vizuál

Köszönet Csaba + idei sikerlista

2019. május 25.

A Csaba Kupa az Olimpici GP azon fordulója, amelyiken általában a legtöbb versenyző indul, talán köszönhető ez a román és ukrán versenyzők által könnyebben megközelíthető helyszínnek, valamint a szinte legoptimálisabbnak mondható helyszíni adottságoknak – egy szó mint száz, Békéscsaba szuper város, remek helyszín és GP, a szervezés is mindig a helyén van. Az AVA Galli Zsolt vezetésével ismét egy hatalmas gratulációt érdemel, hiszen az összesen 794 nevezéssel zajló versenyt hiba nélkül hozta a szervező- és lebonyolító-gárda. A Csaba Centerben rendezett szombati döntők, a helyi különdíjak, a vendégszeretet igazán különleges és jó grand prix-vá varázsolja az idények ötödik fordulóját! Köszönet és gratuláció!
Külön köszönet illeti még a szervezők mellett a versenybírói gárdát, valamint a díjátadókat:
Dancsházy-Nagy Tamást, Imre Gézát, Keszthelyi Zsombort, Peterdi andrást, Petri Renátát.

Dancsházy-Nagy Tamás, a férfi párbajtőr szakág vezetőedzője adta át a törpici fiúk nyolc legjobbjának nyereményeit.

A GP5 minden dokumentációja – eredmények, fotóalbumok – elérhető a már szokott menüpontokban és a verseny napi híreiből is; a ranglisták pedig az MVSz oldalán a versenyinfóban. Az OB előtt érdemes ellenőrizni, mert néhányan küldtetek hibajelzést, automatikusan működik, de néha lehetnek eltérések, olyankor manuálisan igazít rajta a ranglisták felelőse.

Végül és nem utolsósorban pedig itt egy kötelező lista, amit tavaly is közzétettünk, idén sem feltétlenül kell szégyenkezni azok miatt, akik a legnagyobb hazai és nemzetközi párbajtőrversenyeken domborítottak, s egykor az Olimpici fordulóin edződtek – szóval idén is íme egy lista, a teljesség igénye nélkül, de remélhetőleg minden fontos eredménnyel:
a 2018-2019 versenyszezon sikerlistája.
Összeállította: Lasztovicza Máté

Muhari Eszter
Felnőtt Párbajtőr Magyar Bajnokság – egyéni 1. hely
Kadét Világbajnokság, Torun – egyéni 1. hely
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – egyéni 1. hely
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – csapat 1. hely
Junior Párbajtőr Országos Bajnokság – egyéni 1. hely

Dékány Kinga
Ifjúsági Olimpia, Buenos Aires – egyéni 7. hely

Büki Lili
Kadét Párbajtőr Világbajnokság, Torun – egyéni 3. hely
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – egyéni 3. hey
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – csapat 1. hely
Felnőtt Párbajtőr Magyar Bajnokság – csapat 1. hely
Kadét Párbajtőr Országos Bajnokság – egyéni 2. hely
Kadét Párbajtőr EFC, Zrenjanin – egyéni 1. hely

Bartkó Levente
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – csapat 2. hely
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – egyéni 2. hely
Kadét Párbajtőr EFC, Pozsony – csapat 3. hely

Keszthelyi Zsombor
Kadét Párbajtőr Világbajnokság, Torun – egyéni 7. hely
Kadét Párbajtőr Európa Bajnokság – csapat 2. hely

Koch Máté
Junior Párbajtőr Világbajnokság, Torun – csapat 1. hely
Junior Párbajtőr Európa Bajnokság – egyéni 1. hely
Junior Párbajtőr Világkupa, Belgrád – egyéni 3. hely
Junior Párbajtőr Magyar Bajnokság – csapat 1. hely
Felnőtt Párbajtőr Magyar Bajnokság – egyéni 3. hely
Junior Párbajtőr Világkupa, Heraklion – csapat 3. hely

Nagy Dávid
Junior Párbajtőr Világbajnokság, Torun – csapat 1. hely
Junior Párbajtőr Világbajnokság, Torun – egyéni 5. hely
Junior Párbajtőr Világkupa, Basel – egyéni 3. hely
Junior Párbajtőr Világkupa, Heraklion – egyéni 1. hely

Andrásfi Tibor
Junior Párbajtőr Világbajnokság, Torun – csapat 1. hely
Westend Felnőtt Párbajtőr GP, Budapest – egyéni 3. hely
Junior Párbajtőr Világkupa, Basel – egyéni 2. hely
Junior Párbajtőr Világkupa, Heraklion – egyéni 3. hely
Paris GP,  Párizs – egyéni 3. hely, csapat 6. hely

Közel az Országos Bajnokság – Sum GP5

2014. május 19.

