Skip to content

Sport XXI. támogatás elosztásának elvei

  • by

Kedves közönségünk!
Mint az köztudott, az Olimpici versenyeken a sportolók által – így tehát egyben edzőik és egyesületük által – elért sikerek, eredmények alapján részesül minden vívóklub támogatásban. Az eddig változó, nem egységes támogatás rendszerét szeretnénk megregulázni. Alant olvasható egy tervezet, melyet azért teszünk közzé, hogy véleményezzétek, illetve egyfajta szavazás jelleggel megtudjuk az egyes sportvezetők, edzők véleményét.
Az elvet azért fontos mielőbb tisztázni és véglegesíteni, hogy még az első, tehát derecskei verseny előtt köztudott és tiszta legyen ez a rendszer. Íme az elvek:

1. Az Olimpici versenyeken szerzett összes pont összeadódik, majd az összes támogatás összegével elosztva lehet kiszámítani egy pont pénzbeli értékét.
2. Minden vívóklub minden versenyzője által szerzett összes pont összeadódik, így kialakul egy klubsorrend. A klubok által szerzett pontokat összeszorozva a fenti módon számított pontértékkel, megkapjuk az egyes klubok támogatásának összegét.
3. Minden olyan klub támogatásban részesül, amelynek a támogatási összege eléri az 50.000Ft-ot.
4. A pontszámításba a Törpici korosztály pontjai is beleszámítanak.
5. A Törpi korosztály pontjait 1-es, a Gyermek korosztályét 1,5-es, az Újonc korosztályét 2-es, a Serdülő korosztályét 2,5-es szorzóval számítjuk ki. Az OB eredményei 20%-al magasabb pontot kapnak.
6. A pontszámításba az OB. csapatversenyeinek eredményei is beleszámítanak(duplázva).

Tehát kezeket fel! Kérünk titeket, hogy keressétek fel fórumunkat, azon belül a „Sport XXI. támogatás elosztásási elv – vitafórum” témát (közvetlen link), és adjatok hangot véleményeteknek!
Közreműködéseteket köszönjük!

Olimpici Team