Nincs kategória

Sport XXI edzőtábor

2020. szeptember 27.

2020. október 23 – 24-ig a Tatai Sportközpontban (Tata) rendezzük meg a következő párbajtőr edzőtábort. Célja felkészülés a hajdúhadházi versenyre, ideális keretek között.
Találkozás: 23.-án pénteken 9-órakor a Tatai Sportközpontban :
Az edzések időpontjai:
Első nap:  délelőtt  10-12 óráig délután  16-18 óráig
Második nap: délelőtt 9-11 óráig délután  14-16 óráig
Távozás: 24.-én 16.15-től

A meghívott versenyzők szállását és étkezését a Sport XXI. program biztosítja. Az edzéseken a megjelenés verseny felszerelésben.
Minden meghívott résztvevő jelezze részvételi, vagy lemondási szándékát legkésőbb 2020. október 18-ig a dieraf@t-online.hu email címen. Aki nem jelez vissza, annak a meghívását töröljük, és a ranglistán következő kerül behívásra.

Sporttársi üdvözlettel:
Diera Ferenc

2020.10.23-2020.10.24. Sport XXI. edzőtábor meghívott résztvevői:
Gyermek leány:
1. Lehoczky Csenge BVSC
2. Szilárd Anna BHSE
3. Terhes Hanna DVE
4. Hutás Olga BVSC
5. Sztankovics Kinga BVSC
Tartalék: Zala Boglára Laura Vasas

Gyermek fiú:
1. Pataky Roland DVE
2. Koch Lénárd Vasas
3. Kiss Donát Lőrinc BHSE
4. Oszter-Barcsay Dominik Debrecen
5. Bagoly Benedek PEAC
Tartalék: Deák András Szt.László

Újonc leány:
1. Porkoláb Evelin BVSC
2. Molnár Eszter Tata
3. Hegyesi Tamara DVE
4. Cserép Dorina Tapolca
5. Barcsik Csenge Szolnok
Tartalék Vécsey Katalin

Újonc fiú:
1. Kelemen Boldizsár BHSE
2. Antal Máté BHSE
3. Gálik Balázs Vasas
4. Légrádi Bálint OVSE
5. Örsi Benedek OVSE
Tartalék: Fehér Mátyás Vasas

Serdülő Leány:
1. Nébald Franciska MTK
2. Nagy Emma DVE
3. Gachályi Gréta AVA
4. Szalma Sára Balaton
5. Gajzinger Dóra MTK
Tartalék: Jakobi Júlia PEAC

Serdülő fiú:
1. Pelle Domonkos BHSE
2. Balázs Bence Veresegyház
3. Király Mátyás Balaton
4. Keresztes Ádám Tata
5. Bicsérdi Csongor Taplca
Tartalék: Kapornai Zsigmond Vasas

Lezárult a 2020-as Magyar Bajnokság Balatonfüreden

2020. szeptember 22.

Az elmúlt héten lezajlott a régóta várt Magyar Bajnokság Balatonfüreden. A vírus helyzet nemcsak az időpontot hanem a megszokott lebonyolítási rendet is borította. A Szövetség szigorú rendezési szabályokat határozott meg, amiket viszont sikerült be tartatni. Ezúton is szeretnénk megköszönni a szülőknek, kísérőknek, edzőknek, és végül de nem utolsósorban a vívóknak a fegyelmezettséget. A versenyen több napon át jelen volt a Vívó Szövetség főtitkára dr. Tamás Henriette és Boczkó Gábor sportigazgató is.

Ha a külső feltételek nem változnak akkor ezekkel a rendezési szabályokkal legközelebb november 6-8 között találkozhatunk Hajdúhadházon.

A részletes eredmények weboldalunkon itt elérhetőek!


