Skip to content

Geri világbajnok

  • by

Eredetileg jöttünk volna egy olyan hírrel, hogy „ejj, de rég nem jelentkeztünk, az OB zárónapjának képei elúsztak a Balcsiban” – de aztán persze előkerültek, így minden fotó, eredmény már elérhető..
S szívből gratulálunk a résztvevőknek, nyerteseknek s edzőiknek. Köszönjük, hogy az idény során velünk versenyeztetek, s számításaink szerint az OB egyéni versenyeinek 736 fős összmezőnyével együtt ez 4354 nevezést jelentett a 2018/19-es idényben. Az elköszönő serdülőknek további sok sikert kívánunk az erősebb kadét korcsoport versenyein!
S közben persze már javában zajlik a nyár… vele együtt a fővárosi világbajnokság. Nem kis büszkeséggel jelenthetjük, hogy az Olimpici-spiritusz 101%-on égett, hevült, izzott egy világklasszisok uralta környezetben, s mindez ezúttal Siklósi Gergő neve által fémjelezve.
Aki ott volt s átélhette a csodát, annak hiábavalóak a szavak, aki pedig nem élhette át személyesen, hiába is ecseteljük, mert még a magyar nyelv ezerarcú gyönyörűsége sem képes leírni azt, ami a 64-es főtáblán történt egészen a döntőig, 2019. július 19-én.
Annyi biztos, hogy Siklósi Gergely világbajnok. A szerény és nagyszívű fiú, aki már tízéves kissrácként is mindenféle magas dobogók tetejére szerette magát felvívni… végigversenyezte a Olimpici-korcsoportokat.

2008-ban egy aranyérem az Olimpici GP gyermek korcsoportjában…

S nemcsak az Olimpici, de Szalay Gyöngyi szellemisége, (itt is) valamint Kulcsár Győző neve is felbukkan a döntőt követő interjúban. A gyermekkora sikert sikerre halmozó sportoló pályája egy visszaigazolás az Olimpici GP sikeréhez, amelyért nem csak roppant hálasak vagyunk, de természetesen nagyon-nagyon büszkék is, hogy alig évtizeddel az első dobogós helyezéseket követően Gergő a világ legmagasabb dobogóját is meghódíthatta jelenlegi mestere, Dancsházy-Nagy Tamás irányítása alatt, hazai pástokon, hazai közönség előtt.
A pénteki nap teljes sztoriját az MVSz híre tételezi.

Fantasztikus teljesítmény: a 21 éves párbajtőrőző a világ legjobbjait legyőzve világbajnokká vált!