Archívum: 2013. június

Az Olimpici GP pontversenyről

2013. június 28.

A GP egyes állomásain a korcsoportjának és elért helyezésének megfelelő pontszámot kapott minden versenyző. Ezeket a pontokat az Olimpici GP ranglista-táblázatában jegyezzük fel. A pontszámok alapján alakul ki az a ranglista, mely alapján a következő verseny rangsora felállhat; ezen kívül a kapott pontokat összegezzük, ennek eredményeképp díjazzuk a pontverseny első három legtöbb pontot összegyűjtött magyar versenyzőjét. Emellett a pontversenyen belül is lehet valaki a legeslegjobb, ha több kategóriában is pontgyűjő – ők a pontverseny abszolút győztesei. A 2012/2013-as idényben a fiúk közül Nagy Dávid, a VASAS SC és Szabó Viktória, a SZVASE versenyzői voltak a legtöbb pontot összegyűjtött vívói.
A következő versenyzők pedig saját korcsoportjuk legeredményesebbjei lettek az idényben:

Törpici fiúk:
I. Keszthelyi Zsombor, BKLVE – 148pont
II. Kauker Dominik, SZ-L BAU BALATON – 122pont
III. Osman Maruan, MTK – 117pont

Törpici leányok:
I. Fazekas Dalma, SZ-L BAU BALATON – 131pont
II. Tóth Jázmin, MTK – 128pont
III. Nekifor Erika, TÖREKVÉS – 116pont

Gyermek fiúk:
I. Szakmáry Nándor, VVSK – 226pont
II. Csere Bence, SZ-L BAU BALATON – 185pont
III. Majnik Roland, KVSE – 136pont

Gyermek leányok:
I. Petri Renáta, BKLVE – 214pont
II. Vértesi Lili, DHSE-PMD – 208pont
III. Fekete Laura, DHSE-PMD – 194,5pont

Újonc fiúk:
I. Nagy Dávid, VASAS SC – 352pont
II. Bányai Botond, VASAS SC – 293pont
III. Bende Bence, SZVASE – 166pont

Újonc leányok:
I. Szabó Viktória, SZVASE – 273pont
II. Egerszegi Alexandra, DVE – 216pont
III. Csoknyai Lilla, VASAS SC – 159,5pont

Serdülő fiúk:
I. Nagy Dávid, VASAS SC – 386pont
II. Cziráki Bálint, SZ-L BAU BALATON – 300pont
III. Varga Samu, BHSE – 214pont

Serdülő leányok:
I. Ladányi Nelli, SZOLNOK – 346pont
II. Molnár Petra, OMS-TATA – 330,5pont
III. Balog Alexandra, BKLVE – 278pont

A törpici leányoktól elnézést kérünk, de rosszul adtuk össze, és hirdettük ki a pontverseny eredményét, mert a sietségben csak az OB első nyolc helyezettjének pontszámát adtuk hozzá a ranglistához, de Tóth Jázmin kilencedik helyezéséért kapott pontjával beelőzte Nekifor Erikát, akivel amúgy addig 116 ponttal kettős ezüsthelyezésük volt. Kérjük a leányokat, a következő idény első versenyére hozzák el érmüket, és cseréljék ki, mi természetesen addig elkészítjük a javított okleveleket.

Minden versenyzőnek szívből gratulálunk!

Olimpici Team

 

 

 

 

 

Édes kedves Olimpici

2013. június 22.

A serdülő leány csapatverseny utolsó találkozói zajlanak jelenleg, és hamarosan szépséges vívóink megjutalmazásával, a díjátadóval befejeződik a 2012/13-as idény Olimpici GP Országos Bajnoksága.
Az egész verseny hangulatát egykori  Olimpici vívónk – jelenleg aktív versenybírónk – Arday Gréta csodás tizenkét-sorosával szeretnénk visszaadni:
Édes kedves Olimpici,
itt vívtam még ici-picin.
Van jó meleg vívóruha,
csak úgy csúszik a sok szóda.
Lányok, fiúk egy rakáson,
csapatversenyen kiáltson!
A törpicik nagyon kicsik,
vívógatyák földet verik.
Szeretünk a vízben fürdeni,
rengeteg a bükfürdői..
Ezzel véget ér a versem mára,
vegyél plasztront, jó az ára!

Mindezt az élményt 445 egyéni induló, 82 csapat élte át, edzőikkel, szüleikkel, és a verseny technikai személyzetével; nem utolsósorban a szervező Szombathelyi Vívó Akadémia Sport Egyesülettel. Még ma este minden eredmény és fotó a helyére kerül! Köszönjük mindenkinek, aki hozzátett a verseny sikeréhez, nagyon reméljük, hogy idén is jól éreztük Bükön magunkat!

Olimpici Team

A leghosszabb nap

2013. június 21.

