Archívum: 2011. június

OB-TV

2011. június 24.

Van azért még jó hírünk a tarsolyban – azon felül, hogy az utolsó két nap fotói is már albumba rendeződtek; – mely nem más, mint  a világhálón megtekinthető  mozgóképes összeállítás az Országos Bajnokságról, a Trio TV “Büki Magazin” műsorának köszönhetően.
Olimpici Team

OB még

2011. június 23.

Nem szeretnénk kihagyni híreinkből a törpici leányokat, akiknél hét csapat mérte össze tudását, és a legjobbként a BKLVE csapata végzett. A záró nap serdülő csapatversenyének küzdelmei a leányoknál a DVE1, a fiúknál az SZL-BAU BALATON csapatát állíthatták a dobogó csúcsára.

Valamint fontos bejelentenivalónk az edzőtáborral kapcsolatos:
Időpontja 2011. augusztus 22-25, házigazda: a Szolnok, Szatmári Edinával az élen, úgyhogy a jó tábor garantált, ismerve a szolnokiak szuper és lelkiismeretes szervezését. És akkor íme a névsor, a következő Olimpici-versenyzők vívták ki maguknak a lehetőséget arra, hogy részt vegyenek a közös felkészülésben:

Kiss Roland – SZOLNOK, Rudi Soma – MTK, Gelencsér Bence – SZL-BAU BALATON, Farkas Csaba – SZL-BAU BALATON, Lipcsei Mátyás – ÉRDI-VSC, Bánsági Barnabás – VERESEGYHÁZ, Cziráki Bálint – SZL-BAU BALATON, Nagy Kinga – DVE, Balog Alexandra – BKLVE, Juhász Dorottya – SZOLNOK, Molnár Petra – OMS-TATA, Ladányi Nelli – SZOLNOK, Balázs Kira – PENGE VA, Siklósi Gergely – SZL-BAU BALATON, Priegl Csongor – OMS-TATA, Esztergályos Patrik – OMS-TATA, Bakos Bálint – SZ.HELY, Cserpes Dominik – SZL-BAU BALATON, Heiner Levente – DVE, Ruttkay Fanni – VASAS, Papp Petra – GYULAI SE, Bányai Zsombor – VASAS, Peterdi Bence – PTE-PEAC, Buta Levente – ÉRDI-VSC, Zsargó Evelin – BVSC, Arday Gréta – DVE, Bogdányi Réka – DVE, Nyikos Zsófia – VASAS, Öhlmüller Sarolta – PTE-PEAC.

Figyelem! Fontos, hogy fenti versenyzőinknek jelentkezni kell a táborra, jobban mondva jóváhagyni résztvételüket! Ennek határideje 2011. július 01. Útja-módja: Elektromos levél küldésével a szatmari.edina(kukac)t-online(pont)hu címre!

A jeletkezés elmulasztása a táborból való kizárást vonja maga után, ezt szigorúan vesszük, azért is, mert az új stratégia szerint nem töltjük fel az üres helyeket, hanem a tényleges résztvevőknek szeretnénk (még) tökéletes(ebb) feltételeket biztosítani. Kérjük ezzel ne vitázzon senki, a szokásos évértékelő megbeszélésen egyhangúlag erre jutott a “kupaktanács”.

Szép nyarat mindenkinek, és egy dologgal adósok vagyunk még: Az utolsó két nap fotói érkeznek, egyelőre a Temze partján száradnak a negatívok 😛 .

Olimpici Team

Köszönjük Bükfürdő!

2011. június 22.

