Archívum: 2008. augusztus

küzdöttek a tőröző lányok

2008. augusztus 18.

A Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella és Ujlaky Virginie összeállítású csapat keményen küzdött, ám az elődöntőben kikapott a Lengyeleket is verő Amerikai csapattól. Sajnos az Olasz csapattal sem bírtak a bronzéremért folytatott harcban. Azért szép volt ez lányok!

Tábla, részletes MOB hír

az összes hírünk Olimpia2008’Peking címkével

férfi párbajtőr csapatunk ötödik

2008. augusztus 16.

A Boczkó Gábor, Imre Géza, Kulcsár Krisztián és Kovács Iván alkotta csapat már a négybekerülés során kemény csatát vívott Kína csapatával: a hazaiak 45-43-ra verték a magyar csapatot. A helyosztókon az Ukránok 41-29, majd Venezuela 40-25 arányú legyőzésével végül az ötödik helyezésig vívták ki magukat sportolóink. Első Franciaország, második nagy meglepetésre Lengyelország, harmadik Olaszország egy igen fiatal csapattal, negyedik Kína. Mögöttünk végzett a hatodik Venezuela, a hetedik Ukrajna, és a nyolcadik Korea csapata.

Tábla, részletes MOB hír

az összes hírünk Olimpia2008’Peking címkével

Szép volt Ildikó!!!

2008. augusztus 14.

A nagy izgalmakat szerencsére öröm követte: Mincza-Nébald Ildikó bronzérmes lett a Pekingi Olimpia tegnapi versenynapján, a női párbajtőrözők egyéni küzdelmeiben. Szívből gratulálunk!
Mincza-Nébald Ildikó. fotó: MTI

Ildikó győzelmi örömcsókja
Fotó: MTI

Szász Emese sajnos kiesett a nyolcbajutásért, és a 12. helyen végzett.

az összes hírünk Olimpia2008’Peking címkével

Balszerencse férfi kardban

2008. augusztus 13.

Sajnos már a múlt heti sorsolásnál tudni lehetett: Szilágyi és Decsi egymás ellen küzd. Nemcsiktől a 16-ba jutáskor elvettek legalább három tust. Reméljük, csapatban szépítenek kardozóink!

az összes hírünk Olimpia2008’Peking címkével

Új résztvevők az Olimpici Edzőtáborba !!!

2008. augusztus 13.

Jó napot, jó szurkolást…

mindemellett az Olimpiánál is fontosabb az a hírünk, hogy a fiúk táborának eddigi résztvevői közül ketten lemondták részvételüket. Így most két új  vívó kap lehetőséget a tábori részvételre… dobpergés, egy-hét-há’..

ők pedig Khell Bendegúz és Rozner Marcell! Kérjük őket, hogy részvételi szándékukat a lehető leghamarabb erősítsék meg, ha lehet, akkor Dancsházy Nagy Tamás, az Olimpici programigazgatójának küldött e-levelükkel.  Dancsházy Nagy Tamás e-levélcímét iwiw üzenetben elküldtük nektek.

Kellemes táborozást, fegyelmezett és kitartó, hasznos munkát kívánunk minden Olimpici Edzőtáborozó részére!

Olimpici Team

Férfi párbatőr és női tőr egyéni eredmények

2008. augusztus 11.

Boczkó, Imre, Kulcsár a párbajtőr egyéniben…: Boczkó Gábor negyedik!

Knapek Edina ötödik a női tőrözők versenyében

Gratulálunk!

az összes hírünk Olimpia2008’Peking címkével

Hírek az Olimpiáról

2008. augusztus 9.

Peking 2008: napi két órában hangolódnak a vívók…

Magyar maffia kardvívásban az Olimpián

Elkészültektek a sorsolások és táblák a vívóversenyekre az Olimpián

az összes hírünk Olimpia2008’Peking címkével

hírek az I. Ifjúsági Olimpiáról

2008. augusztus 9.