Nagyon gyorsan eltelik egy idény. Nemrég kezdtétek meg a küzdelmeket a derecskei versenyen, és tessék.. már csak egyetlen lehetőség adódik, hogy szépítsetek az eddigi öt Olimpici GP-n elért eredményen. Az Országos Bajnokság kicsit más… nem a jól megszokott, hanem az EB és VB versenyeken is alkalmazott lebonyolítás vár majd titeket – amit szintén jó gyakorolni, főleg ha nemzetközi porondon is versenyeztek. Mi reméljük, hogy az Olimpici versenyeken megalapozott tudással egyre többen képviselhetitek hazánkat ilyen versenyeken a jövőben.

A GP5 Csaba Kupa három versenynapján 490 versenyző nevezett a négy korosztály leány és fiú versenyein. A rendelkezésre álló húsz pást és a rendező Alföldi Vívó akadémia megszokottan jó szervezésének segítségével a magas indulólétszámok ellenére a versenyszámok gördülékenyen lezajlottak. Köszönjük a rendezőknek!
A ranglisták frissítéséhez még időt kérünk, azonban a verseny során készült fotók albumait, valamint a végeredmények dokumentációját már elérhetitek a szokott helyeken.
Az eredményekkel kapcsolatban reméljük észleltétek már, hogy a GP4 Bükfürdő Kupa óta a versenyek közben weboldalunk híreiben a versenyszámok eredményeit online követhetitek. Ez azt jelenti, hogy az éppen zajló versenyszámok egyes szakaszai htm-linkek segítségével elérhetőek. Ezeket a linkeket a versenyszakaszoknak megfelelően, majdnemhogy percről-percre frissítjük, ezáltal nemcsak távolból drukkoló rokonok és barátok, de okostelefonnal saját magatok is könnyen követhetitek a versenyek állását. Természetesen a versenynap végén a megszokott PDF-dokumentációt is elhelyezzük a versenyeredmények között.
Reméljük, hogy ez az “online közvetítés” kedvetekre való, Facebook oldalunkon a számok ezt mutatják, hiszen az első napról szóló bejegyzésünket eddig (május 19.) közel 1600-an tekintették meg, a három napét összesen közel 2500-an; a három versenynap fotóalbumainak megtekintése pedig közelíti a tízezret.

Végül egy jótékonykodásra kérünk titeket!
Az Utánpótlás sport szerkesztősége, a MOB és a Dechatlon közösen értékeli az eredményes szakosztályokat… “A hónap műhelye” egyik esélyese a PTE-PEAC Vívószakosztály – mely Berta Dániel és Tóth Gergely bulgáriai utánpótlás VB-n nyújtott teljesítménye okán kapott jelölést a hónap utánpótlás-nevelő műhelye cím elnyeréséhez. Kérünk titeket, segítsétek őket a díj elnyerésében! Kérjük szavazatotokat és megosztásotokat!
Szavazat leadására május 30-ig van lehetőség ITT!

Olimpici Team

Webulo Kupa visszatekintő

2014. május 12.

Az alábbiakban egy köszönőlevelet olvashattok, melyet az Olimpici GP3 Webulo Kupát támogató LSI Informatikai Oktatóközpont vezetőjének küldtünk el, és látva a támogatás sikerét, szerintünk rátok is tartozik, ezért megosztjuk veletek is, azzal a két filmösszeállítással együtt, melyek a versenyről készültek.

Tisztelt Dr. Tótszöllősy Géza!
Az Olimpici Kuratóriuma nevében, valamint az Olimpici Grand Prix versenyzői, edzői, sportvezetői és a támogató szülők nevében szeretném megköszönni azt a támogatást, ami láthatóan megváltoztatta a számunkra legfontosabbak, a vívó utánpótlást jelentő fiatalok hozzáállását a párbajtőrvíváshoz.
Azt gondoljuk, hogy a Vasas SC által megrendezett versenyen – melyen az elmúlt 7 évünket figyelembe véve rekordlétszámú (595 fő) vívó indult – sikerült növelni a párbajtőrvívók intenzitását, küzdőképességét. Ez megmutatkozott az Ön által átadott díjak átadásakor, majd közvetlen utána is, amikor a győztes, versenyzőtársai gyűrűjében vizsgálgatta győzelmének kézzelfogható tárgyát.
Abban bízunk, hogy ennek az edzéseken is lesz hatása a többi vívóra!

Nagy örömmel mondjuk el, hogy azok a válogatottak, akik Jeruzsálemben, a kadét és junior EB-n kitűnően szerepeltek; és azok, akik Plovdivban a VB-n szintén érmesek, győztesek lettek, az Olimpici Grand Prix-n nőttek fel, itt szerezték meg azt a versenyrutint, ami sikerükhöz vezetett. Ez persze nem pótolja azt a munkát, melyet a versenyzők, edzőik, a saját egyesületükben évek óta végeznek, csak kiegészíti.
Azt gondoljuk, hogy a jelenlegi korosztály – vannak látható jelei – szintén ki fog állítani olyan győztes típusú versenyzőket, akik ezt a sikert meg tudni ismételni, talán még túl is szárnyalhatják.