Köszönjük, hogy hellyel kínáltad az Olimpici Országos Bajnokságot, a Szombathelyi Vívóakadémia Sportegyesületnek pedig, hogy igen jó színvonalon, mindent beleadva megrendezte hatnapos, évadzáró versenyünket!
A vasárnapi serdülő egyéni versenyek során a fiúknál Bányai Zsombor, a VASAS versenyzője vehette át az idény bajnokának járó díjat. Zsombor tetemes pontelőnnyel jutott a csúcsra, hiszen csak egyetlen versenyen nem lett első, akkor éppen második lett 🙂 Ez remek teljesítmény, melyre edzője, Halla Péter is joggal büszke lehet. A leányoknál a DVE-s Nagy Kinga vezette végig a pontlistát, és lett bajnok – harmadjára, hiszen a gyermek és az újonc pontversenyt is ő nyerte! Kingának és edzőjének, Patócs Bélának is gratulálunk ehhez a kivételes eredményhez!
Még jelentkezünk némi magasztalással, és a további eredményekkel, a két utolsó nap fotóival, és némi hírekkel az edzőtáborral kapcsolatban!

Olimpici Team

Továbbra is az OB-ról

2011. június 20.

Az újonc egyéni versenyek zajlottak az Országos Bajnokság szombati napján, ahol a pontverseny legjobbjának járó üvegkupát a fiúknál Siklósi Gergely, az SZ-L BAU BALATON versenyzője nyerte, tetemes pontelőnnyel. Nem csoda, hisz a versenysorozat OB-vel együtt hat versenyéből négyet megnyert. Gratulálunk neki, és edzőjének, Szalay Gyöngyinek! A leányoknál a DVE vívója, Nagy Kinga lett az idény bajnoka. Neki, és edzőjének, Patócs Bélának is gratulálunk.
Hogy a csapatokról se feledkezzünk meg, nézzük sorra az elsőket:

A legjobb törpici fiú csapat a VASAS csapata, a leányok ma döntik el a sorrendet. Az első gyermek fiú csapat a HONVÉD1 csapata, a leányoknál a SZOLNOK csapattagjai állhattak a dobogó legfelső fokára. Az első újonc fiú csapat az SZL-BAU BALATON1, a leányoknál a BKLVE.
A törpici leányok is megmérkőztek tegnap egyéniben, az idény bajnokaként Kazár Dórát, a BVSE versenyzőjét ünnepelték.
Szeretettel gratulálunk elért eredményeitekhez!

Az eddigi versenynapok részletes eredményeit, és a fotóalbumokat is megtaláljátok már oldalainkon!

Olimpici Team

Csupajó

2011. június 18.

Például némi vizuális élmény, hogy elérhetők a maribori Inter-Európai Olimpici GP pillanatai a múlt hétvégéről, valamint a jelenleg Bükön zajló Országos Bajnokság első két napjáró készült fotók is elérhetők egy albumban.
Emellett az eredményekről on-line tájékozódhattok a verseny ideje alatt a http://www.szhelyivivas.hu/olimpici2011 weboldalon, illetve a versenyt követően nem sokkal feltöltjük az olimpici GP-eredmények menüpontjához is. A ranglistát is némi számolgatást és igazítást követően elérhetővé tesszük!
Az Olimpici GP pontversenyének egyéni gyermek fiú bajnoka Kiss Roland, a SZOLNOK vívója, gyermek leány bajnoka Nagy Kinga, a DVE vívója lett. A törpici korosztály fiú bajnoka pedig Fóti Adorján a VASAS versenyzője – mindannyiuknak szívből gratulálunk!
A részletes eredmények bogarászásához, valamint a versenyen jelenévőknek kellemes időtöltést kívánunk, a versenyzőknek meg további kiélezett küzdelmeket, sok sikert!

Olimpici Team

Photoalbums are available

2011. június 18.

Hi all,

finally we managed to upload two albums dedicated to each day of our Inter-European fencing event. You can find them easily from the menu.
We are glad you came over to compete with us! Please review our site, and if you feel, during the year You can come over to Hungary, and join our sharp competitions – have a look about the rules and events. The registration works more smooth during our GPs. The problem we encountered in Maribor was a bit of the part of the competitors: they should arrive in time and sign in for the actual event with a valid photo ID. This was written in our invitation, so, You really can help us to run the competition more smoothly, just read that letter through carefully! We wish you a brilliant summer, and let us to say congratulation again for the results You reached in our events during the season!

