Skip to content

Olimpici GP felvezető

Tisztelt Párbajtőrvívók, – leendő Olimpiai Bajnokok, – tisztelt Szülők, Edzők, Sportvezetők!

A Kulcsár Győző, négyszeres Olimpiai Bajnok, a Nemzet Sportolója, által alapított Olimpici Alapítvány a 16. (!) szezon utolsó GP. fordulójához érkezett, mely egyben a korosztályok Magyar Bajnoksága is.

Azt már közösen megállapíthatjuk, hogy ez a versenysorozat, az Olimpici Gp. rendkívül sikeres.

Egyfelől az országos lefedettség, és a versenysorozat nemzetközisége biztosította eddig is, hogy az innen kikerülő versenyzők, nemzetközi szinten is megállták, megállják, és meg fogják állni a helyüket.

Az elmúlt bő tíz évben, kadet, junior EB.-ken, VB.-ken, az Ifjúsági Olimpián is, úgy egyéniben és csapatban, számtalan,- leginkább arany, – éremmel tértek haza.

Másfelől, ma már a felnőtt párbajtőr válogatottak szinte kivétel nélkül ezen az Olimpici GP.-ken nőttek fel. A legsikeresebb korábbi versenyzőnk, – Siklósi Gergő, – Olimpiai ezüstéremmel és Világbajnoki aranyéremmel is rendelkezik.

Az már csak hab a tortán, hogy a felnőtt Magyar Bajnokságokon, az Olimpici GP.-ken edződött újoncok (!) és serdülők (!) számtalan érmet, aranyérmet szereztek.

Bízunk abban, hogy a Balatonfüreden megrendezett Olimpici GP. zárófordulója, a korosztályos Magyar Bajnokság, szintén ad reményt arra, hogy a kadet, junior, az U23, és a felnőtt válogatottnak ismét húzóembereket ad az EB.-re, VB,-re. Világkupákra és az Olimpiákra.

Köszönet mindezekért a Magyar Vívó Szövetségnek, a lelkes és profi GP. rendezőknek, a főtámogatónknak a PBT. Hungary-nek, az edzőknek, és persze nem utolsó sorban a SZÜLŐKNEK!

Mindannyiukat szeretettel várjuk!

Sportszerű, jó versenyt, balesetmentes közlekedést és asszókat, és igazi Balatonhoz illő strandidőt kívánunk.

Lukáts István

Olimpici Alapítvány

kuratóriumi elnök

A Fonyódról Badacsonyba induló FÜRED nevű katamarán, a mellékelt fényképen szereplő érmeket  és kupákat is elviszi Balatonfüredre, a Sportcsarnokba 2022.06.13.-ára.