Köszönő levelünkkel azért kerestük meg, mert elkészült a versenyről két videóösszeállítás. Kérem, tekintse meg ezeket, és azt kérjük, hogy a jövőben is – lehetőségeihez képest – támogassa a párbajtőrvívás utánpótlását.

Tisztelettel:
Lukáts István
Olimpici Közhasznú Alapítvány
Kuratóriumi Elnök

Pécs, 2014. május 10.

Az összeállítás hosszabb verziója:

Az összeállítás rövidebb verziója:

Olimpici Team

RL, fotók

2013. december 12.

Mindegyik korosztály ranglistája elkészült, valamint a fotóalbumokat is lehet nézegetni. Érdemes megnézni Facebook oldalunkat is, ott további fotókat találtok!

Olimpici Team

fotók igen

2013. június 4.

Az Inter-Európai Olimpici GP két napjának fotóalbumai elkészültek, tessék-lássék!

A szlovák FairPlay logója

Elkészültek a ranglisták

2013. február 25.

Kedves közönségünk,

szeretettel tájékoztatunk titeket, hogy minden versenyszám ranglistáját frissítettük a GP4 eredményei alapján. Mint ahogy erre időről-időre felhívjuk a figyelmeteket, most is kérjük, nézzétek át. Hiba, észrevétel esetén írjatok. Ha a következő verseny előtt még időben jelzitek, akkor helyes pontszámmal kerültök be a következő verseny indulólistájába. Sőt, ha titeket zavar, hogy a születési évszám/edző mezők üresek, nyugodtan szóljatok edzőtöknek, hogy összegyűjtve küldje el nekünk – erre az évvégi támogatások kiosztásánál szükség van.
Végül kicsit hadd siránkozzunk azon, hogy keveseltük a balatoni létszámot – bár tudjuk, hogy sokakat versenyfelkészülés, míg másokat a zord időjárás tartott távol. Elsősorban azoknak mutatjuk meg, milyen is volt Keszthely a hétvégén, akik nem tartottak velünk a GP három napján:

A keszthelyi kikötő

Bár nyilván a megjelenteknek is érdekes lehet, mert nem biztos, hogy eljutottak a kikötőbe. Azt reméljük, hogy a májusi, békéscsabai verseny már csodás tavasszal köszönt ránk.
Azt megelelőzőleg azonban lehet, hogy idén is lesz egy extra, nemzetközi hangulatú verseny – ezúttal Szlovákiában. Részletek hamarosan!

Olimpici Team

Szolnoki útmutató

2012. november 30.

Kedves olvasóink!
Képzeljétek, a GP2 Szolnok Kupa legelső versenyszámában hatttalmas létszámű mezőnyt fogadtunk ma reggel. A gyermek fiú verseny a maga 108, tehát száznyolc indulójával igen rendhagyó létszám. A DT rögtön össze is hívta az edzőket, hogy beleegyezésüket kérve a két csoportfordulót egyre redukálja – elkerülve azt, hogy az éjszakába nyúljék a mai versenynap.
A verseny fegyelmezetten zajlik, de híradásunk lényege mégis inkább az, hogy szeretnénk, ha a következő napokban is nagy létszámmal jelen lehessetek, ehhez pedig az kell, hogy könnyen idetaláljatok a szolnoki verseny új színhelyére. Nekünk sem ment könnyen, ezért kis útmutatást adunk:
Ha GPS segíti a tájékozódásotokat, és a kiírásban szereplő címet (Széchenyi István körút 16.) nem hajlandó mutatni, akkor próbáljátok meg a Széchenyi István körút 129-et, mely a szemben található orvosi rendelő címe. Valamint íme egy fotó:

a Széchenyi István Gimnázium Sportcsarnoka

Ez a szép, kupolás tetőkialakítású épület a sportcsarnok, ahol az újonc és serdülő versenyzőket várjuk szombaton és vasárnap. A törpicik ne feledjék, hogy az ő versenyüket szombaton a Véső úti Sporttelep Vívócsarnokában bonyolítjuk le hat páston. Várunk titeket, biztonságos és jó utazást kívánunk!
Olimpici Team

 

Fotóalbumok

2012. október 17.

Feltöltöttük a három versenynap albumait, és egy extrát is, nézegessétek.
A ranglistákat egyelőre csak a MVSZ oldalán találjátok meg, hiszen ettől az idénytől az Olimpici korcsoportok gyermek, újonc és serdülő ranglistái ott is szerepelnek majd. Van még néhány nem tisztázott kérdés körülötte, addig a saját oldalunkon egyelőre nem találjátok meg a listákat.

Olimpici Team

Összeállítás a Bükfürdő Kupáról

2012. július 2.

Ha még nem láttátok, feltétlenül tekintsétek meg a Büki TV műsorát az Olimpici Grand Prix Országos Bajnokságról!
Olimpici Team

teljes

2012. május 4.

Elkészültek a fotóalbumok, és a ranglista is teljes.
Gondtalan készülődést kívánunk az OB-ra, és ne feledjétek, idén ismét van Inter-Európai Olimpici Mariborban, részletek hamarosan!

Olimpici Team