Skip to content

Mesi

  • by

Mesi – ahogy legutóbbi olimpiai aranyérmes tanítványa, Szász-Kovács Emese is hivatkozik rá, s szólítja a Mestert. A Mester – aki mindannyiunk mestere, a párbajtőrvívás Paganinije, négyszeres olimpiai, háromszoros világbajnok: megannyi eredmény és tanítvány, s azok megannyi eredménye egy fél évszázados sportkarrierben.. Kulcsár Győző, a folyamatos megújuló.

A Mester – a párbajtőrvívás mestere.

Mester, hiányozni fogsz. Ravasz tekinteted, csípős és tanító humorod. Minden, úgy, ahogy vagy. Ahogy vagy, és voltál a magyar párbajtőrvívásnak.
Szótlanok vagyunk.

A négyszeres olimpiai bajnos mester Kulcsár Győző és Szász-Kovács Emese a riói siker idején | Fotó: MTI

Csak annyit szeretnénk megosztani veletek, hogy szerintünk a Mester huszárvágással gondoskodott – még ha áttételesen is – további tanítványokról. Hiszen a magyar párbajtőrvívás jövőjét féltve kezdeményezte az Olimpici Grand Prix megalapítását; ötleteivel, jelenlétével létrehozása óta nagy szakértelemmel egyengette a versenyrendszer útját.

Nélküled Mesi, egész más lesz, nem csak az Olimpici Grand Prix, de az egész magyar párbajtőrvívás. Tudjuk, hogy mostantól bárki is veszi kézbe párbajtőrét, kicsit érted is teszi. Tisztelgünk előtted, Mester, örökké példaképünk maradsz!

Olimpici Team

Kulcsár Győző haláláról – az index.hu és az MVSz oldalán.