Törpici fiú egyéni (1. hely: Fekete-Fenyvesi Olivér SZVSZSE; 2. hely: Dékány Patrik Szolnoki Sportiskola; 3. helyezettek: Bodnár Dorián BALATON VÍVÓKLUB és Borbély Levente BHSE)


Törpici fiú csapat (1. hely: Balaton VK, Bodnár Dorián, Borbély Máté, Nagy Balázs, 2. hely BHSE; 3. hely Szent László)
Törpici lány egyéni (1 hely: Horváth Lotti OVSE-Jövő Záloga; 2. hely: Pálinkás Réka Angéla Vasas; 3. helyezettek: Juhász Hanna Réka AVA és Légrádi Dóra OVSE-Jövő Záloga)


Gyermek fiú egyéni (1. hely: Légrádi Bálint OVSE-Jövő Záloga, 2. hely: Antal Máté Bálint BHSE; 3. helyezettek: Fehér Mátyás Vasas és Pataky Roland DVE.
Gyermek fiú csapat (1. hely: OVSE-Jövő Záloga: Örsi Benedek, Szabó Máté és Tatár Dániel. 2. hely BVSC; 3. hely PTE-PEAC)
Gyermek lány egyéni (1. hely: Porkoláb Evelin BVSC, 2. hely Molnár Eszter OMS-TATA; 3. hely Kovács Johanna BHSE és Sági Fanni Vasas)
Gyermek lány csapat (1. hely: BVSC: Hutás Olga, Lehoczky Csenge, Porkoláb Evelin és Sipos Noémi; 2. hely Vasas1 3. hely Vasas2


Újonc fiú egyéni (1. hely: Balázs Bence Veresegyház, 2. hely: Pelle Domonkos BHSE; 3. helyezettek: Kapornai Zsigmond István VASAS és Parádi Péter BHSE)


Újonc fiú csapat (1. hely: OMS-TATA: Horváth Levente Zétény, Keresztes Ádám, Molnár Ádám; 2. hely: Vasas; 3. hely: Törekvés)


Újonc lány egyéni (1. hely: Nagy Emma Dorottya DVE; 2. hely Gachályi Gréta AVA; 3. helyezettek: Jakobi Júlia és Herke Réka a PTE-PEAC vívói)


Újonc lány csapat ( 1. hely: DVE Hegyesi Tamara, Herendi Gréta, Nagy Emma Dorottya, Palácsik Petra; 2. helyezet: PTE-PEAC 3. helyezet BVSC)


Serdülő fiú egyéni (1. hely: Cseke Balázs DVE, 2. hely: Varga-Labóczki Vazul Veresegyház; 3. helyezettek: Nagy Nándor Veresegyház és Kó Ágoston BVSC)


Serdülő fiú csapat ( 1. helyezet: OVSE-Jövő Záloga: Börcsök Koppány, Hazai Tamás, Horváth Ádám és Légrádi Bálint; 2. hely BVSC; 3. hely BHSE)


Serdülő lány egyéni ( 1. hely: Nébald Franciska MTK; 2. hely Nagy Emma Dorottya DVE; 3. helyezettek: Imre Luca Mária PTE-PEAC és Kálmán Zille Interfencing DSC)


Serdülő lány csapat (1. helyezet: AVA Dékány Viktória, Gachályi Gréta, Oláh Lili és Kovács Emese; 2. hely MTK; 3. hely Balaton)

Az egyéni és csapat díjak mellett kiosztottunk több különdíjat is, így például az év edzője díjat Kovács Atilla az OVSE-Jövő Záloga egyesület edzője kapta, míg a legjobb rendező egyesület díját idén a Balaton Vívóklub nyerte el.

Az év felfedezettei a lányoknál Nagy Emma DVE a fiúknál pedig Balázs Bence Veresegyház


Magyar Bajnokság eredményei

2020. szeptember 17.

Az eredmények elérhetőek itt.

Megkezdődött az OB

2020. szeptember 15.

Élő közvetítés az 1-es pástról elérhető itt
Élő közvetítés a teremből

Még két nap és kedden kezdődik az Országos Bajnokság

2020. szeptember 12.

Az Olimpici Grand Prix versenysorozat díjai már megérkeztek a Balaton partjára. A kevés verseny miatt még mindenütt nyitott, hogy ki lehet a versenysorozat győztese.

