Kategóriák
eredmények, ranglista Törpici verseny vizuál

Köszönet Csaba + idei sikerlista

A Csaba Kupa az Olimpici GP azon fordulója, amelyiken általában a legtöbb versenyző indul, talán köszönhető ez a román és ukrán versenyzők által könnyebben megközelíthető helyszínnek, valamint a szinte legoptimálisabbnak mondható helyszíni adottságoknak – egy szó mint száz, Békéscsaba szuper város, remek helyszín és GP, a szervezés is mindig a helyén van. Az AVA Galli Zsolt vezetésével ismét egy hatalmas gratulációt érdemel, hiszen az összesen 794 nevezéssel zajló versenyt hiba nélkül hozta a szervező- és lebonyolító-gárda. A Csaba Centerben rendezett szombati döntők, a helyi különdíjak, a vendégszeretet igazán különleges és jó grand prix-vá varázsolja az idények ötödik fordulóját! Köszönet és gratuláció!
Külön köszönet illeti még a szervezők mellett a versenybírói gárdát, valamint a díjátadókat:
Dancsházy-Nagy Tamást, Imre Gézát, Keszthelyi Zsombort, Peterdi andrást, Petri Renátát.

Dancsházy-Nagy Tamás, a férfi párbajtőr szakág vezetőedzője adta át a törpici fiúk nyolc legjobbjának nyereményeit.

A GP5 minden dokumentációja – eredmények, fotóalbumok – elérhető a már szokott menüpontokban és a verseny napi híreiből is; a ranglisták pedig az MVSz oldalán a versenyinfóban. Az OB előtt érdemes ellenőrizni, mert néhányan küldtetek hibajelzést, automatikusan működik, de néha lehetnek eltérések, olyankor manuálisan igazít rajta a ranglisták felelőse.

Végül és nem utolsósorban pedig itt egy kötelező lista, amit tavaly is közzétettünk, idén sem feltétlenül kell szégyenkezni azok miatt, akik a legnagyobb hazai és nemzetközi párbajtőrversenyeken domborítottak, s egykor az Olimpici fordulóin edződtek – szóval idén is íme egy lista, a teljesség igénye nélkül, de remélhetőleg minden fontos eredménnyel:
a 2018-2019 versenyszezon sikerlistája.
Összeállította: Lasztovicza Máté

Muhari Eszter
Felnőtt Párbajtőr Magyar Bajnokság – egyéni 1. hely
Kadét Világbajnokság, Torun – egyéni 1. hely
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – egyéni 1. hely
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – csapat 1. hely
Junior Párbajtőr Országos Bajnokság – egyéni 1. hely

Dékány Kinga
Ifjúsági Olimpia, Buenos Aires – egyéni 7. hely

Büki Lili
Kadét Párbajtőr Világbajnokság, Torun – egyéni 3. hely
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – egyéni 3. hey
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – csapat 1. hely
Felnőtt Párbajtőr Magyar Bajnokság – csapat 1. hely
Kadét Párbajtőr Országos Bajnokság – egyéni 2. hely
Kadét Párbajtőr EFC, Zrenjanin – egyéni 1. hely

Bartkó Levente
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – csapat 2. hely
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – egyéni 2. hely
Kadét Párbajtőr EFC, Pozsony – csapat 3. hely

Keszthelyi Zsombor
Kadét Párbajtőr Világbajnokság, Torun – egyéni 7. hely
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – csapat 2. hely

Koch Máté
Junior Párbajtőr Világbajnokság, Torun – csapat 1. hely
Junior Párbajtőr Európa Bajnokság – egyéni 1. hely
Junior Párbajtőr Világkupa, Belgrád – egyéni 3. hely
Junior Párbajtőr Magyar Bajnokság – csapat 1. hely
Felnőtt Párbajtőr Magyar Bajnokság – egyéni 3. hely
Junior Párbajtőr Világkupa, Heraklion – csapat 3. hely

Nagy Dávid
Junior Párbajtőr Világbajnokság, Torun – csapat 1. hely
Junior Párbajtőr Világbajnokság, Torun – egyéni 5. hely
Junior Párbajtőr Világkupa, Basel – egyéni 3. hely
Junior Párbajtőr Világkupa, Heraklion – egyéni 1. hely

Andrásfi Tibor
Junior Párbajtőr Világbajnokság, Torun – csapat 1. hely
Westend Felnőtt Párbajtőr GP, Budapest – egyéni 3. hely
Junior Párbajtőr Világkupa, Basel – egyéni 2. hely
Junior Párbajtőr Világkupa, Heraklion – egyéni 3. hely
Paris GP,  Párizs – egyéni 3. hely, csapat 6. hely

Kategóriák
verseny vizuál

Közel az Országos Bajnokság – Sum GP5

Nagyon gyorsan eltelik egy idény. Nemrég kezdtétek meg a küzdelmeket a derecskei versenyen, és tessék.. már csak egyetlen lehetőség adódik, hogy szépítsetek az eddigi öt Olimpici GP-n elért eredményen. Az Országos Bajnokság kicsit más… nem a jól megszokott, hanem az EB és VB versenyeken is alkalmazott lebonyolítás vár majd titeket – amit szintén jó gyakorolni, főleg ha nemzetközi porondon is versenyeztek. Mi reméljük, hogy az Olimpici versenyeken megalapozott tudással egyre többen képviselhetitek hazánkat ilyen versenyeken a jövőben.

