Archívum: 2009. szeptember

pillanatok az edzőtáborból

2009. szeptember 27.

Elkészült a Tatai Olimpici Edzőtábor fotóinak albuma.. az érintettek szíves visszaemlékezéssel, az érdeklődők pedig kedves kiváncsisággal fogadják.
Olimpici Team

first

2009. szeptember 18.

The invitation letter of our first Olimpici in this season is able to download now! Have a good prep, and You all are so welcome in our comtetition!
Olimpici Team

első

2009. szeptember 18.

Letölthető az idei első GP versenykiírása. Jó felkészülést kívánunk a versenyre! Az edzőtáborban elkapott pillanatokból a jövő héten adunk ízelítőt.
Olimpici Team

welcome in the new season

2009. szeptember 8.

Hi all,

we started the season of 2009/2010. We already published the planned calendar of stations in the new season. There are few changes with dates and organiser clubs.
There are discussions in the question of age-groups.  The Olimpici Team observed those facts, and decided to cut down the ages on the younger side. Untouched categories are the following:

Novices (born after 01.01.1996)
Adolescents (born after 01.01.1995)

Before with permission youngers than kids also could join the competition, but from this season it is like:
Kids (born between 01.01.1997 – 31.12.1998)
From the season of 2009/2010 youngers are not permitted to attend in the competition, we will create a separeted competition for them, called Törpici, with two competitions in Szolnok and Keszthely. Details come later.

The formula of the competition seems to be the very same, but probably small changes can be applied. We will inform You, if any significant changes come true.
We are still in cooperation with the Fencing Club Branik in Slovenia, so probably we can organize our Inter-European competiton again at the end of the season in Maribor.

We wish a successfull season for all of your fencers, and we will glad to see all of You join our competitions in Hungary!

Olimpici Team

a változásokról

2009. szeptember 7.

Szeretettel köszöntünk ismét mindenkit az új idény alkalmából!

Az új idény versenyállomásait közzétettük a versenykiírások menüpontban. Ezen a téren minden évben van kis változás, így idén is – a fővárosi helyett egy idén debütáló állomás belépésével.
A korosztályok tekintetében érvek és ellenérvek hada kíséri a diskurzust. Ezek mérlegelésével a kuratórium a következő döntéseket hozta: Az újonc és serdülő korcsoportok megmaradnak, tehát: az idei versenyidényben serdülő versenyző az, aki 1995.01.01 után született, újonc versenyző az, aki 1996.01.01 után született. A gyermek korcsoportnál az a határozat született, hogy lezárjuk a korcsoport végét: gyermek versenyző az, aki 1997.01.01 és 1998.12.31 között született. Az 1999.01.01-én és azután születettek nem indulhatnak el az Olimpici GP versenyein.
Számukra, tehát a nagyon kicsiknek létrehozunk egy, az Olimpici szárnyai alatt működő, ám különálló versenyt. Nekik a Törpici versenyeken biztosítunk szereplési lehetőséget – ebben az idényben kétszer, a Szolnok Kupa és a Magyar Bajnokság helyszínein. Ezzel kapcsolatban – pontos időpont, lebonyolítás – részletesebb információt fogunk adni.
Az Olimpici versenyszámok lebonyolításában nagy változások nem várhatók, ám végleges döntés még nem született.

Sikeres felkészülést kívánunk: Olimpici Team

szezon

2009. szeptember 1.

A vízparton vége, a pást mellett indul. Hiába, a vívók tudják, miként jó élni. Oké, egy-két edzőtábor belefér.. például a tatai Olimpici edzőtábor.. ahol a hírek szerint ismét jól érezte magát az, aki az előző idényben megküzdött a részvételért. Miután biztosak vagyunk abban, hogy egyrészt jó volt, emellett hasznos időtöltés is, megnyugtatásul közöljük, ezt a hagyományt a jövőben is szeretnénk folytatni.
Emellett ezen sorokban is köszönjük a közreműködő edzők munkáját!

Fontos megemlítenünk, hogy a szlovén Fencing Club Branik továbbra is partnerünk, akikkel az idény végén ismét megrendezzük majd az Inter-Európai Csapat Olimpici GP-t.

Indul az új versenyidény. Érdemes figyelni a honlapunkat, mert az Olimpici programban történtek változások: ezekről – a helyszínek és a korosztályok tekintetében – pontos tájékoztatást fogunk adni hamarosan.

Olimpici Team

ps: kétirányú, nyilvános kommunikációhoz még mindig a fórumot ajánljuk. Emellett a honlap magazinjában megjelentetünk szívesen vívással kapcsolatos élményeket, érdekességeket.