Úgy véljük, a péntek igencsak az lesz. Ha nem is a pástra lépő egyéni serdülő korcsoport versenyszámai és a törpici leányok csapatversenye miatt, hát inkább a legrövidebb éjszaka miatt, mely 21-én, Szent Iván-éj előtt megajándékozza a földlakókat  az év leghosszabb napjával. Reméljük, a hőség kicsit mérséklődik, hogy jobban kibírjuk a teremben – bár a mezőny vívói eddig is hősök voltak, nagyobb rosszullét szerencsére nem történt..
Az Olimpici OB eredményei továbbra is követhetők online, és közben mi is utolértük magunkat az eredmények tekintetében: a verseny eddigi eredményeinek pdf-dokumentációját  elérhetővé tettük, a ranglistákat frissítettük.. és az első négy napon készült fotók is elérhetőek két-két nap albumaiba rendezve.
Tessék nézelődni, a ranglistát ellenőrizni, a hiányzó adatokat továbbra is várjuk az edzőktől.

A versenyzők teljesítményét egy összefoglalóval méltatjuk majd  a verseny után!

Olimpici Team

Olimpici Grand Prix Országos Bajnokság

2013. június 17.

Elkezdődött az OB. A fiúk mezőnyét 76 vívó, a lányokét 60 vívó alkotta az első nap küzdelmeiben.
A szervező egyesület jóvoltából online követhetitek az eredményeket, természetesen weboldalunkon is közzétesszük majd azokat.

Olimpici Team

Versenybírók figyelem!

2013. június 7.

Az egyesületek vezetőihez, edzőihez, illetve rajtuk keresztül közvetlenül azokhoz a versenybírókhoz intézünk felhívást, akik a bükfürdői OB versenyszámaiban zsűriskedni fognak:
Mint az mindenki előtt már ismeretes, 2013. augusztus 5-12 között Vívó Világbajnokságnak ad helyet fővárosunk. Az ott alkalmazott lebonyolítás technikája, az ahhoz használt felszerelések a legmodernebbek, melyeket az éles bevetés előtt célszerű versenykörülmények között kipróbálni. Erre lesz remek alkalom az Olimpici sorozat záró állomása.
Ez a versenybírók számára is jár egy kis többletkötelezettséggel, mert munkájukhoz fontos, hogy megismerkedjenek a találatjelzők beállításaival és kezelésével.

a versenybíró robotkollégája

Ezért a kérésünk az felétek, kedves versenybíróink, hogy legelső napotokon ne a szokásos időben jelenjetek meg, hanem bő fél órával az első versenyszám kezdése előtt, hogy legyen idő a gépek működésének bemutatására.

Ez nagyon fontos, mert helytelen használatukkal az eredmények rögzítésében, így az egész versenyben hiba csúszna, ami nagy késéseket eredményezne. Ezt sem mi, sem a versenyzők, sem szüleik, de egész biztos ti, versenybírók sem kívánjátok, hiszen délutánonként ott vár mindannyiunkat a Bükfürdői Élménycentrum!

Kérjuk, aki hallja(ezesetben olvassa), adja át! Köszönjük!

Olimpici GP

photos yes

2013. június 4.

The photoalbums of two days of Inter-European Olimpici GP are ready, here we go!

The logo of Slovak FairPlay

fotók igen

2013. június 4.

Az Inter-Európai Olimpici GP két napjának fotóalbumai elkészültek, tessék-lássék!

A szlovák FairPlay logója

Results of our latest Oli GP in SVK

2013. június 3.

We hope that everyone got home safe!
We’re happy we could spend a weekend together with those who chosen our competition near to Bratislava, organised together with our Slovenian Partner Slovensky Kord Foundation.
We uploaded the results of our GP, and soon we can review moments of it through our photos and videos.

Olimpici Team

I-Eu Oli eredmények

2013. június 3.

Reméljük, minden résztvevő szerencsésen hazaért!
Örülünk, hogy együtt tölthettük a hétvégét azokkal, akik megtisztelték szlovák partnerünkkel, a Slovensky Kord Alapítvánnyal közös versenyünket a Pozsonyhoz közeli Malinovo-ban.
Feltöltöttük a versenyeredményeket, hamarosan pedig fotókkal és videókkal idézhetjük fel az események egy-egy pillanatát.

Olimpici Team

Malinovo favorito

2013. június 2.

Greetings from Elfo Club! Twenty kms to east from Bratislava, here’s a super sport and leasure club in Malinovo which accomodates the first Slovakian-Hungarian Olimpici Competition, the IV. Inter-European Olimpici Grand Prix.
Our server is protected from abroad, so our news can be illustrated only on monday, but it’s clear that we had familiar atmosphere with low numbers of entrants.
Nándor Szakmáry could stand the uppermost step of the tribune among 19 Kid boys; the best among 16 kid girls was Zsuzsa Schlier of Satu Mare, Romania. The final of novice boys were fought between Polish Lubieniecki and Hungarian David Nagy who won the prize of first with great vantage among 18 entrants.

We love this venue – so we hope that our photoalbums will make some moans in those who won’t choose our competition in this weekend.
Additionally the Slovakian “Fair Play Committee” not only observed our GP but even gave out special prizes for three fencers for their mentality on piste.

Olimpici Team