A GP5 Csaba Kupa három versenynapján 490 versenyző nevezett a négy korosztály leány és fiú versenyein. A rendelkezésre álló húsz pást és a rendező Alföldi Vívó akadémia megszokottan jó szervezésének segítségével a magas indulólétszámok ellenére a versenyszámok gördülékenyen lezajlottak. Köszönjük a rendezőknek!
A ranglisták frissítéséhez még időt kérünk, azonban a verseny során készült fotók albumait, valamint a végeredmények dokumentációját már elérhetitek a szokott helyeken.
Az eredményekkel kapcsolatban reméljük észleltétek már, hogy a GP4 Bükfürdő Kupa óta a versenyek közben weboldalunk híreiben a versenyszámok eredményeit online követhetitek. Ez azt jelenti, hogy az éppen zajló versenyszámok egyes szakaszai htm-linkek segítségével elérhetőek. Ezeket a linkeket a versenyszakaszoknak megfelelően, majdnemhogy percről-percre frissítjük, ezáltal nemcsak távolból drukkoló rokonok és barátok, de okostelefonnal saját magatok is könnyen követhetitek a versenyek állását. Természetesen a versenynap végén a megszokott PDF-dokumentációt is elhelyezzük a versenyeredmények között.
Reméljük, hogy ez az “online közvetítés” kedvetekre való, Facebook oldalunkon a számok ezt mutatják, hiszen az első napról szóló bejegyzésünket eddig (május 19.) közel 1600-an tekintették meg, a három napét összesen közel 2500-an; a három versenynap fotóalbumainak megtekintése pedig közelíti a tízezret.

Végül egy jótékonykodásra kérünk titeket!
Az Utánpótlás sport szerkesztősége, a MOB és a Dechatlon közösen értékeli az eredményes szakosztályokat… “A hónap műhelye” egyik esélyese a PTE-PEAC Vívószakosztály – mely Berta Dániel és Tóth Gergely bulgáriai utánpótlás VB-n nyújtott teljesítménye okán kapott jelölést a hónap utánpótlás-nevelő műhelye cím elnyeréséhez. Kérünk titeket, segítsétek őket a díj elnyerésében! Kérjük szavazatotokat és megosztásotokat!
Szavazat leadására május 30-ig van lehetőség ITT!

Olimpici Team

Kategóriák
egyéb hír&esemény vizuál

Webulo Kupa visszatekintő

Az alábbiakban egy köszönőlevelet olvashattok, melyet az Olimpici GP3 Webulo Kupát támogató LSI Informatikai Oktatóközpont vezetőjének küldtünk el, és látva a támogatás sikerét, szerintünk rátok is tartozik, ezért megosztjuk veletek is, azzal a két filmösszeállítással együtt, melyek a versenyről készültek.

Tisztelt Dr. Tótszöllősy Géza!
Az Olimpici Kuratóriuma nevében, valamint az Olimpici Grand Prix versenyzői, edzői, sportvezetői és a támogató szülők nevében szeretném megköszönni azt a támogatást, ami láthatóan megváltoztatta a számunkra legfontosabbak, a vívó utánpótlást jelentő fiatalok hozzáállását a párbajtőrvíváshoz.
Azt gondoljuk, hogy a Vasas SC által megrendezett versenyen – melyen az elmúlt 7 évünket figyelembe véve rekordlétszámú (595 fő) vívó indult – sikerült növelni a párbajtőrvívók intenzitását, küzdőképességét. Ez megmutatkozott az Ön által átadott díjak átadásakor, majd közvetlen utána is, amikor a győztes, versenyzőtársai gyűrűjében vizsgálgatta győzelmének kézzelfogható tárgyát.
Abban bízunk, hogy ennek az edzéseken is lesz hatása a többi vívóra!

Nagy örömmel mondjuk el, hogy azok a válogatottak, akik Jeruzsálemben, a kadét és junior EB-n kitűnően szerepeltek; és azok, akik Plovdivban a VB-n szintén érmesek, győztesek lettek, az Olimpici Grand Prix-n nőttek fel, itt szerezték meg azt a versenyrutint, ami sikerükhöz vezetett. Ez persze nem pótolja azt a munkát, melyet a versenyzők, edzőik, a saját egyesületükben évek óta végeznek, csak kiegészíti.
Azt gondoljuk, hogy a jelenlegi korosztály – vannak látható jelei – szintén ki fog állítani olyan győztes típusú versenyzőket, akik ezt a sikert meg tudni ismételni, talán még túl is szárnyalhatják.

Köszönő levelünkkel azért kerestük meg, mert elkészült a versenyről két videóösszeállítás. Kérem, tekintse meg ezeket, és azt kérjük, hogy a jövőben is – lehetőségeihez képest – támogassa a párbajtőrvívás utánpótlását.