„…A NOB második munkanapján az I. Ifjúsági olimpia részletes előkészületeiről is részletes tájékoztatást adtak a szingapuri rendezők. Széleskörű vita után véglegessé vált, hogy a 2010. augusztus 10., és 22. között sorra kerülő I. Ifjúsági Olimpiai Játékokon 3500 fiatal, 14–18 éves sportoló vehet részt 26 sportágban. A műsor megegyezik a Londoni Olimpiai Játékok programjával, de ez csökkentett program lesz, hiszen mindössze 140 számban avatnak majd bajnokot. A végleges kvalifikációs rendszert a NOB Végrehajtó Bizottsága decemberi ülésén hagyják jóvá. Az azonban biztos, hogy egy-egy országból legfeljebb hetven fiatal vehet részt és csapatokat tekintve is földrészenként hat együttes szerepelhet. Mindez azt jelenti, hogy a részvétel kivívása a kvalifikáció meglehetősen nehéz lesz. A versenyek során továbbra is az olimpiai mozgalom szellemi értékeinek megismertetését, a fair play, a sportszerűség terjesztését tartják legfontosabbnak…”

Forrás

visszaszámolás – vagy előre?

2008. augusztus 8.

Az Olimpici Tatai Edzőtáborának résztvevői elkezdhetnek tíztől visszaszámolni, ami a leányokat illeti, hiszen az ő találkozójuk 2008. augusztus 18-án, 10:00 órakor lesz a Tatai Edzőtábor portájánál. A tábor 22-én 15:00 órakor ér véget.
A fiúk gyülekezője 2008. augusztus 25-én lesz, szintén 10:00 órakor, az ő táboruk 29-én 15:00 órakor ér véget. A tábor vezetőedzője mindkét esetben Szalai Gyöngyi, akinek ezúton is köszönjük segítségét!

Az előreszámolást pedig az olimpiai érmek számossága jelentse, hogy mire végetér az Olimpia, Olimpici-vívóinknak – főleg a tábor résztvevőinek – jó irányt mutasson! Hajrá vívók, hajrá magyarok!

A továbbiakban próbálunk naprakész információt nyújtani a Pekingi Olimpia vívó-eseményeiről, olvassatok minket!

Arany-esőt kíván az Olimpici Team!!!

2008. augusztus 1.

Kedves Olimpicik -és nagyok!
Úgy gondoltuk, nem nagy merészség az egész Olimpici-közösség nevében – beleértve a legapróbb vívókat is – útjára engedni az idei Olimpiai Játékokra utazó vívókat, hiszen biztosak vagyunk benne, hogy velünk együtt mindannyian szorítotok nekik!
Számunkra azért is fontosak a Pekingbe utazó magyar vívók, mert már most nagyon-nagyon büszkék lehetünk, és vagyunk rájuk. Büszkék, mert vívnak, – eredményesen. Büszkék, mert már így is követendő példaként állnak a felnövekvő vívónemzedékek előtt.
A másik fontos indokunkat sem először nyilatkoztatjuk ki – elég a mozgalom nevét ízlelgetni: “Olimpici”… Mi azért vagyunk, azért dolgozunk, hogy eddigi és jelenlegi eredményes vívóinkhoz hasonló, a jövő Olimpiai Játékain győzedelmeskedni szintén képes vívókat neveljünk.. illetve biztosítsuk fejlődésük útját versenysorozatunk segítségével. Ennek sikerét, jelentőségét majd évek múlva tudjuk visszaigazolni, amikor az Olimpici versenyek legjobbjainak – remélhetőleg mint az Olimpia résztvevőinek – szurkolhatunk.
Addig azonban óriási szívvel, és sporttársi szeretettel szurkolunk, szorítunk nektek, magyar vívók… mind egytől egyig!
Induljatok hát, a távoli pástokon megmérettetni magatokat! Kívánjuk, hogy a magyar vívás hírnevét további érem-esővel biztosítsátok! Örömteli pillanatokat, sikeres asszókat, sok győzelmet kívánunk!
Hajrá vívók, hajrá magyarok!!!

Olimpici Team

Vívóink szombaton indulnak.. jó utat!

Bővebben az Olimpiáról:
http://www.peking2008.hu/
Elvárás a vívóktól – cikk az Origo-n
Peking 2008′ – Eseménynaptár