Archívum: 2013. február

Olimpicik, ha felnőnek

2013. február 27.

Büszkék vagyunk eléggé, ugyanis Kadét és Junior Európa-bajnokság zajlik a héten a fővárosban – erről biztos többen is tudtok. Ma léptek pástra kadét párbajtőrözőink, és pár éve még az Olimpici versenyek kiélezett küzdelmein felnövekvő nemzedék két tagját is viszontláthattuk az díjkiosztón: A dobogó legfelső fokára állhatott Bányai Zsombor, a VASAS SC versenyzője, és hatodik helyen végzett a PTE-PEAC-PSNZRT vívója, Tóth Gergely. (A verseny részleteiről itt!)
Mindkettőtöknek szívből gratulálunk, és az EB további versenyszámaihoz, illetve minden hazai résztvevőjének kívánunk hasonlóan csodás eredményeket! Holnap a kadét leányokért izgulhatunk: a még Olimpici versenyeken aktív, serdülő korosztályos Nagy Kingáért, és több egykori Olimpici-babáért: Arday Grétáért, Siffer Klaudiáért, Öhlmüller Saroltáért. Érdekességképp még azért hozzátesszük, hogy versenyeinkről ismerősek lehetnek a szomszédainkat képviselő sportolók is, pl. a román Predescu, Benea és Oros, a szerb Grijak és Zivanovic, vagy a szlovák Gabasova és Nemcova.

Olimpici Team

Elkészültek a ranglisták

2013. február 25.

Kedves közönségünk,

szeretettel tájékoztatunk titeket, hogy minden versenyszám ranglistáját frissítettük a GP4 eredményei alapján. Mint ahogy erre időről-időre felhívjuk a figyelmeteket, most is kérjük, nézzétek át. Hiba, észrevétel esetén írjatok. Ha a következő verseny előtt még időben jelzitek, akkor helyes pontszámmal kerültök be a következő verseny indulólistájába. Sőt, ha titeket zavar, hogy a születési évszám/edző mezők üresek, nyugodtan szóljatok edzőtöknek, hogy összegyűjtve küldje el nekünk – erre az évvégi támogatások kiosztásánál szükség van.
Végül kicsit hadd siránkozzunk azon, hogy keveseltük a balatoni létszámot – bár tudjuk, hogy sokakat versenyfelkészülés, míg másokat a zord időjárás tartott távol. Elsősorban azoknak mutatjuk meg, milyen is volt Keszthely a hétvégén, akik nem tartottak velünk a GP három napján:

A keszthelyi kikötő

Bár nyilván a megjelenteknek is érdekes lehet, mert nem biztos, hogy eljutottak a kikötőbe. Azt reméljük, hogy a májusi, békéscsabai verseny már csodás tavasszal köszönt ránk.
Azt megelelőzőleg azonban lehet, hogy idén is lesz egy extra, nemzetközi hangulatú verseny – ezúttal Szlovákiában. Részletek hamarosan!

Olimpici Team

Results of GP4

2013. február 25.

Dear fencers,
all results and photo-albums of Sz-L Bau Balaton Cup are available. Enjoy, and allow as some more time to complete the new ranking lists. Thanks for coming, and that You made our competition more diversed!

Anyway, there’s a chance for an extra GP similar to our previous Inter-European GP organised together with Slovenian ‘Fencing Club Branik’ in 2009-2010-2011.
This time we’ve also got a promising location in Slovakia, near to Bratislava, date forecast: first weeks of may.

Olimpici Team

Hazai aranyak..

2013. február 24.

..részletek a végeredmények között! Gratulálunk a győzteseknek! Minden versenyszám végeredmény dokumentációját feltöltöttük; részletek, ranglista, fotók hamarosan, most indulás haza!

Jó utat mindenkinek!

Olimpici Team

Olvadunk

2013. február 23.

Jobban mondva.. talán nem várható több hó. Reméljük, a serdülők már “teljes létszámban” érkeznek, mivel a második versenynap indulólistáin kicsit meglátszott a tél nyoma: az újonc fiúk 61, míg a leányok 50 fővel képviseltették magukat, – szerencsére mindkét versenyben itthon maradtak a legfényesebb érmek. Részletekről a már feltöltött végeredmények regélnek. A törpici fiúk 39 fővel kezdték meg versenyüket, a leányok vasárnap 13 órától vívnak meg egymással.

Olimpici Team

White Lake

2013. február 23.

Hi all,

At the Lake Balaton, there’s no sunshine, but snow and cold. Had no effect on a successful day among kids, with 85 boys and 61 girls. Their results are up.
On saturday beside novices mini boys going to step onto pistes to fight for good positions and point. Do not forget that mini girls going to compete on sunday!

Stay safe on the icy roads! If any unwanted delays pop up, please do not hesitate to drop a text message or ring +36303173277 to inform us, and if possible, we try to manage for good!

Olimpici Team

Balaton telén talán

2013. február 23.