Tisztelettel:
Lukáts István
Olimpici Közhasznú Alapítvány
Kuratóriumi Elnök

Pécs, 2014. május 10.

Az összeállítás hosszabb verziója:

Az összeállítás rövidebb verziója:

Olimpici Team

Kategóriák
eredmények, ranglista vizuál

RL, fotók

Mindegyik korosztály ranglistája elkészült, valamint a fotóalbumokat is lehet nézegetni. Érdemes megnézni Facebook oldalunkat is, ott további fotókat találtok!

Olimpici Team

Kategóriák
vizuál

fotók igen

Az Inter-Európai Olimpici GP két napjának fotóalbumai elkészültek, tessék-lássék!

A szlovák FairPlay logója
Kategóriák
eredmények, ranglista vizuál

Elkészültek a ranglisták

Kedves közönségünk,

szeretettel tájékoztatunk titeket, hogy minden versenyszám ranglistáját frissítettük a GP4 eredményei alapján. Mint ahogy erre időről-időre felhívjuk a figyelmeteket, most is kérjük, nézzétek át. Hiba, észrevétel esetén írjatok. Ha a következő verseny előtt még időben jelzitek, akkor helyes pontszámmal kerültök be a következő verseny indulólistájába. Sőt, ha titeket zavar, hogy a születési évszám/edző mezők üresek, nyugodtan szóljatok edzőtöknek, hogy összegyűjtve küldje el nekünk – erre az évvégi támogatások kiosztásánál szükség van.
Végül kicsit hadd siránkozzunk azon, hogy keveseltük a balatoni létszámot – bár tudjuk, hogy sokakat versenyfelkészülés, míg másokat a zord időjárás tartott távol. Elsősorban azoknak mutatjuk meg, milyen is volt Keszthely a hétvégén, akik nem tartottak velünk a GP három napján:

A keszthelyi kikötő

Bár nyilván a megjelenteknek is érdekes lehet, mert nem biztos, hogy eljutottak a kikötőbe. Azt reméljük, hogy a májusi, békéscsabai verseny már csodás tavasszal köszönt ránk.
Azt megelelőzőleg azonban lehet, hogy idén is lesz egy extra, nemzetközi hangulatú verseny – ezúttal Szlovákiában. Részletek hamarosan!

Olimpici Team

Kategóriák
verseny vizuál

Szolnoki útmutató

Kedves olvasóink!
Képzeljétek, a GP2 Szolnok Kupa legelső versenyszámában hatttalmas létszámű mezőnyt fogadtunk ma reggel. A gyermek fiú verseny a maga 108, tehát száznyolc indulójával igen rendhagyó létszám. A DT rögtön össze is hívta az edzőket, hogy beleegyezésüket kérve a két csoportfordulót egyre redukálja – elkerülve azt, hogy az éjszakába nyúljék a mai versenynap.
A verseny fegyelmezetten zajlik, de híradásunk lényege mégis inkább az, hogy szeretnénk, ha a következő napokban is nagy létszámmal jelen lehessetek, ehhez pedig az kell, hogy könnyen idetaláljatok a szolnoki verseny új színhelyére. Nekünk sem ment könnyen, ezért kis útmutatást adunk:
Ha GPS segíti a tájékozódásotokat, és a kiírásban szereplő címet (Széchenyi István körút 16.) nem hajlandó mutatni, akkor próbáljátok meg a Széchenyi István körút 129-et, mely a szemben található orvosi rendelő címe. Valamint íme egy fotó:

a Széchenyi István Gimnázium Sportcsarnoka

Ez a szép, kupolás tetőkialakítású épület a sportcsarnok, ahol az újonc és serdülő versenyzőket várjuk szombaton és vasárnap. A törpicik ne feledjék, hogy az ő versenyüket szombaton a Véső úti Sporttelep Vívócsarnokában bonyolítjuk le hat páston. Várunk titeket, biztonságos és jó utazást kívánunk!
Olimpici Team

 

Kategóriák
eredmények, ranglista vizuál

Fotóalbumok

Feltöltöttük a három versenynap albumait, és egy extrát is, nézegessétek.
A ranglistákat egyelőre csak a MVSZ oldalán találjátok meg, hiszen ettől az idénytől az Olimpici korcsoportok gyermek, újonc és serdülő ranglistái ott is szerepelnek majd. Van még néhány nem tisztázott kérdés körülötte, addig a saját oldalunkon egyelőre nem találjátok meg a listákat.

Olimpici Team

Kategóriák
vizuál

Összeállítás a Bükfürdő Kupáról

Ha még nem láttátok, feltétlenül tekintsétek meg a Büki TV műsorát az Olimpici Grand Prix Országos Bajnokságról!
Olimpici Team

Kategóriák
eredmények, ranglista vizuál

teljes

Elkészültek a fotóalbumok, és a ranglista is teljes.
Gondtalan készülődést kívánunk az OB-ra, és ne feledjétek, idén ismét van Inter-Európai Olimpici Mariborban, részletek hamarosan!

Olimpici Team