Skip to content

A Világ-, Európa- és Magyar Bajnokságok Olimpici szempontból!

Az Olimpic GP sorozat idén a 14. versenyévadot kezdte meg. 2006 évben Kulcsár Győző e sport hazai nagymestere, a Nemzet Sportolója egyben négyszeres olimpiai bajnokunk magánkezdeményezésére indult az Olimpici mozgalom. Az akkori deklarált célja az volt, hogy

„új lendületet adjon a párbajtőrvívásnak: ösztönözze az utánpótlás-nevelést, versenyprogramjával motiválja és fejlessze a törpici, gyermek, újonc, serdülő korosztályba tartozó fiatal vívókat, akikből a jövő bajnokai születhetnek, visszaadva a magyar párbajtőrvívás egykor ragyogó fényét”.

A 2019-es év megmutatta hogy a Mester 15 évvel ezelőtti elképzelése, hogy a magyar párbajtőrvívás egykor ragyogó fényét visszahozza, e mozgalom kezdi elérni. Csak nézzük meg a 2019 évben Európa- és Világbajnoki címeit amit egykoron és nem is túl régen még OLIMPICI-s vívóink értek el.

2019 év felnőtt férfi Világbajnoka Siklósi Gergő

2019 év Kadet egyéni Világ és Európa bajnoka Muhari Eszter

A Világbajnok férfi junior csapat: Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid

Az Európa bajnok női kadet csapat: Büki Lili, Kollár Kincső, Muhari Eszter és Szarvas Rita

A nemrég még Olimpici-s vívók menetelése a felnőtt magyar bajnokságon december 20-22 között folytatódott.
A nőknél egyéniben a még mindig csak 17 éves Muhari Eszter megvédte felnőtt Országos Bajnoki címét, ráadásul a dobogón álló négy vívó közül három az Olimpici sorozaton nőtt fel.
A férfiaknál a bajnoki címet megszerző Somfai Péter kivételével szintén három volt Olimpici-s vívót láthattunk a dobogón.