Illetve egész bizonyosan téliesnek, fehérnek, s hidegnek jellemeznénk e napokban a Balatont és Keszthelyt is, ahol az Sz-L Bau Balaton Kupa versenynapjai zajlanak. A GP gyermek versenynapján az erős hószállingózás ellenére 85 fiú és 61 leány állt pástra, hogy a lehető legjobb helyezést és pontszámot szerezzék meg. A fiúknál  Mácska Ádám magabiztosan nyerte zsinórban negyedszerre a kupát – a helyiek örömére ez alkalommal az Sz-L Bau Balaton vívója, Csere Bence  állta majdnem útját. A leányoknál két jelentős alföldi klub versenyzője küzdhetett az első hely megszerzéséért, mely most Petri Renátának a BKLVE-ből sikerült.
A versenyeredményeket feltöltöttük!

Szombaton az újoncok mellett a törpici fiúk állnak pástra – kiváncsian várjuk, mekkora mezőny jön össze a Balaton fagyos partján. Biztonságos utazást mindenkinek!

Olimpici Team

summary of couple of happenings

2013. február 13.

Dear competitors, coaches, parents,

we had a busy GP in Budapest with 555 start-ups. All the results, photoalbums and ranking lists are ready to see. Please check over the your rank, and let us know, if your points are incorrect or missing – we gonna correct them – but mistake can happen. We had couple even in the invitation letters as well with the times of mini competitions – we feel so sorry for them, and we promise we’ll double check before publish them in the future.

Pay attention for times of mini competitions at the GP4 – Balaton Cup in Keszthely – boys will start on saturday at 11 o’clock, girls on sunday at 13 o’clock.

So, we hope to see You there!

Olimpici Team

elveszett ez-az, megvan ez-az

2013. február 13.

Kedves versenyzőink!
Elkészült az összes versenyszám ranglistája. Kérünk titeket, nézzétek át, hogy megkaptátok-e a helyezéseknek megfelelő pontszámot. A ranglistát manuálisan készítjük, így a hibalehetőség mindig fennáll – ez természetesen nem akaratlagos, ezért fontos, hogy minden verseny után ellenőrizzétek. Ehhez persze tartsátok észben, hogy ettől az idénytől változott a pontrendszer; pl. csak az első 64 helyezett kap pontot. A ponttáblázat minden korcsoport excel-táblázatának jobb oldalán megtalálható.
A VASAS Kupa során elveszett egy-két felszerelésetek. Amellett, hogy jobban vigyázzatok rá, fontos, hogy ráírjátok a neveteket minden felszerelésetekre, hiszen a legtöbbször véletlenül viszi el egy társatok, és név nélkül igen nehéz visszajuttatni azokat. Egy pénteki napon elveszett fejvédet és egy zöld-fekete Canyon fejhallgatót levisznek a Vasas SC-ből a keszthelyi Balaton Kupára. Emellett elvesztett kék könyvéért két versenyző – Tokaji Tamás, DHSE-PMD és Puskás Patrik, BHSE – a DT-nél jelentkezzen sporttagsági könyvéért Keszthelyen. No para, a sportorvosi igazolásuk érvényes a Balaton Kupára.
Elérhető már a Balaton Kupa versenykiírása is. Figyelem! Változás van a törpici versenyszámok rendjében: a fiúk szombat 11 órakor kezdenek, a leányok vasárnap 13 órakor.

Olimpici Team

friss fehér hó

2013. február 11.

A GP3 második napja annyira elképesztően hosszúra sikerült, hogy napi helyzetjelentésre nem futotta erőnkből. Nem is szeretnénk nagyon firtatni, többféle véleményt is hallottunk a GP fővárosi állomásáról – az Olimpici Team derülátását azonban az előző hírünkben közzétett beszámoló árnyalja a leginkább – mely Lukáts István hozzáállása is egyben; melynek az Olimpici Mozgalom sokat köszönhet a Tenkes Kupákkal megszületett versenyfilozófia szárnyalával.
A már említett szombati napot az újonc és törpici versenyzők összlétszáma – 258 vívó – tette rendhagyóan nyüzsgővé. A törpici vívók létszámemelkedésével két “teljes” versennyel találtuk magunkat szembe. Ez jót jelent, azonban feladatot is: méghozzá azt, hogy a versenyrend átszervezésével könnyebbé tegyük a versenyzők, edzők, szülők dolgát; a szervezőkről sem megfeledkezve. Reméljük, hogy ennek hatását a jövőbeli versenyeken pozitívan érzékelheti mindenki.
Elérhetővé tettük a GP4 versenykiírását – melyből látható, hogy a törpici fiúk versenykezdése marad szombat 11 óra, azonban a törpici leányok versenyét vasárnapra helyeztük, délután egy órára.
Ne feledjétek, a Balaton Kupáig nincs sok felkészülési idő, hiszen rendhagyó módon ebben a hónapban lesz!

Reméljük, hogy a nagy havazás ellenére a Vasas Kupáról mindenki épségben hazaért, és azt is, hogy a Balaton Kupára mindenki épségben eljut – hó ide, hó oda. Emellett természetesen a GP3 minden eredményét már megtaláljátok oldalunkon, valamint a három nap fotóalbumait. A ranglistán még dolgozunk.

Olimpici Team