzetközi pástokon versenyezve. S ezek olyan versenyek is,  amelyekben az Olimpici GP alapértékei sem sérülnek. Nem egyszerű feladat.
Sokan, sokféleképp tanítják a vívókat országszerte, mindenütt más-más körülmény segíti, vagy épp hátráltatja a mesterek a munkában. Azt viszont mindenkinek el kell fogadnia, hogy olyan rendszert nem lehet létrehozni, amelyben minden egyes résztvevő, vívók, edzők, szülők teljességgel elégedettek lennének.
Szerény visszatekintésünk szerint azért az elmült évtizedet sokkal több siker, élmény, jó szó jellemzte, mint hiba, kudarc, elkeseredés. Továbbra is pozitívak vagyunk, de a jelenlegi létszámok mellett nehéz úgy változtatni a legnépesebb gyermek korcsoportokon, vagy a legkényesebb, legkisebb mezőnyök, a törpicik versenyének lebonyolításán, hogy egy napba rengeteg vívás legyen előre és hátra, felfelé és lefelé, és a gyerkőc még időben ágyba is kerüljön.

Tovább nem is ragozzuk, hozzányúltunk a gyermek korcsoport kezdési időpontjához, hogy időt nyerjünk: az egy óra is sokat számít: 11.00 helyett 10.00-kor kezdünk. Aki a kollégiumokra hivatkozik, sajnáljuk: hasonló árfekvésben már panzió is található, és persze melós az ügy: le kell ülni a gép elé, és a szallas.hu vagy az airbnb oldalakon fantasztikus szálláslehetőségekre lehet bukkanni.
A lebonyolítás kétutas: mivel a legtöbb teremben 16 pást fér el, így a 16×6-os csoportnak megfelelő 96 vívó a választóvonal. Ha ennyien vannak, mehet a két forduló, 32-es tábla. Ha többen, akkor csak egy fordulót vívnak, és 64-es kerülnek táblára.
A másik változtatás, hogy a törpicik csoportjait a fordulókban kisebb létszámúra húzzuk. A 16-os vigaszággal biztos, hogy kezdünk valamit a jövőben, de nem a GP2 során, ugyanis ott a törpici versenyek egy, a fő csarnokhoz közeli iskola csarnokában zajlanak, tehát külön teremben, nem akadályozva az újonc versenyt.. így egyelőre meghagyjuk a vigaszágat.
Reméljük, ez az átmeneti állapot segít megtalálni a legtöbbek által üdvözölt megodlások egyikét.

Olimpici Team