Tájékoztató az OB résztvevői számára

2020. augusztus 31.

A tájékoztató letölthető itt.

Változott az OB versenykiírása!!!!

2020. augusztus 21.

Kérjük mindenki figyelmesen olvassa át, mert változtak a nevezési feltételek, továbbá “zárt kapus” verseny kerül megrendezésre!!!

A változott kiírás megtekinthető itt és a versenykiírásoknál!!

Különleges szabályokat fogadott el az MVSZ elnöksége a versenyekre, így a szeptember 15-20 közötti OB-ra is, mely így ZÁRT KAPUS versenyként rendezhető

2020. augusztus 19.

Az MVSZ legutóbbi elnökségi ülésén döntés született a versenyek rendezésének rendkívüli szabályairól, melynek értelmében minden verseny visszavonásig „zárt kapus” verseny, tehát a szeptember 15 – 20 -án megrendezésre kerülő Országos Bajnokság is.
A döntés teljes szövege letölthető itt.

Kiemelten fontos, hogy

Az általános védelmi intézkedéseknek megfelelően minden résztvevő személynek a védőtávolságot be kell tartani. Kötelező az orvosi maszk viselése a zárt terekben minden, a helyszínen jelen lévő személy számára, kivéve a páston versenyzők részére, a mérkőzés ideje alatt.

Minden megrendezésre kerülő verseny nézők nélkül megtartandó sportesemény. A helyszínen a verseny ideje alatt kizárólag a versenyzők, edzők, egészségügyi személyzet, bírók, valamint a közreműködő személyek tartózkodhatnak. Amennyiben a versenyző hozzátartozója/kísérője a helyszínen tartózkodik, úgy mind a versenyző, mind a versenyző klubja büntetéssel, akár kizárással is sújtható.

A nevezéshez kapcsolódó különleges szabályok:
„A versenyre a klub a lenti nyilatkozat elfogadását követően nevezheti versenyzőit:

A klubnak minden esetben nyilatkoznia kell arról, hogy az általa indított versenyzők egészségesek, valamint arról, hogy a versenyt megelőző két hétben nem tartózkodtak külföldön. Amennyiben valamely versenyző a versenyt megelőző két hétben külföldön tartózkodott, úgy köteles a klubja részére az egészségügyi előírásoknak megfelelően 2 db negatív tesztet bemutatni. Továbbiakban a klub felelőssége a versenyzők egészségügyi állapotának elsődleges ellenőrzése, a versenyző (kiskorú esetén gondviselő) erre irányuló nyilatkozatának beszerzése.”

Sportorvosi engedély

2020. augusztus 4.

Tisztelt Edzők/Vívók/Szülők!

Mindenki számára ismert, hogy a sporttörvény és értelemszerűen az MVSZ vonatkozó szabályzata szerint versenyezni csak sportorvosi engedély birtokában lehet. Több visszajelzés érkezett hozzánk, hogy problémás lehet ezen engedélyek beszerzése a szeptember 15-én kezdődő OB idejére. A Magyar Vívó Szövetséggel egyeztettünk és annak érdekében, hogy segítséget tudjunk nyújtani a zökkenőmentes versenyzéshez, arra kérjük azokat az egyesületeket ahol a versenyzőknek ez probléma lehet, jelezzék felénk az olimpicigp@gmail.com email címre, megjelölve az érintett vívókat.

ORSZÁGOS BAJNOKSÁG!!!!

2020. július 20.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a Szövetség döntése és a vírushelyzet alakulása miatt szeptember 15 – 20 között megtarthatjuk az Országos Bajnokságot. A verseny kiírását megtalálhatjátok itt.

Szeretnénk ugyanakkor felhívni mindenki figyelmét, hogy a rendezés feltételei változhatnak. Folyamatosan nyomon-követjük a Kormánydöntéseket és ennek megfelelő intézkedéseket megtesszük és a lehető leghamarabb tájékoztatást nyújtunk az esetleges korlátozásokról.