Skip to content

változások a pécsi Olimpici GP-n!

  • by

Tájékoztatunk néhány fontos változásról és új lehetőségről az Olimpici Párbajtőr GP pécsi versenyét illetően, mely főként a versenyzők számára fontosak! A Siklós és Vidéke Takarékszövetkezet Kupán, az Olimpici GP pécsi állomásán 2007. február 02-03-04-én a következő változások lépnek érvénybe: 1. Minden korosztályban lesz súly – és résmérés (Debrecenben csak a serdülőknél mértünk). Ezt – közös szervezői megegyezéssel – elsősorban a sportszerűség kedvéért vezetjük be. Ha a páston derül ki, hogy rossz a fegyverzet, sárga lapos figyelmeztetés után lehet cserélni a pást mellé készített fegyverre. Ha nincs a pást mellett, ki lehet kötni, és a bíró által mért 3 perc alatt el lehet menni a pástról – hozni, vagy kölcsönkérni a csapattárstól jó fegyvert. Ha a 3 perc lejár, a bíró kizárja a versenyből a versenyzőt!
2. A gyermek korosztályoknál Kulcsár Győzővel, a Nemzet Sportolójával, az Olimpici Közhasznú Alapítvány alapítójával egyeztetve az alábbiakat határoztuk el: A gyermek korosztályban meghúzunk egy alsó korhatárt, melyet szakmai szempontokat figyelembe véve két évben állapítunk meg. Ez már a versenykiírásunkban is érvényes, – kiadásakor megjelent. Ellenben – a gyerekek, edzőik és a szülők kérésére, idén még lehetővé tesszük, hogy a korhatár alatti, fiatalabb gyermekek is indulhassanak. Ennek feltétele, hogy érvényes vívóigazolvánnyal, érvényes orvosi igazolással, valamint egy ÍRÁSOS HOZZÁJÁRULÁSSAL, ENGEDÉLLYEL RENDELKEZZENEK, AMELYET A SZÜLŐK ÉS AZ EDZŐJÜK IS ALÁÍRT, ÉS AZ EGYESÜLET PECSÉTTEL LÁTTA EL! A következő vívóidényre azt tervezzük, hogy a korhatár alatti vívók, egy alkalmassági vizsgát tehetnek majd, melynek módját és módszerét a közeljövőben dolgozzuk ki, és az Olimpici Közhasznú Alapítvány közgyűlésén szakemberekkel véleményeztetjük.
3. Az Egyetemi Tornacsarnok emeletén található uszodát a vívók díjmentesen használhatják a nyitvatartási idő alatt. 4. A város több múzeumát is díjmentesen lehet majd látogatni. Ennek részleteiről a versenyen tájékoztatunk!

Lukáts István Olimpici Közhasznú Alapítvány Kuratóriumi elnök Tel: 30/9599-625