Olimpici Team

International mirror

2011. június 16.

As we published already, the 3rd Inter-European Olimpici GP happened successfully last weekend in Maribor, Slovenia – organised by Fencing Club Branik and Olimpici Public Fundation.
During competing in two days’ fifteen events, there gathered competitors nearly from twenty clubs of ten nations.
Fencers assessed their ability in four age-groups similar to Olimpici tournament in Hungary, but adolescent extended till cadets. Boys 74, girls 49 individual competed on saturday whilst team competitions brought 28 boyteams and 15 girlteams to fence for the best results, in exchange for great moments and beautiful medals.
All the results of the competition is available yet, and we preparing photoalbums as well about the moments happened in Lukna Sporthall. We dedicate this competition to Miso Zmauc – with love and respect!

Olimpici Team

Nemzetközi tükör

2011. június 16.

Mint ahogy arról hírt adunk, sikerrel zajlott múlt hétvégén a 3. Inter-Európai Olimpici GP a szlovéniai Mariborban, a Branik Vívóklub és az Olimpici KHA szervezésében. A két nap egyéni és csapar versenyszámai során tíz nemzet közel húsz klubját képviselték versenyzők. A hazai versenyekhez hasonlóan négy korcsoportban mérték össze tudásukat, azzal a különbséggel, hogy a serdülőknél kadétok is indulhattak. A fiúknál összesen 74, a lányoknál 49 egyéni induló versengett szombaton, míg a vasárnapi csapatmérkőzéseken 28 fiúcsapat és 15 leánycsapat küzdött a legjobb eredményekért; mindezért cserébe nagyszerű pillanatokat és csodaszép érmeket zsebelhettek be a résztvevők.
A verseny összes eredménye már elérhető, valamint fotóalbumot is készítünk majd a Lukna Sportcsarnokban történtekről. A versenyt szeretettel és tisztelettel dedikáljuk Miso Zmauc-nak!

A ma kezdődő Olimpici Országos Bajnokságról reményeink szerint minden nap olvashattok, és próbálunk lépést tartani az eredmények aktualizálásával is! Kívánunk minden résztvevőnek sikeres küzdelmeket, és kellemes időtöltést Bükön!

Olimpici Team

Report from Maribor

2011. június 12.

We confirm that we are over a busy and good competition. The organiser Fencing Club Branik is better and better in the transaction of the GP, and we have to say a big THANKS, because they had to fight with the biggest missing in the organisation of this competition. And this is not other, just the missing of a strong character in the local and even in the Sloven life of fencing, who is not other, but Miso. The participants had a minute silence commemorated him.
The eight events on saturday in individual, and the eight team competitions today – anyhow we look – were a lot, but we promise that we try to upload all the results and photos, all spiced up with some statistics.
We try to grab more nations – and beside this some more punctual parts on the organisation, so, we hope that it will be an even better competition, but once again: congratulation for Fencing Club Branik, and thank for your hard work!
Olimpici Team

Mariborból jelentjük

2011. június 12.

Méghozzá azt, hogy egy igen jó és húzós versenyen vagyunk túl. A rendező Branik Vívóklub egyre jobb a lebonyolításban, és nagy köszönet illeti őket, hogy még a legnagyobb hiánnyal is megküzdve megtartották ezt a versenyt. Ez a hiány pedig nem más, mint a helyi, sőt a szlovén vívás meghatározó egyénisége, Miso. Rá egy perces néma csönddel emlékeztek a verseny résztvevői.
A szombati, egyéni versenyszámok nyolc, és a mai csapat szintén nyolc versenyszáma – akárhogy nézzük, igen sok: ígérjük, hogy az eredményeket, fotókat mielőbb próbáljuk közzétenni, némi statisztikai adattal megfűszerezve.
Jövőre próbáljuk a versenyt jobban beépíteni az Olimpici versenyrendszerébe, így reméljük, ez az esemény még közelebb kerül azokhoz, akik idén kihagyták.
Olimpici Team